Nissan. Konfor dolu tasarımı ve gelişmiş teknoloji ile tüm modellerde farkını yaratan Nissan, tam otomatik CVT ve X-Tronic şanzımanlar ile keyifli bir sürüş sağlıyor. Peki, X-Tronic ne demek? X-Tronic, çift kavramalı şanzıman versiyonu anlamına geliyor.
1.0 TCe X-tronic motorlarda sürekli değişken otomatik şanzıman yer almaktadır. Bu şanzıman tipi hem otomatik hem de manuel şanzıman kullanan sürücülerin kolaylıkla kullanabileceği prensipte tasarlandığı için kolayca uyum sağlanabilir bir yapıdadır.
CVT veya Sürekli Değişken Şanzıman, sonsuz sayıda dişli oranında geçiş yapabilen otomatik, tek hızlı ve dişlisiz bir iletimdir. Bu farklı dişliler arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapma yeteneği, son derece yumuşak vites geçişleri ve olağanüstü yakıt ekonomisi gibi bir dizi avantaj sağlar.
Nissan, X-Tronic şanzımanı sahip olduğu CVT karakterinden ve rubber band effect'den kurtarmak ve kullanımını keyifli hale getirmek için vites kutusuna ikinci bir özellik daha eklemiş. Bu vites kutusu dinamik sürüş şartlarında kademesiz çalışmayı terkedip, 6 ileri bir şanzıman gibi kademeli olarak çalışmaya başlıyor.
CVT (Continuously Variable Transmission): Bir çok marka tarafından tercih edilir. Çift kavramalı olmasa da oldukça seri vites geçişleri sağlayan sorunsuz ve uzun ömürlü bir şanzımandır.
İlgili 18 soru bulundu
Toyota, Amerikan araştırma şirketi CarMD tarafından yapılan araştırmaya göre en sorunsuz araba markası olarak belirlendi. Arızalanma sıklığı en düşük olduğu belirlenen Toyota araba modelleri, dünyanın en güvenilir ve sorunsuz otomobil markası sıralamasında birinci sırada yer aldı.
CVT şanzıman, akıcı ve verimli bir sürüş deneyimi isteyen sürücüler için mükemmel bir seçenektir. Ancak, CVT şanzımanlarının sınırlamaları da vardır. CVT şanzımanları belirli araçlarla uyumlu değildir, yedek parça bulmak zor olabilir ve CVT şanzıman diğer şanzımanlara göre daha hızlı yıpranabilir.
Otomatik Viteste “L” Harfinin Fonksiyonu Nedir? Otomatik vites l harfi İngilizce “Low” kelimesini simgelemektedir. Bu da düşük ya da ağır devir anlamına gelmektedir.
Sadece MMT/MM (ve muadili diğer markalarda, çift kavrama dahil) şanzımanlarda boşa almak gerekiyor, AT denen otomatik şanzımanla CVT denen otomatik şanzıman kavramaları Her İkiside Tork Konvertörlü olduğundan boşa alma zorunluluğu yok.
CVT şanzıman sistemli araçlar, arıza çıkarmadan daha uzun süre kullanılabilir. Vites değişimi olmadığı için, motordan gelen güç hiçbir zaman kesilmez. Az parçaya sahiptir ve bu parçalar, uzun süre boyunca kullanılabilecek dayanıklı parçalardır.
CVT Şanzıman Tam Otomatik mi Yarı Otomatik Mi? CVT şanzıman, çalışma prensibi olarak yarı otomatik ya da manuel değildir. Bunun için CVT şanzımanlar tam otomatik olarak adlandırılmaktadırlar.
Geleneksel otomatik şanzımana kıyasla gücü daha verimli kullanıyor olması, aynı zamanda yakıt tasarrufu sağlaması sebebiyle günümüzde sıklıkla tercih ediliyor. Daha çok Honda, Nissan, Subaru, Toyota gibi Japon otomobil üreticilerinin tercih ettiği bir sistem olması sebebiyle Japon şanzımanı diye de biliniyor.
Yüksek konfor ve yakıt verimliliğiyle çalışan Toyota modellerinde e-CVT yani elektronik kontrollü sürekli değişken şanzıman kullanılıyor. e-CVT şanzımana sahip en bilinen modellerin başında Corolla Sedan, Corolla Hatchback, C-HR ve Camry geliyor.
CVT şanzıman sıklıkla Japon otomobil üreticileri tarafından tercih edilir. Honda'nın Jazz, City ve Civic 2017 ve üzeri modelleri CVT şanzıman kullanıyor. Yine ayrı bir Japon üreticisi olan Nissan'ın Micra, benzinli Juke, benzinli Pulsar, Qashqai ve X-Trail gibi çok tercih edilen modellerinde CVT şanzıman yer alıyor.
Genel olarak, CVT güvenilirlik, maliyet etkinliği ve performans arasındaki mükemmel dengeyi kurar. Bazı sürücüler geleneksel otomatik şanzımanların daha sportif hissini kaçırsa da, CVT'nin iyileştirilmiş yakıt ekonomisi ve tepkiselliği onu birçok araç için mükemmel bir seçim haline getiriyor.
Otomatik, yarı otomatik ya da düz vitese sahip otomobillerden farklı olarak CVT'nin belirli bir vitese çıkması ya da düşmesi gerekmez. Sabit dişli oranlı şanzımanlara sahip araçlardaki 1. ya da 2. vitesler bulunmaz.
CVT şanzımanlarda auto hold veya yokuş kalkış desteği olur. Her ne kadar tork konverktör olsa da kayış sisteminden olsa gerek, diğer tork konverktörlü otomatik vitesler gibi rampada sabit kalmaz. Dik rampalarda geri kaçırma yapar.
Genellikle, Honda Civic CVT şanzıman yağı, her 40.000 km'de bir veya 2 yılda bir değiştirilmesi önerilir.
CVT ŞANZIMANDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
CVT vitesli aracınız varsa özellikle yokuşta ve yük altındayken ani zorlamamak gerekir. Bu durum kasnakları birbirine bağlayan zincirin bozulmasına veya kopmasına sebep olur. Ayrıca Şanzıman yağını üretici firmanın önerdiği yıl veya periyotlarda titizlikle değiştirmek gerekir.
Merhaba, Cvt şanzımanda aslında vites kavramı yoktur. 7 vites olayı yazılımsaldır. CVT vites kutularında haraket dişliler vasıtası ile iletilmeyip çapları isteğe göre büyüyüp küçülen iki kasnak arasındaki kayış vasıtası ile sağlandığı için teorik olarak sınırsız vites vardır.
6 ileri düz vites, Accent Blue'da hem 1.4 D-CVVT hem de 1.6 CRDi düz vitesli araçlarda standart olarak sunulur. Sizi konforlu sürüş ve sarsıntısız ivmelenmeyle buluşturan CVT, benzinli araçlar için opsiyonel olarak sunulur ve yakıt ekonomisi ve konforu bir arada sunar. ekonomik bir motor teknolojisi.
Vites sisteminizin de kendi içinde özel bir bakımı vardır. Tel gerginliği, H (High) ve L (Low) vidalarının doğru ayarlanması, zincirinizin kondisyon, tansiyon ve yağ durumu, aktarıcı makarasının durumu ve aktarıcıların temizliği vites bakımında dikkat edilmesi gereken noktalardır.
Honda. Honda, Jazz Hibrit ve City gibi modellerinde “Continuously Variable Transmission” yani sürekli değişken şanzıman anlamına gelen CVT sistemini kullanıyor.
Otomatik Şanzıman Yağı Değişmezse Ne olur? Zamanla şanzıman içindeki yağ metal talaşlarından dolayı kirli bir hal alacak bu da şanzıman içindeki parçaların aşınmasını hızlandıracaktır. Ayrıca devamlı ısınıp soğuyan, basıncı artıp azalan yağlarda viskozite değişimleri olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri