c) (Y) notu, not ortalamalarına katılmayan derslerden başarı gösteremeyen öğrencilere verilir. ç) (E) notu; yarıyıl içinde başarılı olduğu halde, ders için gerekli koşulları tamamlayamayan öğrencilere verilir.
(4) “Y” notu Başkent Kredisi olmayan derslerden başarılı olan öğrencilere verilir.
verilir: (YE) yeterli, (YS) yetersiz, (DS) devamsızlık nedeni ile başarısız. 2547 sayılı Kanunun 5/1 maddesinde belirtilen ortak zorunlu derslerinden alınan (YE) ve (YS) notları ağırlıklı not ortalamasının hesabında dikkate alınmazlar.
"E" (Eksik) notu öğrencinin sınava girmediği anlamına gelir.
Bir öğrenci E notu aldığı derste, akademik takvimde belirtilmiş olan notların ilan tarihinden itibaren on beş gün içinde eksiklerini tamamlayarak bir not almak zorundadır. Aksi halde E notu kendiliğinden FF notuna dönüşür.
İlgili 43 soru bulundu
d) (M) notu; öğrencinin daha önce almış olduğu ve denklikleri kabul edilerek en az ders yüküne sayılan dersler için ve ilgili Fakülte Dekanlığı ve Yüksekokul Müdürlüğünün önerisi üzerine, Fakülte ve Yüksekokul Yönetim Kurulu kararı ile muaf olunan dersler için verilir.
1) (G) Geçer: Kredisiz dersler ve ders programlarında kredisiz olarak bulunan staj, bitirme çalışması, proje ve benzeri çalışmalar için kullanılır. 2) (K) Kalır: Kredisiz dersler ve ders programlarında kredisiz olarak bulunan staj, bitirme çalışması, proje ve benzeri çalışmalar için kullanılır.
Bitirme sınavları değerlendirildikten sonra otomasyon sistemine ilgili derslere ait notlar aktarılır. Not aktarımı tamamlandıktan sonra almış olduğunuz derslere ait harf notları hesaplanmaktadır. Harf notlarınızı https://aksis.istanbul.edu.tr adresinden kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaparak öğrenebilirsiniz.
HARF NOTU HESAPLAMA PROGRAMI
Vize notunun %40'ı final notunun %60'ı toplanarak dersin ortalaması bulunur. Daha sonra aşağı kısımda aldığınız not ortalamasının hangi harf notu aralığında olduğunu görebilirsiniz. Sol taraftaki sınıf listesi ve notlar örnek olarak oluşturulmuştur, üzerinde değişiklik yapılmaz.
Harf notlarınızı https://aksis.istanbul.edu.tr adresinden kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaparak öğrenebilirsiniz. İstanbul Üniversitesi not sisteminde AA, BA, BB, CB, CC, DC, DD, FD ve FF harf notları kullanılmaktadır.
Burada dikkat edilmesi gereken diğer bir hususta bağıl değerlendirmeye katılma limitidir. Ham başarı puanı 35 altı olan veya final notu 35 altında olan öğrencilere doğrudan FF notu verilir.
Bir dersten başarılı sayılabilmek için başarı notunun en az CC olması gerekir. Ancak, genel not ortalaması (GNO) CB (2.50) ve üzerinde olan öğrenciler, DD başarı notu ile de başarılı sayılır ve başarı notu, katsayısı 2.00 olmak üzere DB olarak not belgesine geçirilir.
Bir dersten A, A-, B+, B, B-, C+, C, C-, D+, D veya S notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır.
61-65 puan arası notlar BC ile geçer. 56-60 puan arası notlar CB ile geçer. 50-55 puan arası notlar CC ile geçer. 46-49 puan arası notlar CD ile 1.70 koşullu geçer.
DD ve DC notu ilgili dersin koşullu olarak başarıldığını (geçildiğini) gösterir. Öğrenci mezuniyet aşamasına geldiğinde AGNO'su 2.00 veya üzerindeyse başarılı sayılır.
Örneğin, 90-100 arası A iken, 90-92 arası A-, veya 97-100 arası A+ olması ortalamada dengeleri değiştirebilmektedir. Her kurumun + ve – harf notu sistemini tanımadığı da göz önünde bulundurulmalıdır.
Harf notu karşılıklarına göre; A. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır.
"Z" notu; seminer ve tez derslerinde başarısız olan öğrencilere verilen nottur. "P" notu; Yüksek Lisans Tezi II çalışmalarını başarı ile sürdüren öğrencilere verilir. "F1" notu; derse devam ettiği halde başarısız olan, "F2" notu ise devamsızlık nedeniyle o dersten başarısız sayılan öğrencilere verilir.
Başarı Değerlemesi Harfli Başarı Notu Başarı Katsayısı Pekiyi AA 4,00 İyi-Pekiyi BA 3,50 İyi BB 3,00 Orta-İyi CB 2,50 Orta CC 2,00 Orta – Geçer DC 1,50 Geçer DD 1,00 Başarısız FD 0,50 Başarısız FF 0,00 Yarıyıl/Yıl sonu sınavına girmedi (başarısız) FG 0,00 Devamsız (başarısız) DZ 0,00 Mazeretli MZ --- Yeterli (başarılı) ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri