Bazı kadınlarda ise bu durum tam aksi şekilde gerçekleşir. Yani özetle bir kadın yumurtlaması gerçekleşip hamile kaldıktan sonra da adet olmaya devam edebilir. Yine de hamileyken adet olmak istisnai bir durumdur.
Adet kanamasının uzunluğu: Vücut, rahim iç duvarını dökerken yumurtlama dönemi tekrarlanabilir. Bir sonraki yumurtlama, bir önceki ayın döllenmemiş yumurtası vücuttan atılmadan meydana gelebilir. Böylece adet döneminde de hamile kalınabilir.
Çok nadir olsa da hamilelik döneminde adet kanaması bazı anne adaylarında devam eden bir durum olabilir. Gebelik dönemindeki adeti düzenli bir adet döngüsü olarak görmemek gerekir. Kadınlar gebelik dönemi içinde bazı aylarda ya da tüm süreç boyunca 1-2 defa adet kanaması tarzında kanamalar yaşayabilir.
Sağlıklı ve üreme çağında olan kadınlar, adet kanaması döneminde korunmasız şekilde cinsel ilişki yaşarlarsa gebe kalma şansları her zaman bulunur. Adet döneminde diğer dönemlere göre hamile kalma şansı daha düşüktür ancak bu yok anlamına gelmemektedir.
Her gebelikte bu kanama oluşmaz. Üstüne adet görme şu şekilde cereyan eder; Hastalar gebeliğin başlangıcında hemen hemen adet dönemine denk gelen günlerde gebeliğin yerleşmesine bağlı kanamayı fark eder ancak gebe olduğunu düşünmediği için bunu adet kanaması olarak algılar.
İlgili 29 soru bulundu
KISA SÜRELİ KANAMA
Bu gebeliğin oluştuğu anlamını taşır. Bu da hamilelik belirtileri arasında ilk sıralarda yer alır. Bu tarz bir kanamayı yoğun iş temposu ve diğer koşullardan dolayı fark edemeyebilirsiniz. Az rastlanan ve takibi zor bir hamilelik belirtisi olarak nitelendirilebilir.
Düzenli bir adet döngüsüne sahip olan ve asla gecikme yaşamayan kadınlarda ortalama 7 ila 10 günlük gecikme, hamilelik şüphesini akla getirebilir. Ne var ki bu kadar düzenli bir vücuda sahip olan kadın sayısı azdır.
Hamilelik testi genellikle adet gecikmesi olduğu zamanlarda yapılır. Ancak yine de karar hamile olduğunu düşünen kişilerindir. En doğru sonucu almak için hamilelik testinin regl döneminin gecikmesinden sonraki beş gün içinde yapılmasıdır. Tabi regl döneminde de hamilelik testi yapılabilir.
Cinsel ilişki asla adet döneminizi değiştirmez. Cinsel ilişkinin adet döneminizi değiştirebileceği tek durum hamilelik olmasıdır.
Adet kanaması 5-7 gün sürerken üstüne görme birkaç saat ya da birkaç günde biter. Regl dönemi 28 günde bir olurken yerleşme kanaması regl döneminde birkaç gün önce olur. Regl kanaması yoğun, pıhtılı ve parlak yapıya sahipken üstüne görmede yoğunluk düşük, miktar az, renk çok açık ya da çok koyudur.
Yumurtlamadan 72 saat öncesi ve 24 saat sonrası dışındaki dönemde hamile kalınmaz. Aslında bir kadının 1 ay içinde hamile kalabileceği sadece 4 günlük bir dönem vardır. Bu dönem dışında hamile kalınmaz. Burada önemli olan bu dönemi doğru belirleyebilmektir.
Yani genel olarak ilişkiden 1 ila 3 gün içerisinde kişi hamile kalır. Bu durum genel olarak 3. gün gerçekleşir. Daha sonra hamilelik belirtileri ise ikinci haftadan itibaren fiziksel ve testler üzerinden kendisini göstermeye başlar.
Çiftler kanama tamamlandıktan hemen sonra cinsel ilişkiye girerse gebelik ortaya çıkabilir. Kadınlarda adet dönemi sonrası hamile kalabilme olasılığı her geçen gün artar. Yani kanama tamamlandıktan sonra her gün gebelik oluşma ihtimali bir önceki güne göre daha fazla olacaktır.
Hamilelikte adet kanaması kaç gün sürer? Hamileliğin ilk 3 aylık sürecinde normal olarak değerlendirilen yerleşme kanaması ve benzeri türde yaşanan kanamalar, yaklaşık 6 ila 12 gün aralığında gerçekleşebilir.
İmplantasyon kanaması, adet döneminizin akışından çok vajinal akıntının akışına benzer. Adet döngüsünde yaşanan kanamaya göre farklılık gösterir. Adet dönemlerinde tüm kadınlar aynı kan akışına sahip olmayabilir. Bazı kişilerde yoğun şekilde görülürken bazılarında ise daha akışkan bir yapıya sahiptir.
Beklenen adet tarihinin gecikmesi en önemli belirti olsa da, erken dönemlerde görülen bazı semptomlar da gebeliği düşündürebilir. Adet tarihinin gecikmesinden önce görülen en basit hamilelik belirtileri arasında; mide bulantısı, kusma, memelerde şişkinlik-ağrı ve yemek kokularına karşı hassasiyet yer alabilir.
Hamileliğin başlarında embriyonun rahme tutunduğunun gösteren belirtilerden biri olan yerleşme kanaması normal olarak kabul edilir. Bu durum genelde hamile kaldıktan 10 veya 14 gün sonra görülebilir.
Bunun pek çok örneği vardır. Ve halk arasında ''üste görme'' diye söz edilir. Yani kadın hamileliğin en dikkat çekici belirtisi olan adetlerin kesilmesi olayıyla karşılaşmadan, yine düzenli olarak adet görmeyi düşdürse de hamile kalmış olabilir. Bu adetlerin bir, iki ya da en fazla üç ay sürdüğü bilinir.
Genel olarak adet gecikmesi belirtileri arasında yorgunluk, ruh hali değişimleri, alt karın ağrısı ve bel ağrısı görülür. En yaygın nedeni hamilelik olarak kabul edilen adet gecikmesinin sebepleri arasında emzirme, menopoz, kullanılan ilaçlar, tiroid ve stres gibi durumlar da yer alır.
Hamile kaldıktan sonra döllenmiş yumurta (embriyo) rahim duvarına yerleşir. Bu durum hamileliğin en erken ortaya çıkabilecek belirtilerinden birine neden olabilir: lekelenme ve bazen de kramp. Buna implantasyon (yerleşme) kanamasıdenir. Yumurta döllendikten 6 ila 12 gün sonra herhangi bir yerde oluşabilir.
Hamilelik anneden gelen yumurtanın babadan gelen spermle follop tüplerinde birleşmesiyle başlar. Oluşan embriyo yaklaşık 7 ila 10 gün süren bir yolculuk sonunda anne rahmine ulaşır ve oraya yerleşir.
Bununla birlikte adet döneminde ilişkiye girmenin sonucunda kanamada bir kesilme durumu söz konusu değildir.
Cinsel ilişki sonrasında 1 ila 3 gün arasında oluşan gebelik bir süre sonra belli olur. Bu süre ise yaklaşık olarak 10-14 gün arasında değişmektedir. İlişkinin ardından geçen 14. günde test yapılması uygun olur. Yapılan test sonrasında gebelik oluşup oluşmadığı belli olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri