Zül-Celal Vel İkram Ne Demek? Zül-Celal Vel İkram; esması bize Allah'u Teala'nın ululuğunu, yüceliğini, azamet ve büyüklüğünü anlatan bir esmasıdır. Allah' u Teala kayıtsız şartsız azamet sahibidir. Allah'u Teala hiçbir karşılık beklemeksizin ihsanda bulunan ve daime verendir.
Ya Rab, Ya Hayyü, Ya Kayyûm Ya Zel Celali vel- İkram * Allah'ım * Bize helâl rızık ver Eğer rızkımız semada ise onu indir * Eğer yerde ise onu çıkar, Uzakta ise onu yaklaştır, Yakın ise kolaylaştır. * Az ise çoğalt, Çok ise onu bereketlendir...
Ya Hayy ismi şerifini zikretmeye devam eden kişinin hem ömrü uzun hem de afiyette olduğu gibi kalbi de Allah ın nuru ile nurlanır. Hasta olanlar okuması halinde şifaya kavuşurken, Ya Hayyu Ya Kayyum isimlerini 184 defa zikredenin her muradı Allah ın izni ile gerçekleşir.
“Ya Hayyu ya Kayyum, la ilahe illa ente” ( Ey diri ve kaim olan! Senden başka ilah yoktur) bu duayı okuyan ve sürekli tekrarlayan herkesin aklı ve kalbi sürekli diri kalır.
Bi rahmetike esteğîsu.”(Tirmizî, Daavat, 91). Anlamı: “Ey daima hayatta olan Hayy, bütün varlıkları ayakta tutan Kayyum! Rahmetinin hakkı için senden yardım istiyorum.” c. “Allahümme rahmeteke ercû felâ tekilnî ilâ nefsî tarfete aynin, ve aslih lî şe'nî kullihi, Lâ ilâhe illâ ente.” (Ebu Davud, Edeb, 101).
İlgili 37 soru bulundu
Ya-Kayyum Zikrinin Fazileti ve Faydaları
El -Kayyum zikrinin saati de müşteridir. El-Kayyum zikrinin başlıca fazilet ve yararları ise şöyledir: El-Kayyum zikrine günde 156 defa okuyarak devam eden kimsenin rızkı genişler. Unutkanlıktan kurtulmak için El-Kayyum zikrine günde 16 defa okuyarak devam edilmelidir.
Can verir, can alır. Ondan yücesi yoktur. Kimseye muhtaç değildir. Kullar zor durumlarda Allah'ın gücüne sığınmak için El Kayyum esmasını zikretmektedir.
Ya hayyu esması Allahu Tealanın El Hayy isminden gelmektedir. El Hayy ismi şerifi hayat veren sonsuz hayat kaynağı, can veren anlamına gelmektedir. El Kayyum ismi şerifi in anlamı ise gökleri ve yerleri ayakta tutan, varlığı daimi anlamına gelmektedir.
Allah kendisinden başka hiçbir ilah olmayandır. Diridir, kayyumdur. Allah kendisinden başka hiçbir ilah olmayandır.
El-Hayy zikrinin fazileti ve faydalarını da şöyle sıralayabiliriz: El-Hayy esmasının zikrine devam edenin ömrü uzun ve sıhhatli olur. Hasta bir kimseye " El-Hayy" esması 18 defa yahut 324 defa okunursa Allah'ın izniyle hasta şifa bulacaktır.
El-Hayy; Allahu Teala, bütün hayatların kaynağıdır anlamını taşımaktadır. Her daim diridir. Allah'ın diri oluşu yaratıkları gibi organik bir canlı şeklinde değildir. Hiçbir şeyden Gafil olmayan, hata yapmayan, kainatı kendisinden hiçbir şey izlenmeyen veya gezilemeyen biçiminde ifade edilmesi mümkün.
Türkçe Okunuşu: Bismillâhirrahmanirrahim, Ya Hayyû yâ Kayyûmü, bi rahmetike esteğîsü.
El-Hayy ismi daima canlı, her şeye gücü yetebilen ve her şeyi bilen anlamına gelmektedir. El-Kayyum ismi ise yeri ve göğü ayakta tutan, tüm evreni idare eden manasındadır. El-Aliyy ise en yüce demektir. El-Azim ise sonsuz derecede büyük manasındadır.
Zül-Celal Vel İkram Ne Demek? Zül-Celal Vel İkram; esması bize Allah'u Teala'nın ululuğunu, yüceliğini, azamet ve büyüklüğünü anlatan bir esmasıdır. Allah' u Teala kayıtsız şartsız azamet sahibidir. Allah'u Teala hiçbir karşılık beklemeksizin ihsanda bulunan ve daime verendir.
Her namazdan sonra 1100 defa ya da her gün 1100 defa ya da Pazar günü sabah erken gün doğarken ve ikindi sonrası veya Perşembe günü sabah gün doğarken ve ikindi sonrası ve gece yarısı okunur. "Yâ Zül Celâli vel ikram" Namaz secdesi yapar gibi secdeye gidilir ve secdede 21 defa " "Yâ Zül Celâli Vel ikram" Okunur.
- 5 vakit namazdan sonra 1100 kez bu ismi şerif okunduğunda, kişi geçim sıkıntısı çekmez ve mesleğinde ilerler. Ayrıca herkes tarafından sevilir. - Aynı şekilde her gün 1100 defa okunduğu zaman çevresindeki insanlar buna saygı duyar ve lütuf ile beraber bütün işleri kolaylaşır.
037 El Kayyum - YouTube. El Kayyum Ayet; “Allah odur ki ondan başka ilah olmayandır. O, hayy ve kayyûmdur.” Manası; Kıyamda olan, kıyamda tutan ve varlığı varlıkta tutan zat, ayrıca kıymet ve değer veren.
Ayetel Kürsi'de yer alan Allahu la ilahe illa hüvel hayyul kayyum sözlerinin anlamı da merak konusu olmaktadır. Bakara Suresinin 255. Ayeti kerimesinin anlamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Diyanet'in açıklamasına göre; Hanefî, Şâfiî ve Hanbelîlere göre tıpkı cünüp gibi âdetli veya lohusa kadın da Kur'an okuyamaz. Çünkü Hz. Peygamber “Âdetli kadın ve cünüp olan kimse Kur'an'dan hiçbir şey okuyamaz.” (Tirmizî, Tahâret, 98; İbn Mâce, Tahâret, 105) buyurmuştur.
El-kayyum, Mahlukatı ayakta tutan, yeri göğü var eden ve ayakta tutan demektir. El kayyum duası, gün doğarken, Zühre saatinde okunarak pek çok zorluktan feraha çıkılabilir.
Kayyum demek; gözetmek, sebat, kendi kendine kaim olmak, idare etmek, düzeltip doğrultmak ve bir şeyin hakkını tam vermek manalarına gelir.
ALLAHU LA İLAHE İLLA HÜVEL HAYYUL KAYYUM NE DEMEK? Allah kendisinden başka hiçbir ilah olmayandır. Diridir, kayyumdur.
- Unutkanlıktan kurtulmak için boş bir mekanda 16 kere okunmalıdır. Bu sayede hafıza daha çok kuvvetlenir ve aynı zamanda kalp nurlanır, - Uykusu çok olan kişi bu İsmi Şerifi söylediği zaman çok uyumaktan kurtulur, - Kalbinin diri olmasını arzu eden kişiler bu ismi şerifi 40 defa okuyabilir.
Genellikle konuşma esnasında besmelenin yerine kullanılan "Esteuzu Billah", "sonsuz kudret ve ilim sahibi Allah'a sığınırım" demektir. Esteizu, korunmak ve himaye edilmek anlamına gelir.
Kayyım veya kayyum, yasalarla belirlenen bazı durumlarda, başkasına ait bir işi görmek veya bir malı idare etmek için tayin edilen kimse. Arapça kama (durmak) kökünden gelir ve kıyam (yerine geçmek, yürütmek) kelimesinden türemiştir. Kayyım olarak atanan kişi "kamu görevlisi" sayılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri