Er Reşit esmasının ebced değeri 514 olarak bilinmektedir. Er Reşit esması Allahu Tealanın dünya ve ahiret mutluluğuna ulaşmasına vesile olmaktadır. Er Reşit esmasını zikretmenin faziletleri arasında huzurlu olmaya vesile olmaktadır.
Sözlükte “doğru yolu bulup onda sebat etmek” anlamındaki rüşd (reşed, reşâd) kökünden türemiş bir sıfat olan reşîd kelimesi “doğru yolda bulunan, doğru ile yanlışı ayırt edebilecek çağa giren” demektir.
Er-Reşîd isminin faziletine ulaşmak için günde 514 kere söylemek gereklidir. Dünya ve ahiret mutluluğu isteyenler bu zikri çekebilir. Bu ismi yatsı namazından sonra (100) kere okuyanın ameli makbul olur. Her gün (514) defa Raşit ve Mürşit olur.
Er-Reşîd - (Yol gösterici): Bütün işleri isabetli ve hedefine ulaşıcı, irşad edici. O, her işi isabetli olan ve kullarını doğru yola yönlendirendir.
Er-Reşid ismi Allah'ın (cc) isimlerinden biridir ve birçok kimse tarafından anlamı araştırılır. Er Reşid esmasının anlamı doğru ile yanlışı ayıran özellikte olan demektir.
İlgili 16 soru bulundu
Er Reşit esması Allahu Tealanın dünya ve ahiret mutluluğuna ulaşmasına vesile olmaktadır. Er Reşit esmasını zikretmenin faziletleri arasında huzurlu olmaya vesile olmaktadır. Er Reşit esması yatsı namazından sonra 100 kere okunduğunda o günkü amellerin Allah katında kabulüne vesile olmaktadır.
Gün doğmadan seher vakti 100 defa "Yâ Sabur" esmasını zikreden kimse Allah tarafından korunur ve Allah'ın izni ve inayetiyle başına dert, bela ve musibet gelmez. Her gün 298 defa "Yâ Sabur" ism-i şerifini zikretmeye devam eden kimse sabr-ı cemil sahibi olur ve dünya ve ahirette bahtiyar ve mesut olur.
Es-Selam Esmasının Anlamı Nedir? Es-Selam esenlik, ferahlık veren, her türlü kötü durumdan selamete erdiren ve gözetip koruyan anlamlarını taşımaktadır. Allah'ın kullarını selamete kavuşturduğu, cennete giren tüm kullarına da selam veren anlamı da vardır.
En Nur, doğru yolu gösteren, ışıklandıran ve insana bilmediğini gösteren anlamına gelir. Ya Nur esmasını 99 kere zikretmek, işte başarı ve ticarette helal kazanç getirir.
El Metin esması, yaratırken zorlanmayan, kavi ve çok sağlam olan demektir. Allah'ın gücü de kudreti ve rahmeti gibi sonsuzdur, sınırlandırılamaz. Ya Metin esmasını 99 kere zikretmek, kişinin imanını tazeler ve güçlendirir.
- Er-Rakîb ismi gizli ve aşikar, maddi veya manevi tüm işlerden Allah'ın koruması için, büyülerin bozulması için toplam 312 kez “Ya Rakîb Celle Celalühü” diyerek okunmalıdır. -Bu ismi hayatından korkulan cenin üzerine 7 kez “Ya Rakîb Celle Celalühü” diyerek okunması gerekmektedir.
Sözlükte “cömert olmak, iyi, ahlâklı, asil ve değerli olmak” anlamındaki kerem (kerâmet) kökünden sıfat olan kerîm “yaratılıştan cömert olan, insanın şerefiyle bağdaşmayan her türlü şeyden arınmış bulunan” demektir.
Musa'nın Firavunun yanına giderken korktuğu için “El-Halim” esmasını zikrettiği bilinmektedir. Günlük olarak 88 defa “Ya Halim” zikrine devam eden anne ve babalar evlatlarının halim ve selim olmasını dilemektedirler. Asabiyetin ve sinirli halin son bulması için 88 defa “Ya Halim” zikredilmelidir.
El Vali esması, dünyayı ve kainatı idare eden, varlıkları gözetip koruyan anlamına gelir.
Sözlükte “büyük ve cüsseli, ulu ve yüce olmak” mânasındaki kiber masdarından türemiş bir sıfat olup “büyük ve gövdeli, ulu ve yüce” demektir.
“Doğru yolu bulmak; yol göstermek, rehberlik etmek” anlamındaki hüdâ (hedy, hidâyet) kökünden türemiş bir sıfat olup “yol gösteren, hayır ve mutluluk veren bir hedefe rehberlik eden” mânasına gelir.
Lâilâhe illâllâhü rabbü's-semâvâti verabbü'l-'ardı verabbü'l-'arşi'l-kerîm. *"Sıkıntıya düşen veya borçlanan, bin kere "La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim" derse, Allahü teâlâ işini kolaylaştırır."
Her türlü tehlikeden selamete çıkmak için zikredilir. Es-Selam esmasının Türkçesi selamete erendir. Esenlik ve ferahlık gibi anlamlara da gelir. Namazda selam verirken de sıkça zikredilen bir Esma-i Hüsna'dır.
Ya Hafız ismini zikreden; korku, telaş, kötülük ve fenalıklardan emin olur ve korunur.
*Sabırlı olmak için okunan dualar içerisinde belki de yapılabilmesi en kolay ve tesirli dua; “ Bismillahirahmanirrahim vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim. “
- Her gün bir bardak suya ''Ya Bâsıt celle celâlühû'' 72 kere okunur ise kişinin kalbinde hikmet pınarları kaynar. - Her gün ''Ya Bâsıt, Allâmü'l-guyûb celle celâlühû'' zikrine devam edilir ise rızk artar ve unutkanlıklar kişilerde var ise geçer.
Sözlükte “tahammül etmek, kendini tutmak, sızlanmamak” anlamındaki sabr kökünden mübalağa ifade eden bir sıfat olan sabûr “çok sabırlı” demektir.
- Er-Raûf ismi insanların kalbindeki şefkat, merhamet, sevgi duygularının yerleşmesi için “Ya Rauf Celle Celalühü” diyerek toplamda 286 kere okunur. - Er Rauf ismi kişinin sinirlendiği ve öfkelendiği an 10 kere “Ya Rauf Celle Celalühü” ve 10 kere de salavat okuyan kişilerin öfkeleri sakinleşir.
günlük zikir sayısı 312'dir. Okuma vakti sabahtır.
Her gün beş vakit namaz kılındıktan sonra 100 kez “Ya Semi” esmasının okunması hayırlı olacak bir muradın gerçekleşmesini sağlamaktadır. İlmini artırmak için 500 defa zikredilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri