Dondurucunuzu kesinlikle uzatma kablosu veya çoklu prizle kullanmayınız.
Ürününüzün montajının yapılabilmesi için, bağlantı yapılacak elektrik tesisat yerinin hazır olması ve ürünün prize yakın olması gerekmektedir. Güvenliğiniz için derin dondurucunuzun kurulacağı yerde topraklı priz hattı bulunmalıdır. Uzatma kablosu ya da üçlü prizler kullanmayınız.
Akım Koruma cihazınızı sadece topraklı bir prize bağlayınız. Akım Koruma cihazına bağlayacağınız ekipmanın düzgün çalıştığından emin olunuz. Sağlayacağınız ekipmanın güç kablosunu akım korumalı prize takınız.
Çoklu priz ve uzatma kablosu kullanmayınız. Hasarlı, yırtılmış veya eskimiş kablolu fişi prize sokmayınız. Asla kabloyu çekmeyiniz, bük- meyiniz veya hasar vermeyiniz.
Bilgi. Kurulumu tamamlanan derin dondurucu dik bir konumda ve elektriğe bağlanmadan 4 saat bekletilmelidir. 4 saat sonra derin dondurucunuzun fişini takabilirsiniz. Ancak yiyecekleri yerleştirmeden önce 12 saat daha beklemeniz gerekir.
İlgili 23 soru bulundu
Topraklama hattınızın, cihazınız ve elektrik tesisatı üzerinde güvenli değerlerde olduğundan emin olmak için uzman bir elektrikçiden yardım alınız. Cihazınızı mutlaka topraklı prizle kullanınız.
Sorusu Google arama motorunda sık sık gündeme geliyor. Bu sorunun en net cevabı 24 saat sonra şeklindedir. Taşınma işleminden sonra buzdolabınızın bakım işlemlerini yaptırmanız gerekmektedir.
Ürünün kurulacağı yerde topraklı priz hattı bulunmalı, uzatma ya da üçlü prizler kullanılmamalıdır.
Kullanabilirsiniz sıkıntı olmaz. Sonuçta kullandığınız diğer üçlü priz de topraklı. Yine aynı şekilde görev yapar.
Özellikle bilgisayar, tablet, buzdolabı, bulaşık makinesi ya da televizyon gibi sık kullanılan ve maddi değeri yüksek olan elektrikli cihazları akım korumalı prizlerle kullanmak gerekir. Akım koruyucu prizler içinde yer alan alternatif devre yüksek voltaj ve dalgalanmalarını algılayabilecek özelliklere sahiptir.
A+ sınıfı 102 litre derin dondurucunun günlük tüketimi 1200 watt düzeyindedir. A+ sınıfı 240 litre derin dondurucu ise günlük 700 watt, 312 litre derin dondurucu ise 900 watt harcar.
Yaklaşık olarak günde yarım kilowattlık bir enerji çekmiştir. Diğer menüleri incelediğimiz ise çalışma sırasında minumum 0,4 watt Maximum enerji tüketiminde ise 67 waatlık bir enerji çektiğini görmekteyiz.
Uzmanlar tarafından sunulan önerilere bakıldığında derin dondurucunun -18 derecede çalıştırılması öneriliyor.
➽Derin dondurucular elektrik kesintisi durumlarında modellerine ve doluluk oranlarına göre içlerindeki malzemeleri koruyacak şekilde üretilirler. Bu süre 6 saatten 48 saate kadar değişebilir. ➽Elektrik kesintisi durumunda içindeki malzemelerin çözünme süresini uzatmak için dondurucunun kapağını açmayın.
Derin dondurucu yorumları dikkate alındığında; en iyi derin dondurucu markaları sıralamasında Uğur, Arçelik ve Profilo bulunuyor. 2023'te satın alınabilecek derin dondurucu tavsiyesi olarak da Uğur UED 5218 DTK, Arçelik 2105 G, Profilo DF1024WFVV modelleri; no frost destekli olmaları, çekmeceli veya sandık tipinde ...
No frost derin dondurucular karlanma yapmaması ve eşdeğer özellikli statik soğutmalı bir modele göre daha az enerji tüketimi ile avantaj sağlar. Statik derin dondurucular ise nispeten daha hızlı soğutma avantajına sahiptir.
Akım korumalı prizin içinde yer alan alternatif devre, yüksek voltaj ve akım dalgalanmalarını algılayacak özelliğe sahiptir. Bu cihaz voltaj ve akım değerlerinin sürekli olarak değiştiği yerleşim alanları ile işletmelerde büyük zararların önlenmesi için son derece faydalıdır.
Üçlü priz denmesinin sebebi, ilk modellerinin 3 adetten prizden oluşması.
Üçlü priz, elektrik enerjisinin birden fazla cihaza aynı anda iletilmesini sağlayan kullanışlı bir elektrik bağlantı cihazıdır. Genellikle evlerimizde, ofislerimizde veya endüstriyel alanlarda elektrikli cihazların birden fazlasını çalıştırmak için kullanılır.
aynı prize çok güç çeken cihazları bağlamayınız. Buzdolabı, Çamaşır makinası, bulaşık makinası, fırın ve benzerlerinin aynı anda çalışmaları tesisatı bozar, sigortaları attırır....
Priz ya da sigorta kombi yanına monte edildiği zaman dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de priz ya da sigortanın kombiye olan uzaklığıdır. Nedeni ise kombi arızaya geçtiği zaman kombiye daha kolay müdahale edilmesidir. Bu nedenle de kombiye yakın yere monte edilmesi gerekmektedir.
Ankastre fırının kurulacağı yerde topraklı priz hattı bulunmalı ve uzatma kablosu ya da üçlü priz kullanılmamalıdır. Uzatma kablosu ile ürünü kullanırsanız, dönüşü mümkün olmayacak arızalara neden olabilirsiniz.
Derin dondurucu taşınırken içerisinde ürün bulunmaması gerekmektedir. Derin dondurucunun sağlam taşınması için 2 kişi karşılıklı tutarak taşınmalıdır. Derin dondurucu taşıma işleminde araca en son yüklenir ve ilk önce indirilerek yeni adresinizde dinlendirildikten sonra kullanabilirsiniz.
Mümkünse, dondurucuyu dikey olarak taşımanızı öneriyoruz. Dondurucuyu arabada taşırken, dondurucuyu köşeye koymak ve taşıma kayışlarıyla sabitlemektir. Yatay olarak taşınırken, dondurucu kompresörün tahliye tarafı üstte olacak şekilde konumlandırılmalıdır.
Derin dondurucunuza mutfağınızda güneş görmeyen bir köşe seçmeniz daha doğru olacaktır. Güneş gören derin dondurucunuz daha fazla çalışacak enerji tasarrufundan uzak bir hal alacaktır. Bir diğer önemli özellik ise derin dondurucunuzu mutfağınızda kullandığınız ocaktan uzak bir yere konumlandırın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri