Gece ve gündüz vakitlerinde 1000 kez El Vali esmasını okuyan ve bu ismi şerifi dile getirenler veli kullar mertebesine yükselirler ve evliyalar ile görüşebilirler.
Ya Vali Zikrinin Fazileti ve Faydaları
Ya Vali esmasını zikreden kulların kalbinden endişe ve korku silinir. Günlük ibadetlerde Fatiha Suresi ile birlikte zikredilen El Vali esması, kişinin giriştiği her işte başarılı olmasını sağlar.
El Vali ismi Allah'ın (cc) çok güzel isimlerinden biridir. El Vali isminin anlamı evrenin tek yaratıcısı ve yerlerin göklerin tek sahibi demektir. Allah (cc) evreni bir düzen içinde yaratmıştır ve her şeyi kontrol etmektedir.
El-Vali Esmasının zikri, anlamı ve fazileti… Vâlî; kâinatın tek hâkimi, yöneticisi demektir. Allah Teâlâ, bu büyük evreni ve her an meydana gelen bütün olayları tek başına yönetendir. Yaratıkların işlerini yerine koyandır.
Zeccâc, “Allah iman edenlerin velîsidir” meâlindeki âyette (el-Bakara 2/257) geçen velî kelimesine “yardımcı” mânası verip çocuğun bakımı ve yetiştirilmesini velisinin üstlenmesi gibi Cenâb-ı Hakk'ın da müminlere dünyada yardım ettiğini, âhirette de mükâfatlarını bizzat vereceğini söylemiştir.
İlgili 21 soru bulundu
Gece ve gündüz 1000 kez bu ismi şerifi okuyan kişiler, veli kullar mertebesine yükselmiş olur. Sonuç olarak ise evliyalar ile görüşebilir. Hayatta meydana gelen pek çok soruna cevap bulabilmek için El-Vâlî Celle Celalühü şeklinde farklı rakamlarda telaffuz etmek yeterlidir.
Aynı şekilde İsim denince bir çok isim kelimesi vardır ancak en güzel isimler olan Allah ın isimlerini kullanırken artık kastedilen belli olduğu için "El Esma-ul Husna" dendiği gibi her isminin de başına elif lam getirilir El(r) Rahman, el(r) Rahim, el Melik, el(s) Samed gibi....
"Ya-Hakim" zikrinin çokça zikrine devam edilmesi halinde kişinin kalbinde hikmet pınarları yolları açılır. Her namaz sonrasında 78 kez "Ya Hakim Celle Celaluhü" zikri çekilirse kişinin öğrenme kabiliyetinde artış meydana gelir. " Ya Hakim Celle Celalühü" zikrine 78 kez devam eden kişi ilimde ilerler ve başarı kaydeder.
İşte El-Bari esmasının fazilet ve faydaları: l Bu güzel esmayı 7 gün süreyle her gün 100 defa okuyan kimse selamete erer ve afetlerden korunur. l Ya-Bari esmasını günde 210 kez şems saatinde okuyan kişi düşmanlarını yener ve feraha erer, zihni, aklı gelişir.
Vali Nedir, Ne İş Yapar? Bir ilin ya da ilçenin yönetiminden sorumlu olan kişilere vali denir. Valiler, devletin temsilcileri olarak hareket eder. Bunun yanı sıra valiler, valiliklerde çalışan diğer devlet memurlarını da yönetme görevini üstlenir.
El-Veliyy esması Allah'u Teala'nın müminleri tek yardımcısı ve dostu olduğunu bildirir. Allah, kuluna yakın olan, kuluna yardımcı olan ona dost ve onu kemale ulaştırandır. El-Veliyy esmasının Türkçe karşılığı şöyledir: Dost ve yardımcı; mümin kullarına dost olup yardım eden.
Oldukça sık sorulan bir bulmaca sorusu da validir. Vali bulmaca yanıtı için satrap veya ilbay demeniz yeterli görülür. Bu iki cevapla bulmacayı çözmeniz mümkündür. İşte, vali kelimesi hakkında merak edilen detayları derledik.
Veliy; V-L-Y kökünden türemiş faîl vezninde bir ism-i faildir. Mastarı, velayet'tir. İki şey arasında kendilerinden olmayan bir şeyin girmesine izin vermemek demektir.
Allah(c.c):
Yardım dileme medet ummayı ifade eder. Sabah ve ikindi sonrası okunmalıdır. Günlük zikir sayısı 1000'dir.
Zikir Allah'a yöneltir. Allah'ı zikreden insan, gitgide öyle bir hale gelir ki, her meselede Allah'u Teala, onun sığınağı, barınağı ve korunağı olur. “Ya Allah” ism-i şerifini zikreden Allah'a yakınlık meydana getirir. Zikir ne kadar fazla yapılırsa, yakınlık o kadar artar.
Sözlükte “bir şeyi anmak, hatırlamak” anlamındaki zikir (zikr) kelimesi (çoğulu zükûr, ezkâr) dinî literatürde “Allah'ı anmak ve unutmamak suretiyle gafletten ve nisyandan kurtuluş” anlamında kullanılır.
El Basıt esmasını dilek ve istek üzere 77 kez okumak faziletlidir. El Basıt esmasının ebced değeri 77 olmaktadır. Özellikle unutkanlık için bu esmasının okunması faydalı olmaktadır. El Basıt esması rızık bolluğu için faydalıdır.
Bu ismi şerifin 302 defa “Ya Basir” şeklinde zikredilmesi okuyan kişinin işinde başarılı olmasını ve yükselmesini sağlamaktadır. Zikir gününde ve saatinde “Ya Basir” denerek 302 defa tekrarlanması Allah'tan istenen her şeyin kısa sürede gerçekleşeceğine işarettir.
- Er-Rafi şeklinde zikir çeken bir kimse zalim ve düşman kişilerin zararlarından ve şerrinden emin olur. - Bu esmayı Pazartesi ya da Cuma geceleri çeken kişi de toplum içerisinde saygı değer ve heybetli olarak tarif edilen bir mevkiye erişir.
El Aziz esmasını zikre devam eden kişinin çevresinde itibarı artar. Çevresinde söz sahibi olarak kendisinden üst olan kişilerin saygısını kazanmaya vesile olur. El Aziz esmasını zikir haline getirmek işlerin kolaylaşmasını ve duaların kabul olmasını sağlamaktadır.
Ya Settar: Kullarının günahlarını örten, gizleyen ALLAH. Ya Fettah: Dilediği kapıyı açan, Mazlumlara yardım edip mümin kullarına zafer (fetih) veren ALLAH.
El-Habîr Anlamı
Kuran'ı Kerim'in 26. Ayetinde geçen bir ayette geçen bu isim en genel anlamı ile "her şeyin iç yüzünü bilmek" anlamına gelmektedir ve Allah'ın her şeyi bildiğini, herkesin içindekini görebildiğini ve ondan gizli bir şeyin olamayacağını anlatır.
Esmaül Hüsna (Allahın 99 ismi) gerek okuyan gerekse ezberleyen kulların cehennem ateşinde yanmaktan korunacağı müjdesi verilmiştir. Aynı zamanda her türlü isteğin gerçekleşmesi için okunması tavsiye edilen Allah'ın isimleri, rahmet ve mağfiret dileyen kulların da imdadına yetişmektedir.
- Hadis rivayetlerinde geçen sayılardan az veya çok zikir veya tesbih çekmek elbette zararlı değildir; ancak kâmil manada sevaba erişmek için şifre gibi buna uygun olması gerekir... - Namazlardan sonra 33'er defa tesbih, tahmid ve tekbir getirmek / yapmak sünnet-i müekkededir.
Zikirler içerisinde en faziletli sözün 'Lâ ilâhe illallah' olduğunu belirten Peygamberimiz, bir hadis-i şerifinde, Câbir (r.a), naklettiklerine göre: "En faziletli zikir 'Lâ ilâhe illallah', en faziletli dua da 'el-Hamdülillâh'tır." (Tirmizî, Daavât 9) ifade edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri