F11 tuşuna basın. Sorun Gider'i seçin.
Ayarları elle açmak için Başlangıç > Ayarlar > Güncelleme ve Ayarlar > Kurtarma'yı seçin.
Kurtarma sürücüsünü bağlayın ve bilgisayarınızı açın. Oturum açma ekranına gitmek için Windows logosu tuşu + L tuşlarına basın ve ardından Shift tuşuna basarken Güç düğmesi > Yeniden Başlat seçeneklerini belirleyerek bilgisayarınızı yeniden başlatın.
İlgili 16 soru bulundu
F2 ve F8 zaten aynı işlevi görüyor. 2- Ardından pc açılırken F8(F2 yada F5) tuşuna basarak güvenli mod seçeneğinin olduğu ekrana ulaşın. 3- En üst seçenekte olan "Bilgisayarınızı Onarın" seçeneğini seçin. 4- Windows bilgisayarı onarmaya çalışacak ama başaramayacak.Sonra sizi "Kurtarma Konsoluna" yönlendirecek.
Otomatik Onarım Hatası, güncelleme yapan Windows işletim sistemlerinde ortaya çıkıyor. Sorunun ana sebebi aslında güncelleme indirme esnasında bilgisayarın aniden kapanması veya internetin aniden gitmesi sonucunda ortaya çıkan bir problemdir.
1) Güvenli Mod için bilgisayar açılırken F8 tuşuna basın
Bilgisayarınız kapalıysa başlatın ve açılış sırasında Windows logosunu görmeden hemen önce F8 tuşuna basın. Kaçırmamak için birkaç kez basabilirsiniz.
Bilgisayarınızı sıfırlamak için Başlat > Ayarlar > Sistem > Kurtarma seçeneğine gidin. Bu bilgisayarı sıfırla öğesinin yanındaki Bilgisayarı sıfırla öğesini seçin.
F8 tuşuna Windows logosu görünmeden önce basmanız gerekir. Windows logosu görünürse, Windows oturum açma isteği görünene kadar bekleyerek ve bilgisayarınızı kapatıp yeniden başlatarak yeniden denemeniz gerekir.
F12: Etkin penceredeki dosyayı yazdırır. F3: Önceki geri alma eylemini iptal eder. F7: Etkin penceredeki e-postayı yanıtlar. F11: Etkin penceredeki dosyayı kaydeder.
Sistem Kurtarma Seçenekleri menüsü, Windows'u ciddi bir hatadan kurtarmanıza yardımcı olabilecek Başlangıç Onarma gibi çeşitli araçlar içerir. Bu araçlar grubu, bilgisayarınızın sabit diskinde ve Windows yükleme diskinde bulunur.
kurtarma bölümü nedir? Kurtarma bölümü, ister Windows 8 ister Windows 10/11 işletim sisteminden olsun, disk sürücünüzün, fabrikadan gönderilmeden önce sisteminizin bir görüntüsünü saklamak üzere üretici tarafından ayrılan bir kısmıdır.
Otomatik olarak yükle ve yeniden başlat: Kotalı olmayan ağlarda güncellemeler otomatik olarak indirilir ve "Otomatik Bakım" sırasında, cihazın kullanılmadığı ve pil gücüyle çalışmadığı bir zamanda yüklenir. Otomatik bakım 2 gün içinde güncellemeleri yükleyemezse Windows Update güncellemeleri hemen yükleyecektir.
Sistem Geri Yükleme, bazı sistem dosyalarının ve Windows kayıt defterinin bir "anlık görüntüsünü" alır ve bunları Geri Yükleme Noktaları olarak kaydeder. Yükleme hatası veya veri bozulması oluştuğunda, Sistem Geri Yükleme işletim sistemini yeniden yüklemek zorunda kalmadan sistemi çalışma durumuna geri yükleyebilir.
bcdedit /set recoveryenabled NO yazın. Sorununuzu böyle çözebilirsiniz. Bu komutla Windows 10 otomatik onarım modunu kapatmış oluyorsunuz.
Başlat, Güç öğesini seçin ve ardından Yeniden Başlat öğesine tıklarken Shift tuşunu basılı tutun. Başlat, Ayarlar, Güncelleştirme ve Güvenlik, Kurtarma öğesini seçin. Gelişmiş başlangıç seçeneğinin altındaki Şimdi yeniden başlat öğesine tıklayın. Komut isteminde Shutdown /r /o komutunu çalıştırın.
Başlangıç Onarma, Windows 10'un düzgün başlatılmasını engelleyebilecek eksik veya hasarlı sistem dosyaları gibi belirli sorunları giderebilen bir Windows kurtarma aracıdır.
MBR'nin aktif disk bölümünü bulması ve boot sektöründeki kodu çalıştırması İşletim sistemi çekirdeğinin RAM'e yüklenmesi. İşletim sisteminin diğer bileşenlerinin ve bunun üzerindeki katmanların başlatılması Bilgisayarın kullanıma hazır hale gelmesi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri