Yabancılar e-devlet şifresi almak için Ptt Şubesine gitmeleri gerekmektedir. Ptt 'den e-devlet şifresi temin ettikten sonra giriş yapmak için size verilen şifreyi tuşlamalısınız.Daha sonra kendi yeni şifrenizi belirlemelisiniz.
15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Mavi kartlılar (5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 28. maddesinde belirtilen yabancı ülke vatandaşları), Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamlarınca verilmiş yabancı kimlik numarasına sahip yabancılar şifre alabilirler.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yabancılara düzenlenen geçerli çalışma izin kartı ile birlikte pasaport ibrazı istenmektedir. Geçici Koruma Belgesi olan vatandaşların pasaport ibrazına gerek yoktur. Yurtdışında yaşıyorsanız, e-Devlet şifresini yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan temin edilebilirsiniz.
Yabancı Kimlik Numarası
Bu numara, ikamet tezkerenizi aldığınızda tarafınıza tahsis edilir ve kartınızın üzerinde 99 ile başlayan numaradır. Yabancı uyruklu öğrenciler için düzenlenen tüm bilgi ve belgelerde, öğrencilerin yabancı kimlik numarası kullanılır.
2.3- Kişi Bilgileri İle Yabancı kimlik No Sorgulama, hizmetlerini http://tckimlik.nvi.gov.tr/web/foreign.aspx internet adresinden yapmaları mümkündür.
İlgili 30 soru bulundu
Bir adreste kimin oturduğunu öğrenmek için, e Devlet sitesine girdikten sonra aşağıdaki adımları izleyin: Arama bölümüne “hane halkı” yazın. Aynı hanede ikamet eden kişi belgesi sorgulama üzerine tıklayın. Barkodlu belge oluştur butonuna tıklayın.
YABANCI KİMLİK NUMARANIZI NASIL ÖĞRENEBİLİRSİNİZ? İkamet Tezkeresi Numaranızı (ikamet tezkere numarası, ikamet tezkerenizin ilk sayfasında 1-112233 gibi bir numaradır) veya kişi bilgilerinizi girerek sorgulamayapınız. Sorgulamanız sonucunda 11 haneli ve genellikle 99 ile başlayan bir numara verilecektir.
99 ile başlayan yabancı kimlik numarası edinebilmeniz için kayıt işlemlerinizin tamamlanması gerekmektedir. 98 ile başlayan yabancı kimlik numarası içeren bir diğer belge ise Yabancı Tanıtma Kartıdır. Bu kart sizin kayıt olduğunuzu ve Türkiye'de yasal olarak ikamet ettiğinizi göstermektedir.
Vergi numarası, geçerli bir Yabancı Kimlik numarası olmadığında, yabancıların bazı resmi işlemlerini gerçekleştirebilmeleri ve bu işlemlerin kayıt altına alınabilmesi için verilen bir numaradır.
Yabancı kimlik numaranız ikamet izin kartınızın üzerinde yer almaktadır. Alternatif olarak https://tckimlik.nvi.gov.tr/ adresinden sogulama yaparak da öğrenebilirsiniz.
E-Devlet girişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan yabancılar için online olarak yapılabilir. Alım için aşağıdaki adımlar takip edilmelidir: E-Devlet giriş sayfasına gidin (https://www.turkiye.gov.tr/). “Yabancılar için” bölümüne tıklayın.
Türkiye'de oturan ya da çalışan yabancılar şifre alarak e-devlet hizmetinden faydalanabilirler. Türkiye Cumhuriyeti'ndeki e-devleti kullanmak için ikametgahınızın olması gerekmektedir.
YABANCI KİMLİK NUMARASI (99……….)
Bu numarayı, öğrenim amaçlı ikamet tezkerelerinizi aldıktan sonra T.C. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü web sitesinden sorgulayarak temin edebilirsiniz. Yabancı uyruklu öğrenciler için düzenlenen tüm bilgi ve belgelerde, öğrencilerin yabancı kimlik numarası kullanılır.
Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.
Başvuru işveren veya bağımsız çalışacak yabancı tarafından e-Devlet kapısı üzerinden (www.turkiye.gov.tr veya https://www.calismaizni.gov.tr) online olarak yapılacaktır. Serbest bölgede çalışmak üzere çalışma izni başvurusu ve süre uzatma başvurusu Ticaret Bakanlığına yapılır. (Geçici koruma kapsamında olanlar hariç)
Mesai saatleri içerisinde, dilediğiniz zaman Başkonsolosluğumuza bizzat gerelek, e-devlet şifrenizi teslim alabilirsiniz.
5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince Türkiye'de herhangi bir amaçla en az altı ay süreli ikamet tezkeresi alan yabancılara Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce “Yabancılara Mahsus Kimlik Numarası” tahsis edilmektedir.
Yabancılar, Türkiye'de Türklerin kurabileceği her şirket türünü kurabilir. Diğer bir deyişle,yabancıların Türk Ticaret Kanunu'nda yer alan her türlü şirket türü ve Türk BorçlarKanunu'nda yer alan adi şirket türlerinden birini kurabilmektedir.
TC kimlik numaraları, 1 Kasım 2006 tarihinden itibaren aynı zamanda vergi numarası olarak da kullanılacak.
Mustafa Kemal Atatürk'ün T.C. kimlik numarası ise bu yöntemle bulunabilir. 0 ile başlamayacağı için 1 ile başlamıştır. ilk kimlik numarası ona verildiği için, ilk 9 rakamı 100000001'dur.
BULSTAT vergi numarasındaki Bulgaristan Kimlik Numarası (EGN) 9 haneli bir koda dönüştürülüyor. BULSTAT vergi numarasındaki Bulgaristan Kimlik Numarası (EGN), 4 Ocak 2022 tarihinden itibaren 9 haneli bir koda dönüştürülüyor.
Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.
MADDE 6 - (1) Yabancıların nüfus olaylarına ilişkin işlemler, yerleşim yerinin bulunduğu nüfus müdürlüğünde yürütülür.
Türk vatandaşlığının kazanılmasına ilişkin esaslar, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nda (TVK) düzenlenmiştir. Bu Kanun uyarınca Türkiye'de kesintisiz olarak en az beş yıl ikamet eden yabancı uyruklu kişiler, mevzuatta aranan diğer koşulları da yerine getirmeleri halinde Türk vatandaşlığı alabilmektedir.
1-T.C. Kimlik Numaramı nasıl öğrenebilirim? T.C. Kimlik Numarası ilçe nüfus müdürlüklerinden vehttp://tckimlik.nvi.gov.trinternet adresinden öğrenilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri