Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yabancılara düzenlenen geçerli çalışma izin kartı ile birlikte pasaport ibrazı istenmektedir. Geçici Koruma Belgesi olan vatandaşların pasaport ibrazına gerek yoktur. Yurtdışında yaşıyorsanız, e-Devlet şifresini yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan temin edilebilirsiniz.
15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Mavi kartlılar (5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 28. maddesinde belirtilen yabancı ülke vatandaşları), Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamlarınca verilmiş yabancı kimlik numarasına sahip yabancılar şifre alabilirler.
E-Devlet girişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan yabancılar için online olarak yapılabilir. Alım için aşağıdaki adımlar takip edilmelidir: E-Devlet giriş sayfasına gidin (https://www.turkiye.gov.tr/). “Yabancılar için” bölümüne tıklayın.
Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.
İlgili 16 soru bulundu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yabancılara düzenlenen geçerli çalışma izin kartı ile birlikte pasaport ibrazı istenmektedir. Geçici Koruma Belgesi olan vatandaşların pasaport ibrazına gerek yoktur. Yurtdışında yaşıyorsanız, e-Devlet şifresini yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan temin edilebilirsiniz.
Üstelik e imza ile giriş ve internet bankacılığı ile giriş de çeşitli giriş seçenekleri arasında yer almaktadır. Telefon numaranızın kayıtlı olmaması durumunda ise farklı seçenekleri kullanarak şifre yenilemek mümkün olmaktadır.
MESAJLA E-DEVLET ŞİFRESİ ALMA VAR MI? Mesajla e-Devlet şifre alma işlemi yapılmamaktadır. e-Devlet giriş yapabilmek için şifre gereklidir. Bu şifreyi sadece ilk defa alacaksanız eğer PTT'ye giderek 2 TL karşılığında almanız gerekir.
e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden şifre güvenliği önemlidir. Bu nedenle PTT'den alınan şifreler ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile verilmektedir. Şifre unutma durumunda şifre sıfırlama yapılabilmekte, ancak yeni şifre online (sms/ e-posta vb.)
Bu işlemlerden herhangi birini yapmadığınız takdirde PTT şube ve Merkezlerinden şahsen yeni bir şifre almanız gerekmektedir. Şifre yenileme hizmetinin detayları için 160 numaralı e-Devlet Kapısı İletişim Merkezinden destek alabilirsiniz.
e-Devlet sisteminde yeni bir uygulama başlatıldı. Yabancıların adres değişikliği ve tescil işlemlerinde kolaylık sağlanması amacı ile “Yabancıların Adres Değişikliği ve Tescil Bildirimi” hizmeti uygulamaya geçti. E-Devlet üzerinden yapılabilecek bildirimler, boş konuta yapılacak değişiklikler için geçerli olacak.
Başvuru işveren veya bağımsız çalışacak yabancı tarafından e-Devlet kapısı üzerinden (www.turkiye.gov.tr veya https://www.calismaizni.gov.tr) online olarak yapılacaktır. Serbest bölgede çalışmak üzere çalışma izni başvurusu ve süre uzatma başvurusu Ticaret Bakanlığına yapılır.
Türkiye'de altı aydan fazla ikamet eden yabancı uyruklu kişilere T.C. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Yabancı Kimlik Numarası verilmektedir. Bu numara, ikamet tezkerenizi aldığınızda tarafınıza tahsis edilir ve kartınızın üzerinde 99 ile başlayan numaradır.
Türkiye'de oturan ya da çalışan yabancılar şifre alarak e-devlet hizmetinden faydalanabilirler. Türkiye Cumhuriyeti'ndeki e-devleti kullanmak için ikametgahınızın olması gerekmektedir.
Vekilin kimliğini ibraz etmesi, .e-Devlet Kapısı taahhütnamesinin vekil tarafından vekaleten imzalandığının şerh düşülerek imzalanması durumunda e-devlet şifresi vekil olarak alınabilmektedir.
Mesai saatleri içerisinde, dilediğiniz zaman Başkonsolosluğumuza bizzat gerelek, e-devlet şifrenizi teslim alabilirsiniz.
Bunun yanı sıra mahkeme kararıyla kendine vasi tayin edilmiş kişiler vasileri aracılığıyla e-Devlet Kapısı şifresi temin edebilirler. Bu durumlar haricinde başkaları adına şifre alınması mümkün değildir.
Şifreyi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin ibraz edilerek Yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir. PTT'den ilk kez alınan e-devlet şifre ücreti 2 TL'dir. Unutulması durumunda tekrar alınan her şifre için 4 TL alınır.
Bulunduğunuz ilin Yabancılar Şube Müdürlüğüne veya varsa İlçenin Yabancılar Büro Amirliğine bizzat müracaat etmeniz gerekmektedir.
Ayrıca e-Devlet Kapısı ile ilgili işlemler için 160 numaralı Çağrı Merkezimizi 7/24 arayabilirsiniz. Çağrı Merkezimize Almanya'dan +90 312 160 numarası, Amerika'dan +90 160 numarası aracılığıyla ulaşabilirsiniz.
Şifrenin unutulması, kaybedilmesi durumunda e-Devlet Kapısı profiline cep telefonu ve e-posta bilgilerini girmiş kullanıcılar şifre yenilemesi yapabilir. Profilde belirtilmiş cep telefonuna kısa mesaj olarak gelecek onay kodunu sisteme girerek yeni bir şifre oluşturulabilmektedir.
Vatandaşları veya 15 yaşını doldurmuş engelli kimlik kartına sahip olan vatandaşlarımız bu hizmeti kullanarak beyan edecekleri adreslerine ücretsiz e-Devlet Kapısı Şifresi gönderimi talebinde bulunabilmekte, başvurularının durumlarını takip edebilmektedir. İnternet Bankacılığı, E-İmza, Mobil İmza ve T.C.
1. NFC teknolojisi ile farklı bir telefon numarası doğrulama: e-Devlet Kapısı şifresi veya internet bankacılığı ile giriş yaptıktan sonra farklı bir telefon numarası ile giriş yapma seçeneğini kullanarak kimlikle doğrulanmış cep telefonu numaranızı değiştirerek sisteme giriş yapabilirsiniz.
E Devlet şifresini bilen birinin yapabileceği işlemler şunlardır: Kişi adına işlem yapabilir. Kimlik örneğine ulaşabilir.İkamet ve adres bilgilerini görüntüleyebilir. Kişi adına kayıtlı araçları ve mülkleri sorgulayabilir.Dava ve icra dosyalarını görebilir, inceleyebilir.
Bir adreste kimin oturduğunu öğrenmek için, e Devlet sitesine girdikten sonra aşağıdaki adımları izleyin: Arama bölümüne “hane halkı” yazın. Aynı hanede ikamet eden kişi belgesi sorgulama üzerine tıklayın. Barkodlu belge oluştur butonuna tıklayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri