Bulunduğunuz ilin Yabancılar Şube Müdürlüğüne veya varsa İlçenin Yabancılar Büro Amirliğine bizzat müracaat etmeniz gerekmektedir.
Geçici Koruma kimlik belgesi nasıl alınır? İl Göç İdaresi Müdürlükleri'ne yapılan başvurular neticesinde 30 gün süreli geçerliliği olan kayıt belgesi verilir. Tahkikat sonucunda geçici korumaya alınması uygun olan kişilere geçici koruma kimlik belgesi düzenlenir. Başvuru ve belge herhangi bir ücrete tabii değildir.
Belgesini Alabiliyor
Depremden etkilenen illerimizde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan afetzede vatandaşlarımız, kendisi, veli ya da vasisi olduklarının geçici kimlik belgesini e-Devlet'ten barkodlu alabiliyor.
Depremden etkilenen illerde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan afetzedeler, kendilerinin yanı sıra veli ya da vasisi olduklarının geçici kimlik belgesini de e-devlet'ten barkodlu olarak temin edebilecek. Barkodlu geçici kimlik belgesi, üç ay, yeni kimlik kartı alınıncaya kadar geçerli olacak.
kimlik kartını kaybeden afetzede vatandaşlarımızdan, hangi ildeki nüfus müdürlüğüne başvurursa başvursun hiçbir belge, fotoğraf ya da ücret talep edilmemekte, sadece biyometrik (parmak izi) doğrulaması ile birkaç dakikada geçici kimlik belgesi düzenlenmektedir.
İlgili 44 soru bulundu
Kimlik kartını kaybedenlerin başvurduğu "geçici kimlik belgesi", e-Devlet Kapısı üzerinden hızlı bir şekilde alınabiliyor.
Not: Başvuru esnasında sisteme yüklenen Geçici ve Süreli Kimlik Kartı başvuru formunun, başvuru onaylandıktan sonraki on (10) gün içerisinde başvuru sahibi Seyahat Acentasınca bağlı bulunulan Bölge Temsil Kuruluna teslim edilmesi gerekmektedir!
Geçici kimlik belgesi, T.C. Kimlik Kartını almak için başvuru yapacağınız İlçe Nüfus Müdürlüğünden alınır. Her nüfus müdürlüğü tarafından verilmemektedir.
Doğum, kayıp veya tahrifat nedeniyle yapılan kimlik kartı başvurularında, Geçici Kimlik Belgesi düzenlenmektedir. Yeni kimlik kartı teslim alınana kadar düzenlenecek Geçici Kimlik Belgesi veya mevcut nüfus cüzdanı sınav giriş veya pasaport başvuru işlemleri gibi tüm resmi iş ve işlemlerin yürütülmesinde geçerlidir.
GEÇİCİ KORUMA KİMLİK BELGESİ
Türkiye'de kalış hakkının yanı sıra 6458 sayılı Kanunda düzenlenen ikamet izni veya ikamet izni yerine geçen belgelere eşdeğer değildir. Herhangi bir harca ve ücrete tabi değildir. Yabancının yapılan yardım ve hizmetlere erişimini sağlayan yabancı kimlik numarasını içermektedir.
Kimlik Kartı başvurusu; yurt içinde nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır. Kimlik Kartı başvurusu, yurt içinde; Alo199 üzerinden veya https://randevu.nvi.gov.tr/ internet adresinden yapılır. On beş yaşını tamamlamış olanların şahsen başvurmaları esastır.
Ancak, nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı ibraz edilememesi halinde ilgiliden Ehliyet, Pasaport, Memur cüzdanı, Avukat kimlik kartı, Basın kartı, Yabancılara mahsus ikamet tezkeresi, Yabancı ülke kimlik kartı veya pasaportu belgelerinden biri istenir.
Ancak sadece vize muafiyeti olan ve kimlik kartı ile seyahat edilebilen ülkelerde geçici kimlik belgesi geçerli olur. 30 Haziran 2021 tarihinde açıklanan yeni kurala göre yurt dışına çıkmak için kişinin fotoğraflı ve güncel kimlik kartına sahip olması gerekliliği vardır.
Kimliğimi Kaybettim Ne Yapmalıyım? Kimliğinizi kaybettiğinizde e-devlet üzerinden ya da ALO 199 numaralı çağrı merkezinden kimliğinizin iptalini gerçekleştirebilirsiniz. Ardından nüfus müdürlüklerine başvuru yaparak yeni kimlik için başvuruda bulunabilirsiniz.
5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince Türkiye'de herhangi bir amaçla en az altı ay süreli ikamet tezkeresi alan yabancılara Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce “Yabancılara Mahsus Kimlik Numarası” tahsis edilmektedir.
Türkiye'de altı aydan fazla ikamet eden yabancı uyruklu kişilere T.C. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Yabancı Kimlik Numarası verilmektedir. Bu numara, ikamet tezkerenizi aldığınızda tarafınıza tahsis edilir ve kartınızın üzerinde 99 ile başlayan numaradır.
Başvuru sonrası, fotoğrafınız ve geçersiz hale getirilmiş halde eski nüfus cüzdanınız geri verilmektedir. Yeni Kimlik Kartınız, kısa süre içinde (2-3 gün içinde) teslim için bildirdiğiniz adrese PTT Kargo aracılığıyla ulaştırılacaktır.
İç hat seferlerinde üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan ehliyetinizi kimlik belgesi yerine kullanabilirsiniz. Dış hat seferlerinde ise sadece nüfus cüzdanınızı ya da pasaportunuzu kimlik belgesi olarak kullanabilirsiniz. Detaylı bilgi için seyahat belgeleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
•Geçici Kimlik Belgesi - Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı isteyenlere verilen Geçici Kimlik Belgesinin Geçerlilik süresi içinde ibraz edilmesi koşuluyla, Noterlik işleminde kullanılabilir. Nüfus cüzdanı - Noterlik işleminde kullanılabilir.Tapuda işlem yapılmasını gerektiren noterlik işlemlerinde kullanılması şarttır.
Türkiye'den sadece kimlik belgesiyle gerçekleştirilecek seyahatlerde Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) 9303 belgesindeki standartlara uygun, "fotoğraflı" kimlik kartı zorunlu oldu.
Geçici pasaport ile başka ülkeye geçiş yapamazsınız.
Kimlik kartı başvurusu yurt içinde, Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da Alo 199 Çağrı Merkezi aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır.
Eski kimlikler 2023 yılının 31 Aralık tarihine kadar kullanılmaya devam edecek. Vatandaşlar ise eski kimlikle oy kullanılıp kullanılmadığını merak ediyor.
Dağıtım birimince ilgilisine teslim edilemeyen kimlik kartlarına ne işlem yapılmaktadır? Yurt içinde dağıtım birimince ilgilisine teslim edilemeyen kimlik kartları, başvuru sırasında bildirilen nüfus müdürlüğüne teslim edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri