orijinal olamıyorsa bile kullanacağınız filtrenin kaliteli olmasına dikkat edin. kaliteli yağ filtresi yağ basıncını düşürüyor, lifterler yağsız kalıyor. Yani geçirimliği ayarlı filtre harici kullanmak lazım.
yağ filtresi hiç takılı olmazsa, yağ motorun çalışması ile 10-20 dk arasında rolantide komple boşalır ve yağ lambası yanar.
Yanlış yağ filtresinin kullanılması, filtrenin düzgün bir şekilde sızdırmazlığını engelleyerek yağ basıncı veya sızıntı sorunlarına yol açabilir. Hatta yanlış yağ filtresi takıldığında konulduğu yerden düşebilir.
Aracın Çekişi Azalır
Aracın çekişinde azalma olması araçta yağ filtresi arızası olduğu anlamına gelebilir. Buna ek olarak araçta yağ pompası arızası da meydana gelmiş olabilir. Çekicin azaldığını hissettiğiniz zaman aracınızı en kısa sürede teknik servise götürmelisiniz.
Farklı markalar arasındaki fark ise içindeki filtre elemanının kalitesi ve yağın akış hızı oluyor. en önemli etmen bence filtre kağıdı burda. deliklerin çapı, açık olup olmaması 2. planda kalıyor gibi geldi bana. arabanın orjinali yada kod numarasına göre muadil olanları hepsi uyar.
İlgili 16 soru bulundu
FILTRON, en büyük otomotiv şirketlerin orijinal filtrelerin lider tedarikçisi olan MANN + HUMMEL'in bir filtrasyon markasıdır.
Aracın Yağ Filtresi Değiştirilmezse Ne Olur? Yağ filtrelerinin belirli periyotlarda değiştirilmesi önemlidir. Temizlenmeyen motor yağında biriken kir ve tortular otomobil motorunun parçalarında kalıcı ve yüksek maliyetli hasarların oluşmasına neden olur.
En ideali, yağ değişimi sırasında filtrenin de değişmesidir, eski filtreniz iyi ve kaliteli sie, yağda çok yıpranmadan değişti ise bu seferlik filtre değişmesenizde olabilir ancak dediğim gibi çıkan yağın durumuda önemlidir.
Araç üreticilerin tavsiyeleri doğrultusunda, kullanılan yağın türüne ve kat edilen kilometreye göre, aracınızın motor yağı yılda en az 1 kez yenilenmelidir. Bu üst sınır, eski araçlar için her 5.000 km'de bir, yeni araçlar içinse ortalama en fazla 20.000 km'de bir olarak düşünülebilir.
Yağ pompası arızalıdır, düşük devirde sağlıklı çalışamaz, yağ basıncı az olduğu için uyarı ışığı yakar. Yağlama yetersiz olduğu içinde motor sesi artar. Gaza bastığınız anda devir yükselir, pompa yeterince beslenir, yağ basıncı artar ve sağlıklı çalışmaya başlar. Ve bu şekilde uyarı ışığı söner.
Motor yağı değişimi sırasında filtrenin de değiştirilmesi önerilir. Motor tipine, aracın kullanıldığı iklim ve koşullara göre değişmekle birlikte genel olarak bir süre söylemek gerekirse yağ filtresinin motor yağı ile birlikte 1 yıl veya 10.000 – 15.000 kilometrede bir (hangisi önce dolarsa) değişmesi önerilmektedir.
Motor yağ filtresi her 10.000 km'de bir değiştirilmelidir. Ancan her yıl bu kadar kilometre yapılmıyorsa dahi yılda bir defa yağ filtresi kontrol edilmektedir. Yağ filtresi değişim sürecini araçta kullanılan malzemelerin kalitesi ve kilometresi etkilemektedir.
Çoğu teknisyen yağı değişirken filtreyi de değiştiriyor. Bilinmediği durumlarda hatırlatmak gerekiyor. Motora giden yağı süzen filtre değiştirilmez ise filtrede bulunan kirli yağ temiz yağ ile birleşiyor.
Ynt: Yağ boşaltmadan filtre değişir mi? 1.3lerde değiştirebilirsin filtre içerisinde çok az yağ kalıyor komple boşalmıyor. filtre motorun yanında veya üstünde ise sorun olmaz.
Ortamdaki nem, metalin paslanmasına neden olur. Motor yağının bir diğer işlevi de paslanmayı önlemektir. Öyle ise motor yağı değişmezse parçalar arasında devir daim yapan bu yağın eksikliği sonucu parçalar birbirini kırar, büker ya da paslandırır.
Yağ filtresi
Ancak tırnakla filtrenin rengi kolayca çıkarılabilmektedir. Filtre açıldığında, sahte ürünün genel olarak işlevsiz olduğunu görmek mümkündür – deformasyonlara karşı önemli ikinci oluk eksiktir.
Eğer yağ filtresi düzgün bir şekilde çalışmazsa veya tıkanırsa, kirli yağ motorun içinde dolaşmaya devam eder. Bu durum, motorun içindeki parçaların aşınmasına ve motorun genel performansının düşmesine yol açabilir.
Yağ ikaz lambasının yanması ile birlikte, yağ çubuğunu kontrol edebilirsiniz. Eğer yağ çubuğunu çektiğinizde motor yağı normal bir seviye de yer alıyorsa, yağ basınç sensörü yani yağ müşürü arızalı anlamına gelebilmektedir. Sensör arızalanması ile birlikte yanlış yağ okuma durumları başlamaktadır.
Yağ filtresi, motordaki yatak, miller, muylu ve silindir duvar yüzeylerine zarar vermeden önce yağı kir, karbon ve metal parçacıkları gibi katı kirletici maddelerden temizler. Filtre ne kadar çok kirletici madde tutabilirse o kadar iyidir.
Yağ filtresi, tapa, yağ karteri ve yağ filtresinin gövdesindeki conta, oringler ve civatalar zamanla aşınır ve gevşer. Bu deformasyon sonrasında yağ filtre ve gövdesinde birtakım terleme ve sızıntı olayları yaşanabilir. Terlemeler ileriye dönük olarak yağ kaçaklarına dönüşebilir.
Yağ filtresi değişimi yaklaşık 1 saat süren ve dikkat gerektiren bir işlemdir; çünkü yağ filtresinin yerine tam oturmaması, contalarının az ya da fazla sıkılması gibi durumlarda motor zorlanabilir.
"Made in FR France" yazıyor ve mann logosu ve yazılar silik. Ayrıca sahte filtreyi ayırt etmenin en kolay yollarından birisi de etrafındaki kırmızı contayı sıkmak. Orjinal kaliteli filtrelerde bu conta sakız gibi bir hayli esnek olur. Kalitesizlerde bırakın yumuşaklığı bazılarını elinizle ezemezsiniz bile.
Su arıtma filtrelerinin uygun standart ölçülerde olması gerekir. İnline filtreler, dış etkenlere temas etmez ve bu sebeple mikrop veya bakteri barındırmaz. Kendi kendisini temizleme özelliği bulunan filtreler daha uzun ömürlü ve sağlıklıdır. Günümüzde ters ozmos filtreler en çok tercih edilen filtrelerdir.
Tıkalı bir mazot filtresi, yabancı maddelerin yakıt yoluyla motora akmasını engelleyemez ve zamanla aracın pompa, enjektör ve motorunda kalıcı hasarlar oluşmasına sebep olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri