Düşük yağlı süt ve süt ürünleri, yağsız et, balık, hindi ve tavuk ile birlikte tam tahıllı gıdalar ve kurubaklagil tüketiminizi arttırın. Günde en az 5 porsiyon sebze ve meyve tüketin. Günlük sıvı alımınızı artırın ve ortalama 2,5-3 litre su tüketin. Öğün atlayarak kendinizi uzun süre aç bırakmayın.
En sağlıklı ve doğal yağlardan biri olan hindistan cevizi yağı, yağ yakımınızı hızlandırır. Ceviz, fındık, badem gibi kuruyemişlerin kilo vermeye yardımcı olduğu bilinir. Metabolizmayı hızlandırarak vücuttaki yağ birikimini engeller.
Yağ yakımı hızı kişinin metabolizma hızıyla eş değerdir. Bir kişi düzenli beslenmekle birlikte, kardiyo ve güç antrenmanı başta olmak üzere düzenli spor yaparsa 1 ayda ortalama olarak 4 ila 8 kilo arası yağ yakabilmesi mümkündür.
Metabolizma hızlı olduğunda enerji ihtiyacı artar ve buna bağlı olarak da yağ yakımı daha fazla olur. Bu sebeple metabolizmanın hızlandırılmasında dengeli ve doğru bir şekilde beslenmek önemlidir. Bununla birlikte düzenli ve bilinçli yapılan spor ve egzersizler özellikle kardiyo yapmak metabolizmayı hızlandırır.
İlgili 21 soru bulundu
Kontak kapalıyken yağ çubuğu ile yağ seviyesi ölçülmelidir. Her yağ çubuğunda ideal seviyeyi belirten bir işaret vardır. Eğer çubuktaki yağ izleri bu işaretin altında kalıyorsa motorun yağı eksiliyor demektir. Bu da motor yağ yakıyor anlamına gelir.
YAĞ VÜCUTTAN NASIL ATILIR? Araştırmalar sonucunda, yağ yakma sürecindeki çoğu kilo ve yağ solunum yolu ile atılıyor. Yüzde 84'ü büyük bir oranda karbondioksite dönüşüyor ve akciğer tarafından yağlar suya dönüşerek, ter, idrar, nefes yoluyla vücut sıvısı olarak atılıyor.
Unutmayın ki doğru kilo kaybı vücut yağ dokusundaki azalma ile olur. Bu da yağsız doku kitlesinin yani kas ağırlığının korunması demektir. Bazal metabolik hız vücudumuzdaki yağ ve yağsız doku ile orantılıdır. Kas kütleniz azaldıkça yağ yakma kapasiteniz de azalır.
Bizim, 9000 kalori için ise "9000/650=13,8" saat pedal basılmalıdır. Öyleyse bir kilogram yağ, 9000 kalori harcamak için yaklaşık 14 saat bisiklete binmek gerekiyor.
Tarçın kürünü hazırlamak için 1 su bardağı light süt, 1 tatlı kaşığı tarçın ve biraz buzu karıştırın. Hazırladığınız bu kürü uyumadan önce tüketin. Bu kürü düzenli olarak tükettiğinizde gece boyunca metabolizmanız canlı kalıp vücut yağ yakacak ve ayrıca sabahları uykudan tok olarak kalkacaksınız.
Kilo vermekten başka ne faydası vardır? Açlık diyetinin en belirgin faydası kilo kaybıdır. Çünkü 12-14 saatlik açlıktan sonra vücut enerjisini elde etme yöntemi yanan glikozdan yağa kayar.
Günlük enerji alımınızı % 10-20 azaltarak veya haftada ortalama 0.5-1 kg ağırlık kaybı hedefleyerek, açlık hissetmeden beslenme uzmanları denetiminde kilo verin. Günlük yağ alımınızı azaltın ancak yağ tüketiminizi aşırı kısıtlamayın.
Vücut yağlarınızdan hızla kurtulmak istiyorsanız, bilmeniz gereken bir diğer önemli konu ise karbonhidrat alımıdır. Kas kaybetmeden yağ yakmak istiyorsanız tercihinizi kompleks karbonhidratlardan yana yapmalısınız. Sebzeler ve tam buğday ekmeği bunlara verilecek en sağlıklı örneklerdendir.
Vücutta yağ kaybını gösteren en önemli ölçütlerden biri de mezura ile çevre ölçümleridir. Her ay düzenli yapacağınız mezura ölçümleri yağ kaybettiğinizi anlamanın en iyi ölçütlerinden biridir. Bunun dışında; kaliper ölçümü kullanılabilecek en doğru ölçüm tekniklerinden biridir.
Düzenli su tüketimi vücuttan toksinleri atar ve sizi rahatlatır. Ciltteki yenilenmeleri hızlandırır ve sağlık bir görünüm sunar. Yağ yakışını hızlandırır ve kilo verirken yardımcı unsur olarak görev yapar. Bağışıklığı güçlendirir ve vücudu hastalıklardan korur.
Uzmanlar özellikle sabahları, kahvaltıdan 15-20 dakika önce limonlu ılık su içmeyi tavsiye ediyor. Limonlu su yağ yakmaya yardımcıdır. Özellikle karın ve bel bölgesindeki yağları eritir. Limonun içindeki vitamin ve mineraller vücut için çok faydalıdır.
12:00-13:00 arası alınan kalorinin en hızlı kullanıldığı, organlar arası yağ yakma mekanizmalarının da en iyi koordinasyonun sağlandığı zaman dilimidir. 16:00-17:00 arası kardiyovasküler ve kas dayanıklılığının en iyi olduğu zaman dilimidir.
Açlık sırasında vücudun ihtiyacı olan enerjiyi karşılayacak glikoz olmadığından, enerji yedek kaynaktan, yani trigliseritlerden sağlanır. Kısacası vücutta yağ yakımı başlar.
Geç saatlerde yiyecek tüketmeyerek sindirim sisteminin dinlendirilmesi gerekiyor. Uykuda bedeniniz kendini onarırken ayrıca besinleri sindirmek ve işlemekle meşgul olmamalıdır. Yani bağırsaklar ne kadar boşsa ve sindirecek bir gıda taşımıyorsa işte ancak o zaman uykuda yağ yakımı optimal olacaktır.
Göbek eritmenin en kolay yolu düzenli olarak yürüyüş yapmaktır. Haftada 3 saat egzersiz sağlık sınırıdır. Göbek eritmek için mekik gibi sadece karın çalıştıran aktivitelerden ziyade kalbi ritmik çalıştırdığımız yürüyüşler daha etkilidir. Günde 40 dakika orta tempo bir yürüyüş ile göbek eritme hızınızı artırabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri