Maskeyi sürdüğünüz saçlarınızı bir bone ya da örtü ile kapatarak beklemeye başlayın. Bekleme süresi için 30 dakika yeterlidir. Bekleme aşamasını bitirdikten sonra saçlarınızı önce ılık su ile durulayın.
Saç ve saç diplerinizi masaj yaparak yağı sürün. Yağı saçınızda en az 15 – 20 dakika bekletin. Ardından durulayın.
Saç bakım yağını duş sonrası, saç şekillendirmeden önce, gece yatmadan önce ya da maske olarak kullanabilirsiniz.
Saç bakım kremleri iki farklı gruba ayrılır. Saç yıkama esnasında ve şampuandan sonra kullanılan ürünler, saçta belirli bir süre bekletildikten sonra durulanmalıdır. Durulanmayan saç bakım kremleri ise duş sonrasında uygulayabileceğiniz, saçlarınıza gün boyu koruma desteği sağlayan ürünlerdir.
Saça zeytinyağı sürmek saçı uzatır mı ? Evet, saça zeytinyağı sürmek saçı besler ve uzamasına destek sağlar. Ancak genetik ya da farklı bir hastalık nedeniyle saç dökülmesi olduysa zeytinyağı etki etmeyebilir. Ancak sağlıklı bir bireyde, şayet saç yapısı zayıf ve kırılgan ise zeytinyağı harika faydalar sağlayacaktır.
İlgili 15 soru bulundu
Yağın saçta saatlerce kalmasına izin vermeyin
Yağı 6 ila 8 saatten fazla saçınızda tuttuğunuzda, kir toplama eğilimi gösterir ve saç derinizin doğal yağıyla karışır. Sağlıklı saçlar isterken yağlı saçlar ve aşırı kirle baş başa kalmayın.
Kuru saç problemi, saçların yeterince sağlıklı olmamasından kaynaklanmaktadır. Saçların sağlıklı olabilmesi için gerekli olan vitaminleri zeytinyağı gibi doğal yağları kullanarak almak mümkündür. Geceden saça zeytinyağı sürüp yatmak saçlardaki kuruluğu giderir ve saçların doğal dengesine dönmesine yardım eder.
Saç bakım yağlarını şampuanlamadan ya da bakım yapmadan önce kuru ya da ıslak saça doğrudan uygulayabilirsiniz. Bu işlem saçı yumuşatmaya yardımcı olurken aynı zamanda fön makinesi ya da düzleştirici gibi şekillendirici aletlerin neden olduğu hasara karşı ekstra bir koruma katmanı oluşturacaktır.
Bakım yağlarının içeriğinde saça iyi gelen yağlar bulunması ile de saçı yumuşatmakta ve parlak bir görünüm sağlamaktadır. Durulama gerektirmeyen bu saç bakım yağları genellikle temiz saça köklerinden başlayarak saç boylarına daha sonrasında ise saç uçlarına uygulanmaktadır.
Banyodan sonra saç bakım yağı kullanmak, saçlarınızın daha hacimli ve güçlü görünmesini sağlamanıza yardımcı olur.
Toplu Saç ile Uyumaktan Kaçının
Uyurken saçlarınızın yüzünüze gelmesindense, saçlarınızı klasik üç telli örgü veya balık örgü ile toplayabilirsiniz. Saçlarınız örülü bir şekilde uyuduğunuzda, sürtünmeden gelebilecek olan saç kırılmalarını da önlemiş olursunuz.
Aşırı yağ salgısı olan saçlar bir günde, hatta birkaç saatte yağlanabilir. Ama kesinlikle saçlar günde bir den fazla yıkanmamalı, hatta yıkama sıklığı gün aşıya çekilmeye çalışılmalıdır.
Peki, saç yağları nasıl uygulanmalıdır? Saçlarınızı ıslakken uygulamanız önerilmektedir. Ancak saç yağları şampuan, nemlendirici gibi ürünlerle de karıştırılabilir. Saçlarınıza fön çektikten veya maşa yaptıktan sonra uygularsanız bukleleriniz ve saç tutamlarınız daha parlak görünecektir.
Arındırıcı şampuanlar her zaman kullandığınız şampuandan daha derin bir temizlik sağlar. Yağı saçtan arındırmak için önce şampuanı elinize dökün ve ıslatmadan saçlarınıza direkt olarak masajla uygulayın. Bunun ardından suyla durulama işlemine geçebilirsiniz.
Mısır Unu: Temiz bir makyaj fırçasıyla saç diplerine mısır unu uygulamak saçtaki yağların kamufle olmasını sağlayacaktır. Fön Makinası: Saç diplerindeki yağların kuruması için fön makinası ile saçları daha hacimli ve bakımlı görünmesi sağlanabilir.
Kullanım: Kuru, ıslak ya da nemli saça ve saç derisine masaj yapılarak uygulanmaktadır. En az 30 dakika bekletildikten sonra doğal içerikli sabunlarımız veya şampuanlarımız ile yıkanılması önerilmektedir.
Duş sonrası hafif nemli saça, saç diplerinden uçlarına doğru masaj yoluyla uygulayabilirsiniz. Uygulama sonrası durulama gerektirmeyen ürünümüzü maske gibi kullanmayı tercih ederseniz duştan 30 dakika önce saçınıza sürüp sonrasında durulayarak kullanım sağlayabilirsiniz.
Saç büyümesi için en popüler yağlardan bazıları hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, hint yağı ve argan yağıdır. Bu yağlar saç derisini ve saçı yumuşatmaya, saç büyümesini desteklemeye ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur.
*Bal, zeytinyağı, argan yağı, Hint yağı, Hindistan cevizi yağı, yumurta sarısı, yoğurt, mayonez ve muz gibi ürünler ve bitkisel yağlarla yapacağınız saç maskeleri sayesinde saçlarınız hem yumuşak hem de daha dirençli olacağından kırık oluşumunu da önlemiş olacaksınız.
Duştan sonra saç bakımı yaparken nemlendirici bir saç kremi veya maske uygulayın. Bu işlem, saçınızı nemlendirmeye, beslemeye ve yumuşatmaya yardımcı olacaktır. Saç tipinize uygun bir ürün seçin ve saçınıza uygulayın. Ürünü saç diplerine değil, saçın orta ve uç kısımlarına uygulamanız tavsiye edilir.
Saçın tellerine ve saçlı deriye uygulanan bakımlar farklı kozmetiklerdir. Daha sağlıklı saç çıkması, dökülmenin durması ve daha hızlı uzaması için saç bakım yağlarını haftada 2 kez ve en az 3 ay boyunca uygulamanız gerekir.
Badem yağını haftada en fazla 2 ya da 3 kez saçlara kullanmanız bakım için yeterli olacaktır. Fazla kullanıldığı takdirde saçta yağlanmaya yol açabilir. Badem yağında omega 3 yağ asitleri, D, E ve A vitaminleri bulunmaktadır. Bu içeriği ile kıl köklerini besleyen doğal yağlar arasında önemli bir yere sahiptir.
En Doğru Saç Yıkama Rutini Nedir? Normal şartlarda saç yıkama rutini 2 günde bir olmalıdır. Saçları her gün yıkamak temizlemek yerine daha çok yağlanmasına ve kurumasına sebebiyet verir. Saç derimizde, saçlarımızı daha sağlıklı hale getirecek doğal ve faydalı yağlar bulunur.
Bu nedenle yağlı saçlar dökülür; çünkü saç derisi saç köklerinin ihtiyaçlarını doğru şekilde karşılayabilecek dengeye sahip değildir. Bu da saç köklerinizin ölmesine ve saçlarınızın dökülmesine neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri