buzdolabının içinin ısısı 2-4 derece arasıdır turşunuzuda her zaman 2-4 derece arası ısıda muhafaza etmelisiniz. kış şartlarında turşunuzu serin bir balkonda saklayabilirsiniz ama kesinlikle ışık ve güneş ışığı almayacak Işık dahi almaması gerekiyor bir karton kutunun içerisine koyarak ışık almasını engelleyebilirsiniz ...
Hava ile temas etmesini engelleyecek saklama kabı içerisinde serin bir yerde muhafaza edilebilir, üstünü açık kalmamasına özen gösteriniz. Nemli ve rutubetli ortamlarda açık kalmamasına ve güneş ışığına direk olarak maruz kalmamasına dikkat ediniz.
Turşunuzu güneşte 15 günden fazla bekletmeyin. Bekletirseniz turşunuz bozulur. Yağlı kıl biber turşusu olduktan sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Turşular ışık almayan serin noktalarda saklanması gerekir.
Kavanozunu ışık almayan, serin ve kuru bir yerde saklamalısınız. Turşunun olmasını beklediğiniz sırada arada bir suyunu kontrol etmeli ve azaldığı zaman içerisine turşu suyu ilavesi yapmalısınız.
İlgili 20 soru bulundu
Ayrıca kullanılan kabın temizliğine ve hava almamasına dikkat edilmeli. Turşusu yapılacak sebze/meyvelerin de kapta tamamen salamura içinde kalması, üst yüzeyde hava ile temas etmemesi sağlanmalı. Hava ile temas eden sebzeler bozulur ve kesinlikle tüketilmemesi gerekir.
Karışık sebze turşuları, lahana turşusu, salatalık turşusu ve yeşil zeytin turşusu probiyotik özellik taşıyabilir. Ancak açıldıktan sonra buzdolabında saklanarak, en fazla üç ay içinde tüketilmelidirler.''
Isıtma Yöntemi: Kavanozları suyun altında tutup ısıtarak pastörize edebilirsiniz. Pastörizasyon, turşunun bozulmasını sağlayan mikroorganizmaları öldürür ve turşuyu muhafaza eder. Vakumla Kapatma: Kavanoz kapaklarını vakumla kapatmak, kavanozda ki fazla havayı alır ve bozulmasını engeller.
Turşunuzu eğer var ise cam kavanoza koymalısınız. Turşunuzu serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza etmelisiniz.
Öncelikle 20 dereceyi geçmeyecek sıcaklıkta, güneş görmeyen karanlık bir yerde bekleyecek olan renk renk, eşsiz lezzette turşuları hazırlamak için güz aylarının başlangıcı beklenmeli ki turşunuz olgunlaşmadan bozulmasın.
Hazırladığınız yağlı biber turşusunu 1 gün sonra bile tüketebilirsiniz. Ama bu turşuyu ne kadar bekletirseniz, tadı bir o kadar lezzetli oluyor.
Biberleri kaynattığınız suyun içerisine sarımsakları ekleyin. Daha sonra suyu cam kavanozlara paylaştırın. Cam kavanozların içerisine biberleri de yerleştirip 2 gece bu şekilde güneş almayan bir yerde bekletin. 2. günün sonunda yağlı kırmızı biber turşusunu afiyetle tüketebilirsiniz.
Bu turşu hemen 1-2 hafta sonra yenebileceği gibi buzdolabında saklamak kaydı ile 1-2 senede saklanabilir…. yiyeceğiniz zaman turşunuzu dolaptan çıkartır alır kalanın ağzını sıkıca kapatarak yine buzdolabında saklarsanız turşuyu çok çok uzun süre bozulmadan muhafaza edebilirsiniz..
Artık kavanozunu ışık almayan, serin ve kuru bir yerde saklamalısınız. Turşunuz olmasını beklerken tabi ki ara sıra suyunun azalıp azalmadığını kontrol etmeli, eğer azaldıysa içine turşu suyu takviyesi yapmalısınız.
Eğer evinizde turşu kapatıyorsanız kavanoza yerleştirip kapağını kapattıktan sonra yarı açık bir şekilde ters çevirip birkaç saat bekleyin. Bu sayede içeride kalan küçük hava kabarcıklarının yeri dolacaktır. Ardından kavanozu ışık almayan bir dolaba koyabilirsiniz.
Kaya tuzu ve sarımsak turşunun uzun ömürlü ve sert olmasında en önemli etkenlerdir. Diri bir turşu için malzemeler ufakça delinmelidir. Turşu suyu için içme suyu dışında bir su kullanılmamalıdır.
Kavanozun kapağını sıkıca kapatın güneş görmeyen bir yerde muhafaza ederek 10 gün sonra tadına bakın. Olgunlaşan turşunuzu servis yapın.
Biberlerinizi Koroplast Kilitli Poşet içerisine yerleştirin ve ağzını sıkıca kapatın. Biberleri, buzdolabında 4 gün boyunca taze tutabilirsiniz. O süreye kadar tüketilmesi önerilir.
Kavanozlara önce közlenmiş biberleri, üzerine kıyılmış maydanozu, en son sarımsakları yerleştirerek üç veya dört kat olacak şekilde dizin. Üzerine hazırladığınız sirkeli zeytinyağı karışımından dökün. Kapağını sıkıca kapatarak buzdolabında muhafaza edin.
Bozulduğu nasıl anlaşılır? Aslında turşu çok hassas dengeler üzerine kurulan bir yiyecek. Oda sıcaklığından tutun da içinde kullandığınız malzemelerin birbirlerine oranlarına kadar birçok farklı nedenden ötürü turşularınız bozulabiliyor.
Mutlaka turşuluk tuz olarak iri kaya tuzunu kullanın. Çünkü rafine tuz turşunun kısa zamanda yumuşamasına neden olur. Turşuyu, ekşimesi için 18-20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin. Turşu olgunlaştıktan sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin.
Tam Ölçüleriyle Turşu Kurma Tarifi İçin Malzemeler
5 litrelik turşu için; 1 çay bardağı iri kaya tuzu. 1,5 su bardağı üzüm sirkesi.
buzdolabının içinin ısısı 2-4 derece arasıdır turşunuzuda her zaman 2-4 derece arası ısıda muhafaza etmelisiniz. kış şartlarında turşunuzu serin bir balkonda saklayabilirsiniz ama kesinlikle ışık ve güneş ışığı almayacak Işık dahi almaması gerekiyor bir karton kutunun içerisine koyarak ışık almasını engelleyebilirsiniz ...
Fermente olma üzere dinlenmeye bırakılacak olan turşuların saklama koşulları gerçekten önemlidir. Direkt güneş ışığı almayan, serin kilerler bu iş için en uygun olanlardır. Buzdolabında da saklama yapılabilir ancak bu olgunlaşma sürecini uzatacaktır.
Turşulama eski çağlardan bu yana ürünlerin daha uzun süre saklanabilmesini sağlayan önemli bir saklama yöntemidir. Serin ve karanlık bir ortamda saklanması gereken turşu, bir laktik asit fermantasyonunun ürünüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri