Şampuan seçimi diğer önemli faktördür. Çeşitli saç tiplerine göre üretilen farklı şampuanlar vardır. Yağlı saçlar için olan şampuanlar az nemlendirici ve kuvvetli şampuanlar içerirler. Ürün seçerken, yağ, silikon, lanolin içermeyenleri tercih ediniz.
Yağ arındırma özelliği bulunan; aloe vera, limon, mentol, papatya özü gibi içeriklere sahip şampuanlar, yağlı saçlarınız için doğru temizleyici ürünler arasında yer alır. Saçlarınızı bu ürünlerle yıkadıktan sonra bol suyla ve iyice durulamayı da ihmal etmeyin.
Yağlı saç derisinin temizliği esnasında saç derisine masaj yapmak etkili sonuçlar alınmasını sağlar. Masaj uygulaması, saç diplerinde biriken fazla sebumun serbest bırakılmasını sağlayarak rahatlık ve ferahlık sunar. Yıkama esnasında ya da yıkama sonrası bakım ürünlerini kullanırken saç derinize masaj yapabilirsiniz.
Saç diplerinize ufak bir miktar bebek pudrası döktüğünüz zaman yağın bebek pudrası tarafından emilmesini bekleyebilirsiniz. Daha sonra saçlarınızı tarayarak istediğiniz şekli vermeye başlayabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı da yağlı saçların daha temiz gözükmesini sağlayabilir.
İlgili 23 soru bulundu
Stres, iklim, sağlıksız beslenme ve ergenlik ya da gebelik gibi dönemlerdeki hormonal değişiklikler sebum salgısının artmasına ve yağlı saçlara sebep olabilir. Bazı saç tipleriyse yağlanmaya diğerlerine göre daha yatkın olabilir. Saçlarınızın yağlanmasına sebep olan birçok farklı faktör vardır.
Peki, saç yağlanması zararlı mı? Bu sorunun cevabına gelecek olursak, aşırı yağlanma ve saçları yağlı bırakmak maalesef bazı sorunlara yol açabilir. Bunlardan en önemlisi ise saç dökülmeleridir. Ayrıca yağlanma saç diplerinde kepeklenme ve pul pul dökülmelere de yol açabilir.
Bioxcin, Babe, Organicum, Vichy bu kategorinin en çok tercih edilen markaları arasında yer alır. Bu markalar çabuk yağlanan saçlar için şampuan seçeneklerini, özel olarak formüle etmektedir.
Kükürtlü sabun yağlı saçların yağ dengesini sağlamada işe yarar.
Yağlı yiyeceklerin tüketilmesi, yetersiz ve dengesiz beslenilmesi saç yağlanmasına sebep olur. Saçlara sık sık dokunulması da bir diğer sebeptir. Saçların çok sıcak suyla yıkanması da saç yağlanmasına sebep olur. Gün içerisinde yaşanılan stres, saç yağlanmasına neden olan faktörlerdendir.
Yağlı Saç Yıkamadan Nasıl Temizlenir? Yağlı saçlar yıkanmadan da temizlenebilir. Bu durumda, kuru şampuanlar yağlı saçlara anlık bir çözüm sunar. Kuru şampuanlar, saç derisindeki fazla yağı emerek saçları temizler ve taze bir görünüm kazandırır.
Lavantalı su gibi biberiye ve kekik suyunun da kullanılması saçların yağlanmasına çözüm olarak bilinmektedir. 10 dakika demlediğiniz karışımı daha sonra süzgeçten geçirin ve saçlarınıza sürün. Saçlarınıza durulama suyu olarak kullanabileceğiniz bu yöntemi aynı zamanda düzenli olarak kullanabilirsiniz.
Saçınızı şampuanlamadan 3 ila 4 saat önce kullanabilirsiniz. Daha da iyi sonuçlar için bir gecede bırakın. Hindistan cevizi yağı ve aloe vera jeli karışımı içeren güzel bir şampuan saçınızı güçlü ve yumuşak hale getirebilir.
ILIK SU İLE YIKAMAK
Eğer saçlarınız yağlıysa yıkanırken suyun sıcaklığına dikkat etmelisiniz. Çünkü sıcak su kullanmak saç diplerinizin daha çok yağlanmasına sebep olabilirsiniz. Bu sebeple sebum dengesini korumak için yağlı saçları ılık su kullanarak yıkamak gerekir.
Yağlı saçlarıyla baş etmek isteyenlerin en çok uyguladığı yöntemlerden biri olan sirkeli-su, düzenli olarak kullanıldığında olumlu sonuçlar veren bir yöntem. Üstelik sadece saçların yağlanmasını geciktirmekle de kalmayan bu yöntem, kepek sorunuyla da baş etmenize yardımcı oluyor.
- Saçlarda yağlanmaya bağlı dökülmede önerilmektedir. - Lavanta bitkisi, sedatif ve antiseptik özellikleridir. - Organik Lavanta Şampuanı, saç yıpranması problemlerine karşı saçı güçlendirmekte ve dolgunluk sağlamaktadır. - Dökülmelerde Prof Saracoglu Isırgan şampuan ile birlikte kullanımı önerilmektedir.
1) Şampuan yerine sabun kullanmak daha sağlıklı
Oysa ki saçları sabunla yıkamanın şampuana karşı bir üstünlüğü yok. Hatta tam tersi şampuanlar sabuna göre saç derisinin ph'ına ve saç tellerinin yapısına göre formüle edilen maddelerden oluştukları için sık kullanım açısından daha uygun olabiliyor.
Bıttım sabunu, özellikle saç bakımında kullanılan doğal bir üründür. Genellikle bitkisel yağlardan üretilir ve saçın temizliği, nem dengesi ve parlaklığı için faydalıdır. Bıttım sabunu, kimyasal katkı maddeleri içermediği için saçın doğal yapısını korurken, kepeklenme ve saç derisi sorunlarına da hafifletebilir.
Yıpranmış saçlara en iyi gelen ürünlerden biri olarak adlandırılan Hindistan Cevizi Yağı, parlaklığı artırarak canlı bir görüntü kazandırır. Saç derisindeki yağ oranını dengeleyen bu yağ dikkat çeken özelliği sayesinde hem kuru hem de yağlı saçlara iyi gelir.
Bu sayede yağlı ve dökülen saçlar için şampuan kullanarak, her dönemde bu problemle başa çıkmak mümkün hale gelir. Ayrıca yağlı saçlara bebek şampuanı da önerilen bir üründür.
Sprey saçları yağlandırır mı? Cevap: Hayır, Dalin Kolay Tarama Spreyi hafif bir formüle sahiptir ve saçları yağlandırmaz.
Tuzsuz Şampuan ile Saçlarınızın Doğal Yapısını Koruyun
İçerisinde kimyasala yer vermeyen tuzsuz şampuan seçenekleri, tuzlu şampuanların aksine kuruluk ve kaşıntı gibi problemlere neden olarak saç derisi sağlığını olumsuz etkilemez. Saçı yormadan kir ve yağdan arındırma konusunda destek çıkar.
Sürekli Aynı Şampuanı Kullanmak Doğru mu? Sürekli aynı şampuanın kullanılması, saç ve baş derisi için olumsuz olabilir. Zamanla saç, o şampuanın etkisine alışabilir ve istenen sonucu vermeyebilir.
Arındırıcı şampuanlar her zaman kullandığınız şampuandan daha derin bir temizlik sağlar. Yağı saçtan arındırmak için önce şampuanı elinize dökün ve ıslatmadan saçlarınıza direkt olarak masajla uygulayın. Bunun ardından suyla durulama işlemine geçebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri