Yağlı cilde sahip kişiler alkol içermeyen ve yağ bazlı olmayan ürünlerle sabah-akşam cildini nazikçe temizlemelidir. Cilt temizliğinde su bazlı ürünler tercih edilmelidir. Cildin yağlı olması nedeniyle nemlendirici kullanılmaması algısı çok yanlış olup, cildin nemini korumak için daha fazla sebum üretmesine neden olur.
Cilt bakımı ürünü olarak kil maskeleri yüzünüzdeki fazla yağı emmede yardımcı olabilir. Hangi kil türünü seçtiğinize bağlı olarak, maske yağı gözeneklerden çekebilir ve kili duruladığınızda yıkanır. Diğer bir yöntem olarak yıkamalar arasında fazla yağı emmek alması için kurutma kağıtları kullanabilirsiniz.
Karbonat ve limon ciltteki fazla yağın emilmesinde oldukça etkilidir. Yoğurt ise cilde nem vererek cildinizin nem dengesini korur. Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Göz ve dudak çevrenize değdirmeden temiz cildinize sürün.
Yüzün aşırı yağlanması, genellikle yağ bezlerinin aşırı aktif olduğu durumlarda meydana gelir. Bu durum genellikle genetik faktörlere, hormonal değişikliklere, stres seviyelerine, diyet alışkanlıklarına ve yaşam tarzına bağlı olabilmektedir.
İlgili 42 soru bulundu
Cildiniz yağlıysa, günde iki kez temizleyin. Sabah ve akşamları önce temizleme jeli ve ardından tonik kullanın. Gün içinde cildiniz aşırı parlıyorsa, salisilik asitli toniklerle temizleyin. Akşam eve gelir gelmez hemen cilt temizliğinizi yapın.
Papatya sabunu, Kleopatra'nın güzellik sırrı olarak bilinir. Papatya sabunu özellikle yağlı cilt tipine sahip kişiler için önerilmektedir. Cilde tonik etkisi sağlar. Düzenli bir şekilde kullanıldığında ise cildi sıkılaştırır ve tıkalı gözeneklerin açılmasını sağlar.
Yüzünüzü Düzenli Olarak Yıkayın
Yağlı cilt bakımı için atılacak ilk adım yüzü düzenli olarak günde 2 kez yıkamaktır. Cilt, hem gündüz hem de gece cilt bakımı rutininde, cilt için uygun bir temizleyici ve ılık su ile yüz yıkanmalıdır. Ancak bu aşamada sabunun cildi kurutmayacak özellikte olduğundan emin olunmalıdır.
Bu nedenle cildi günde iki kez yıkamak yeterli olacaktır. Cilt, gün boyunca yağ ve sebum ürettiğinden hem gündüz hem de gece temizliğe ihtiyaç duyar. Yağlı cilt, özellikleri gereği yağlı ciltler için üretilmiş ürünler ile yıkanmalıdır. Hem gündüz hem de gece rutini oluşturulmalıdır.
Yağlı cilt diğer cilt tiplerinden biraz daha kalın olma eğilimindedir. Ekstra sebum üretimi ve cildinizden salınan E Vitamini ile karıştırılması, cildinizi kirlilik, kir parçacıkları ve diğer çevresel faktörler gibi unsurlardan korumanıza yardımcı olur.
Yağlı ciltlerin düzenli olarak maske uygulaması faydalı olacaktır. Yüzü yağdan arındırmak için maske önerisi soranlara limon suyu ve kil maskesini tavsiye edebiliriz. Bu maskeyi hazırlamak için su, limon suyu ve kili karıştırmanız gerekir.
Yağlı ciltteki sebum, özellikle aşırı miktarda olduğunda, bağışıklık tepkisini uyarabilen iltihaplı bir maddedir. İnce çizgiler gibi yaşlanma belirtileri gösteren cilt, genç cilde göre daha ince olma eğilimindedir ve bu da sorunu daha da kötüleştirebilir.
T bölgesi yağlanması hormonal salgılar, uzun süre güneşe maruz kalmaya veya kullanmakta olduğunuz ürünlerin sert kimyasallar içermesinden de kaynaklanabilir. Bu nedenle T bölgesi yağlanmasından kurtulmanın ilk şartının doğru cilt bakımı ve doğal içerikler olduğunu unutmamamız gerekir.
Yağlı ciltler için bir serum kullanım kısıtlaması olmamakla birlikte eğer yağlanma azaltılmak isteniyorsa AHA/BHA, Niacinamide, Çinko ve Retinoid serumlar tercih edilebilir.
Yağlı ciltler alkolsüz ve cilt tiplerine uygun tonikler kullanmalılardır. Glikolik asit, salisilik asit içeren tonikler yağlı cilt tipleri için daha uygundur. Yağ özleri içeren tonikler, cildinde istenmeyen parlamalara yol açabilir.
Soğuk suyun gözenekleri küçülttüğüne dair bir inanış vardır. Ancak böyle bir durum söz konusu değildir. Bu nedenle yüz yıkamak için en ideali ılık su kullanılmasıdır. Yüz yıkama için alkol içermeyen, nazik ve aynı zamanda tahriş etmeyen bir temizleyici jel, bar ya da sindet kullanmalısınız.
Hafif içerikli sabunlar da ciltteki yağ dengesinin sağlanmasına yardımcı olabilir. Dove sabunları deneyerek, hem güzel ve taze bir koku elde edebilir hem de cildinizin ihtiyacı olan bakımı ona sunabilirsiniz.
Yağlı bir cilde sahipseniz keçi sütü sabunu yağlı cilde iyi gelir mi diye düşünüyor olabilirsiniz. Evet, keçi sütü sabunu cildinizin yağ ve nem dengesini korumaya yardımcı olacak bir üründür.
Birçok birey kolayına geldiği veya alıştığı için yüz temizliğinde cilt bakım suları, jelleri yerine kalıp sabunları tercih etmektedir. Sabunlar cildi kurutabilmektedir. Cildin kuruması, uzun vadede olumsuz sonuçlara neden olacaktır. Cilt sabunla yıkandığında cilt çok fazla kuruyacaktır.
Yağlı Deri Tipi
Bu nedenle, kavun, havuç, kuru kayısı, yumurta sarısı, karaciğer, mango, ıspanak ve tatlı patates gibi A vitamini içeren besinlerden zengin bir diyet önerilir. Süt, bazı margarinler, hazır yulaf, kahvaltıda yenilen mısır gevrekleri uzun süredir A vitamini ile takviye edilmektedir.
Yağlı ciltlerin en büyük problemlerinin başında sivilceler ve yüzdeki parlama geliyor. Limonun yüze faydası ise hem yüzdeki fazla yağı emiyor hem de yağlanmaya bağlı oluşan sivilceleri kurutuyor. Limon suyunu bakım maskelerinize uygulayabileceğiniz gibi tonik olarak da kullanabilirsiniz.
Gün içerisinde ciltte oluşan fazla sebum sebebiyle parlama sorunu yaşayan yağlı ciltler için en uygun ürünler, mat ve pudra bazlı fondötenler. Bu ürünleri kullanarak cildinizde oluşan yağlı ve parlak görünümü yok edebilir ve makyajınızın gün içinde ışıltısını kaybetmesini önleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri