Kas, eklem ve özellikle romatizma ağrıları için bir kurtarıcı olan sarı kantaron yağı ağrı kesici özelliği ile dikkat çekmektedir.
Kantaron yağı dizdeki kireçlenmeye iyi gelir mi? Kantaron yağı, kıkırdak sentezine destek olarak zarar gören eklemin iyileşmesine yardımcı olur.
Kantaron yağı, doğal bir ağrı kesici gibi etki gösteriyor
Özellikle kas ve eklem ağrısı çekenlerin yardımına koşuyor.
Sarı kantaron yağı kas gevşetici görevi görür. Kas ağrılarına iyi gelir. Sarı kantaron yağının kullanımı sinirsel kaynaklı oluşan kekemelerin tedavisinde iyi neticeler verir. Sarı kantaron yağı kış aylarında sıklıkla yaşanılan soğuk algınlığının etkisini azaltmada yardımcı olur.
Ayrıca kantaron yağı, Çınar yaprağı gibi özler de , kıkırdak sentezine yardımcı olarak ağrı, tutukluk gibi belirtileri hafifletir ve hasar gören eklemin onarımı sırasında vücuda yardımcı olur.
İlgili 25 soru bulundu
“Kantaron yağı nasıl kullanılır?” sorusu sıklıkla merak edilir. Kantaron yağı yara, yanık ve sıyrıkların üzerine az miktarda dökülerek masaj şeklinde uygulanabilir. Saç ve cilt üzerine de direkt uygulanabilir.
Doku yenilenmesini hızlandırıcı etkisinden dolayı sıklıkla yara bakımında kullanılan sarı kantaron aynı zamanda ağrı kesici, idrar söktürücü, ödem attırıcı ve iltihap giderici etkileri ile de sıkça tercih edilir.
Sinir sıkışmalarına karşılık oluşan ağrıların giderilmesinde de oldukça faydalıdır.
Sarı kantaron yağının tavsiye edilen maksimum kullanım sıklığı, günde bir kez olmalıdır. Kantaron yağı çok sık kullanıldığında, ciltteki yağ yani sebum dengesini bozabilmektedir. Sebum ciltteki yağ bezleri tarafından salgılanan bir cilt sıvısıdır.
Kantaron yağı pek çok farklı tıbbi ve kozmetik kullanım alanına sahip. Cilt problemleri, yara iyileşmesi, yanıklar, egzama ve sedef gibi cilt rahatsızlıklarının tedavisinde sıklıkla tercih ediliyor. Kas ağrıları, artrit ve romatizma gibi sorunları hafifletmek için de kullanılıyor.
Sarı kantaron cilt hastalıklarına çok iyi gelir. Örneğin yanık izleri, pişikler, cilt lekeleri, ameliyat izleri gibi cilt kalıntıları için sarı kantaron kullanılır. Kırmızı kantaron da bu tür hastalıklara iyi gelse de sarı kantaron yağının tercih edilmesi çok daha uygundur.
Hamilelik ve lohusalık dönemindeki kadınların, ciddi rahatsızlığı olanların kullanılması önerilmez. Aynı şekilde hassas bünyeye sahip olanların ve kronik rahatsızlığı olanların kullanmadan önce mutlaka doktora önermesi gerekir. Bitki ve çayların kişiler üzerindeki etkileri farklılık gösterir.
Kolun tamamına kantaron yağı uygulanırsa, bu renk farklılıkları daha az göze çarpacaktır. Yağı deriye uygulamak ise oldukça basittir. Yağ cilde döküldükten sonra bir süre (yaklaşık yarım saat) cildin emmesi beklenir ve ardından durulama işlemi yapılır.
Kantaron yağının cilde olan olumlu etkilerinden faydalanabilmek için yağı direkt olarak cildinize uyguladıktan sonra cildinizin emmesini bekleyebilirsiniz. Ardından cildiniz üzerinde rahatsız eden bir yağlılık hissinin kalmış olması halinde en az yarım saat bekledikten sonra durulayabilirsiniz.
Hakiki Kantaron yağı nasıl anlaşılır diye soracak olursak; Kaliteli kantaron yağı parlak ve berraktır. Açık pembe ya da yeşil renge dönük kantaron yağları, zeytinyağı ve kantaron çiçeği oranının doğru ayarlanmadığına işaret eder. Kantaron yağının dibinde tortulanma olabilir, bu tortu süzme işlemiyle ilgilidir.
Yapılan çalışmada, sarı kantaron ile yapılmış bir yanık kreminin kullanıldığı yanık tedavisinde şu bulgulara varılmıştır: Tedavide etkisi gözlemlenen kantaron yağının özellikle 1'inci derece yanıklarda çok etkili olduğu, yanığın 2 gün içerisinde iyileştiği rapor edilmiştir. 2'nci ve 3'üncü derece yanıkların ise ...
Kas ağrısı yaşadığınız anlarda kas gevşetici yağ olarak papatya yağını kullanmalısınız. Papatya yağından alacağınız birkaç damla, kasılan bölgeye sürüldüğünde kısa sürede gevşeme oluşturacaktır. Regl döneminde yaşanan kasılmalar için papatya yağını aromaterapi ve masaj yoluyla kullanabilirsiniz.
Bu etkiler dışında kantaron yağı damar tıkanıklıkları, mide ağrısı ve mide ülseri gibi rahatsızlıkların yanı sıra kadınların regli döneminde oluşan ağrılara iyi gelir. Özellikle cildi tazeleyen, yenileyen kantaron yağı ile üç ay gibi düzenli kullanım sonrasında müthiş bir cilde sahip olabilirisiniz.
Özellikle doğum kontrol hapı ve tansiyon, antidepresan, astım, kanser ilaçları kullananlar, organ nakli yapılan hastalar ile siroz hastaları tarafından kullanılmamalı.
Sarı kantaron İbrahim Saraçoğlu tarafından adet sancıları için önerilir. Ayrıca sarı kantaron adet söktürücü özelliği ile de önerilmektedir. Sarı kantaron adet sancısı için adet dönemlerinde ılık bir şekilde sabah ve akşam aç ya da tok karnına tüketilebilir.
Kantaron yağı 2-3 sene saklanabilir çünkü özelliğini korur, bozulmaz. sarı kantaron ve sızma zeytin yağı ile hazırlıyoruz. Sarı kantaron otumuzu topladıktan sonra 2 saat içinde sızma zeytin yağı içerisine koyup, aylarca cam kavanozlarda bekletiyoruz. Bu şekilde kantaron özünü elde edebiliyoruz.
Kırmızı kantaron yağının ağızdan alınmak istendiği zaman maksimum bir tatlı kaşığı şeklinde tüketilmesi gerekir. Aksi takdirde yarardan çok zarar verebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri