Yumurtanın hem kalitesini ve sayısını artırmak için öncelikle sağlıklı ve dengeli beslenmek gerekir. Özellikle içerdikleri kolin, inositol, folik asit, omega 3, A ile D vitamini ve aminoasitler sayesinde yumurta kalitesini artıran faydalı besinleri düzenli olarak tüketmek çok önemli.
Uzmanlar özellikle folik asit, omega 3 yağ asitleri, çinko, magnezyum, selenyum ile A, D ve E vitamini içeren besinlerin yumurta sayısını ve kalitesini arttığını söylüyor.
Yumurtaların tembelliği için doğal olarak tüketebileceğiniz yeşil sebzeler Ispanak, karalahana, brüksel lahanası, kuşkonmaz ile marul gibi yeşil sebzeler folik asit ve demir içerikleriyle yumurta kalitesinin artmasına yardımcı olabiliyor. Soğan kürü de bu doğal tedaviler arasında tercih edilebilir.
İlgili 21 soru bulundu
Soğan kürünü sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez düzenli olarak kullandığınız takdirde hem yumurtalıklarda bulunan çikolata kistlerinin ortadan kalkacağını hem de yumurta rezervlerinizin artacağını gözlemleyebilirsiniz.
Çinko içeren besinlere örnek olarak kırmızı et, kümes hayvanları, kabuklu deniz ürünleri, fındık, fasülye ve süt ürünleri sayılabilir. Magnezyum alımı doğurganlığı artırmaktadır. Magnezyum içeren besinler badem, fındık, fıstık, ceviz, muz, kuru baklagiller ve yeşil yapraklı sebzelerdir.
Ceviz: Omega 3 yağ asitleri, magnezyum ve lif açısından zengin olan ceviz antioksidan etkiyle yumurta kalitesini artırıyor.
Kimyasal madde kullanımları, sigara tüketimi, alkol tüketimi, ilaç tüketimi vücudun hormon dengesini bozmaktadır. Obezite ya da fazla kiloya sahip olma durumu, yumurtalıklarda üretilen yumurtaların zayıf olmasına neden olmaktadır.
A vitamini, Folik asit, C vitamini, D vitamini, E vitamini yumurta kalitesini artıran vitaminlerdir.
Sperm kalitesi açısından 2-3 günlük aralarla cinsel ilişkiye girmenin hamile kalma olasılığını arttırdığı uzmanlar tarafından dile getirilen bir konudur. Düzenli bir şekilde gün aşırı cinsel ilişkiye girmek hamile kalmayı kolaylaştıran bir yöntem olarak uzmanlar tarafından tavsiye edilen bir durumdur.
Yumurtalık tembelliği tedavisi sırasında genellikle yumurtlamayı sağlayacak ilaçlar kullanılmaktadır. Bu konuda hamile kalmayı istemeyen kadınlar için doğum kontrol hapı ya da adet hapları kullanılmaktadır.
Yağsız et (tavuk, kırmızı et): Demir ve esansiyel yağ asitleri açısından zenginler. Demir eksikliği kadınlarda yumurta oluşumu ve yumurtlama sorunlarına neden olabilir. Haftada 2 kez tüketmek gerekir. Yumurta: D vitamini, kolin, omega 3 yağ asitleri ve folik asit açısından zengin.
Boş Folikül Sendromu, folikül toplama işlemi sonrası içi boş yumurta (folikül) görülene dek anlaşılmayabilir. Boş Folikül Sendromu, önceden fark edilmesi ve müdahale edilmesi zor bir durum olduğundan tüm tüp bebek süreci (IVF) doğru şekilde ilerletilmelidir.
Kadınlarda oluşan yumurta büyümesi problemi için uzmanlar kişinin metabolizmasına uygun olarak hormon tedavisi başlatmaktadır. Uygulanan bu tedavi ile beraber yumurtalar eski ve normal büyüklüğüne geri dönerek kalitesi artış bir şekilde çalışmaktadır.
Yumurtlama bozukluğu olduğundan şüphe eden kadın doktora başvurduğunda, ultrasonografi yöntemi ile yumurtlama olayı ve yumurtanın büyümesi takip edilir. Bununla birlikte adetin 21. günü kanda progesteron hormonu değerlerine bakılır ve elde edilen değer 3 ng/ml'den düşükse yumurtlama olmadığı anlaşılır.
Yumurtanın hem kalitesini ve sayısını artırmak için öncelikle sağlıklı ve dengeli beslenmek gerekir. Özellikle içerdikleri kolin, inositol, folik asit, omega 3, A ile D vitamini ve aminoasitler sayesinde yumurta kalitesini artıran faydalı besinleri düzenli olarak tüketmek çok önemli.
İLİŞKİ SONRASI 30 DAKİKA YATILMALI
Gebe kalmak isteyen bir kadın ilişkiden hemen sonra ayağa kalkıp idrar yapmaya ya da yıkanmaya gitmemelidir. İdeal olan kalçalarının altına bir yastık koyarak 20-30 dakika kadar yatmasıdır. Erkek de meni kaçağını azaltmak için birkaç dakika kadar kendini geri çekmemelidir.
B12 vitamini yumurtalığın kusursuz işlemesini sağlıyor. Bu vitamini eksikliği doğurganlığı da etkiliyebiliyor. B12 vitamini ve folik asit yumurtalığın kusursuz işlemesini sağlıyor. B12 vitamini ve folik asit eksikliği ise doğurganlığı etkiliyebiliyor.
Hamile kalmak için düzenli olarak cinsel ilişkiye girmek hamilelik şansını artırır ancak yumurtlama döneminizi bilir ve bu dönemlerde daha çok seks yaparsanız hamile kalma ihtimaliniz oldukça yükselecektir. Yumurtlama dönemine yaklaştığınızda ve yumurtlamanın gerçekleştiği her gün mümkün olduğunca sık ilişkiye girin.
Doğurganlığı artıran B vitaminleri ve diğer tüm vitaminleri günlük beslenmenize eklemelisiniz. Yapılan araştırmalarda, magnezyum ve çinkodan zengin besinler hamile kalma olasılığını artırmaktadır. Ceviz, fındık, yeşil yapraklı sebzeler zengin magnezyum kaynaklarındandır.
Hamile kalmak için hangi bitki çayı içilmeli, dendiğinde duyacağın yanıtlardan biri de hayıt çayı olacaktır. Alternatif tıpta kullanılan bir bitki olan "namus ağacı" olarak da bilinen hayıt çayı, hamile kalmak için bitki arayan anne adayları arasında çok popüler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri