İsveç'teki Stokholm Üniversite'nden araştırmacılar Antarktika da dahil, yeryüzünün hemen her yerindeki yağmur sularında yok olmayan kimyevi maddelere rastlandığını ortaya çıkardı. Çalışma, dünyanın hiçbir yerinde yağmur suyunun içmek için güvenli olmadığı sonucuna ulaştı.
Yağmur suyu, parazitler, bakteriler, virüsler içerebilir ve hastalık salgınlarına neden olabilir. Özellikle çok kirli alanlara düşen, hayvan dışkısı veya ağır metallerle temas eden yağmur suyu, insan sağlığı için sakıncalıdır.
Yağmur suları atmosferden yeryüzüne inerken havadaki çeşitli kirleticileri toplayarak yeryüzüne iner. Direk olarak bir kabın içerisine biriktirilen yağmur suları içilebilir fakat içerisinde oluşabilecek kimyasal kirleticilerin önüne geçebilmek için suyu kaynatıp soğuttuktan sonra daha güvenli hale gelebilmektedir.
Yağmur suyu içilebilir, ancak içmeden önce arıtılması gerekmektedir.
Temiz bir yağmur suyu içmek susuzluğu gidermek için sağlıklı bir yol olmaktadır. Fakat sağlık için diğer kaynaklardan su içmekten daha sağlıklı değildir. Bu nedenle temiz yağmur suyu içmek ile diğer kaynaklardan su tüketmenin arasında fark bulunmamaktadır.
İlgili 15 soru bulundu
Sertlik değeri çok düşük olan sular, (örneğin yağmur suyu) bir tür saf su sayılır. İçinde mineral bulunmadığı için tadı yavandır.
Yağmur suyunda B12 vitaminin olduğunu biliyor.
YAĞMUR SUYU VE ATMOSFERİK PARÇACIKLARDAKİ İYONLARIN, İZ ELEMENTLERİN, ESCHERICHIA COLI VE ENTEROCOCCUS BAKTERİ TÜRLERİNİN İNCELENMESİ Escherichia coli ve Enterococcus bakterilerinin ana kaynağının evsel atıklar olmasıyla birlikte yaptığımız ön araştırmalar, bu bakterilerin yağmur suyunda dikkate değer oranda yüksek ...
Yağmur suyu ne zaman içilir? Yağmur suyu arıtıldıktan, kaynatıldıktan veya belli bir süre bekletildikten sonra içilebilir.
Yağmur sularının pH değerleri 4.8-8.5 arasında değişmektedir ve hacim ağırlıklı ortalama pH 6.1'dir.
Yağmur suyu saf su mu, Yağmur bulutlarda iken gerekse yoğunlaşırken bünyesine birtakım iyonlar alarak distile su özelliğini kaybeder. Yani yağmur suyu saf su değildir.
Yağmur suyu sizi hasta edebilecek bakteri, parazit, virüs ve kimyasalları taşıyabilir. Yağmur suyundan hastalanma riski bulunduğunuz yere, ne sıklıkta yağmur yağdığına, mevsime ve yağmur suyunu nasıl toplayıp depoladığınıza bağlı olarak farklılık gösterebilir.
Filtreleme Sistemleri
Mekanik filtrelerden geçirilen yağmur suyu ise, tuvalet temizliği, çamaşır makinesi ve bahçe sulaması için kullanılabilir. Filtreleme, yağmur suyunun kullanımı için önemli bir koşul olan büyük miktarlarda kirleticinin sudan ayrılmasını sağlayan teknolojik bir işlemdir.
Yağmur suyu, cilt gözeneklerini açarak, nemli ve parlak bir hale gelmesine destek olur. Cilt temizliğinde kullanılabilen bu yağmur suyu, tıkalı gözeneklerin ve siyah noktaların temizlenmesine de olanak sağlar. Yağmur suyunu elinizle cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Yağmur suları kireç taşlarını aşındırır.
Esasen temiz yağmur suları da asidiktir. Çünkü havadaki su buharı (H2O) ve karbondioksit (CO2) tepkimeye girerek bir zayıf asit olan karbonik asidi (H2CO3) oluşturur. Temiz yağmur sularının pH'ı 5,7 ile 7,0 arasındayken asit yağmurlarının pH'ıysa 5,7'den daha düşüktür.
Yağmur suyu saf değildir. İçerisinde doğadan aldığı mineraller ve mikro organizmalar vardır.
Atmosferdeki karbondioksit suda çözündüğünde karbonik asit oluşur ve bu sebeple yağmur suyu hafif asidik özellik gösterir.
Nisan yağmuru, İslam Peygamberi Hz. Muhammed tarafından bereket ve ölüm hariç her derde deva olduğu bildirilmiş ve içerisine okunacak dualar ile beraber 7 gün aç karnına içilmesi tavsiye edilmiştir.
Kaynatma: Bu, suyu arıtmanın güvenilir ve yaygın olarak kullanılan bir yoludur. Tüm bakterileri öldürmek için suyu en az beş dakika kaynatın. Kaynama sırasında bazı kimyasallar buharlaşacaktır.
Kullanım alanları bahçeler için su, hayvancılık, sulama, uygun arıtımla evsel kullanım ve evler için iç mekan ısıtmasını da içerir. Hasat edilen su ayrıca içme suyu, uzun süreli depolama ve yeraltı suyu zenginleştirilmesi gibi diğer amaçlar için de kullanılabilir.
Atmosferde bol miktarda bulunan moleküler azotun amonyum formlarına indirgenerek yarayışlı duruma geçmesine azot fiksasyonu denmektedir. Azot fiksasyonunda enerji gereksinir. Yağmur suyunda çeşitli azotlu bileşikler bulunmaktadır. )tır.
Yağmur suyu içerisinde bulunan kirletici konsantrasyonları yüksek seviyelerde (kalsiyum, magnezyum, sodyum ve potasyum iyonları, klorür, sülfat ve nitrat gibi), birçoğunun da (özellikle eser elementler) çok düşük konsantrasyon seviyelerinde olması hassas analitik cihazlar gerektirmektedir.
Musluk sularında klorun olmasına karşın yağmur suları klor barındırmaz. Ayriyeten yağmur sularında tuz seviyesi de azdır. Saksı çiçeklerini yağmur suları ile sulama yaptığınızda saksının toprağında biriken tuzlar da yıkanmış olur ve sağlıklı kök gelişmesi desteklenmiş olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri