Bez veya pamuğa aseton dökün ve lekeyi hafif dokunuşlarla çıkarın. Kumaşın dokusuna zarar vermemek için çok sert bastırmayın. Eğer leke çıkmazsa yeni bir bez veya pamuk alarak işlemi tekrarlayın. Leke çıkarma işlemi bittiğinde kumaşı kurumaya bırakın.
Asetonla ıslatılmış olan pamuğu, lekenin üzerinde ovmadan bastırın (Bu işlemden önce oje lekesinin altına kalın bir kağut havlu veya bez koymanız oje lekesinin, giysinin lekeli olmayan yüzüne geçmesini engellemek açısından iyi olacaktır.). Pamuk veya kullandığınız malzeme, oje lekesini emdikçe değiştirin.
Oje, fırçadan düzgün bir şekilde akarsa kullanıma hazır demektir. Kuruyan ojenizin şişesini sıcak su dolu bir kabın içine koyun. Şişenin ağzının sıkıca kapalı olduğundan da emin olun. Şişeyi yaklaşık 3 dakika suda bekletin ve daha sonra biraz sallayın.
Öncelikle kumaşın arkasına birkaç kat havlu kağıt yerleştirin. Bu yöntem lekenin diğer kumaşa geçmesini önleyecektir. Şimdi oje lekesinin olduğu bölgeye elma sirkesi dökün ve birkaç dakika bekleyin. Nemli bir bez ile sirke dökülen lekeli bölgeyi yavaşça temizleyebilirsiniz.
Ojelerinizi çıkartmak için asetonsuz bir çözüm arıyorsanız, diş macunu da değerlendirilebilir. Tırnak yüzeyine sıkılan bir parça diş macununu makyaj pamuğuyla ovalayarak ojeyi çıkarmanız mümkün. Asetonsuz oje çıkarma yöntemleri sağlıklı olduğu için tercih edilen işlemlerdir.
İlgili 21 soru bulundu
Tişört, kazak, pantolon ya da diğer kumaş ürünlerinize oje damladığında sirke ile anında temizlik çözümü üretebilirsiniz. Sirkeyle oje lekesini çıkarmak için lekenin üzerine birkaç damla sirke dökerek beklenir. Sirke lekenin daha çabuk silinmesini sağlayacaktır. Nemli bir bez yardımı ile hafif bastırarak silinir.
Diş macununun içinde bulunan etil asetat, ojelerin kolayca çıkmasını sağlar. Bunun için diş macununu pamuğa sürüp tırnaklarınızı ovalamanız yeterlidir. Sprey formdaki deodorantlar da, ojelerin çıkarılması konusunda etkilidir. Tırnaklarınızın üzerine bir miktar deodorant sıkın ve pamukla ovalayarak ojeyi çıkartın.
Pamuğu veya asetonluy bezi kıyafetinizin üzerine uygulayın; fakat fazla bastırmayın. Özellikle kırmızı gibi koyu renkli bir oje kullanıldıysa aseton ile oje lekesi tamamen çıkmayabilir. Oje lekelerini tamamen çıkarmak için su ve Peros Bulaşık Deterjanı kullanabilirsiniz.
Bazı durumlarda bu lekeleri aseton ile temizlemek işe yarayabilir olsa da kumaş yüzeye vereceği zararlar daha büyük boyuttadır. Kumaşın renginin açılması, yüzeyinin deforme olması, aseton kullanırken dikkat edilmesi gereken noktalardan biridir.
Kolonya Kullanın
Tırnaklarınızı 5 dakika kadar kolonya içerisinde bekletin. Kolonya sayesinde yumuşayan ojelerinizi çıkarmak için pamuk yardımıyla tırnaklarınızı güçlü bir şekilde silin. Daha sonra kolonyanın kurutucu etkisini yok etmek için tırnaklarınıza nemlendirici sürerek işlemi sonlandırın.
Ilık su dolu bir kap içine sıvı sabun ekleyin ve tırnaklarınızı bu suyun içinde 5 dakika tutun. Ardından yumuşayan tırnaklarınızı limonla ovalayarak ojeleri çıkarın. Diş macunu da yeri geldiğinde aseton yerine geçebiliyor.
Bir çay kaşığı ağartıcı içermeyen deterjanı bir bardak ılık suyla karıştırın. Bu karışımı, yeni bir kağıt havlu veya benzeri bir malzemeye emdirdikten sonra kağıt havluyu halı veya koltuktaki oje lekesi üzerinde basınçla tamponlayın ve oje lekesinin emilmesini sağlayın.
Yoğunlaşan ve kuruyan ojelerin eski akışkan haline dönmesini sağlar. Kuruyan ojelere 1-2 damla damlatılarak çalkalanır.
Lekenin üzerine temiz beyaz bir bez yerleştirin. Ardından aseton veya solvente batırılmış bir bez veya kağıt havlu ile arkadan silin. Kullandığınız bez çok lekeli hale gelirse, temiz bir bezle değiştirin. Bakım talimatlarına göre yıkayın.
Ojeyi temizlemek için alkol veya alkol bazlı ürünler kullanabilirsiniz. İzopropil alkol tırnaklarınızdaki boyayı temizlemede çok etkilidir; alkol içeriği ne kadar kuvvetli olursa o kadar iyi işe yarar. Ayrıca izopropil alkol, dezenfektan özelliğiyle tırnakları bakteriyel enfeksiyonlardan korur.
1) Bir pamuğu kalıcı oje sökücü ile ıslatın ve tırnağınıza yerleştirin. (Bir diğer yöntem direkt oje sökücüyü kendi fırçası yardımıyla ojenizin en üst katmanına sürüp çözünmesini bekleyin.) 2) Pamuğu tırnağınızın üzerinde birkaç dakika bekletin. 3) Ojenin çözündüğünü gördüğünüzde, pamuğu nazikçe tırnaktan çekin.
Aseton kimyasal bir ürün olduğu için çamaşır suyunu çıkarır. Bunun için bir pamuk ya da beze aseton dökmek gerekir. Sonrasında bunu çamaşır suyu lekesinin olduğu yere koymak ve bir süre bekledikten sonra yumuşak hareketler ile silmek gerekir.
Oje lekesi çıkarma işlemi oldukça zorlu ve zaman alıcıdır. Oje çıkarıcıların giysilere zarar vereceği ihtimali de yüksekken, kuru temizleme yaptırmayı tercih etmek daha mantıklı bir çözüm yoludur.
Ev Lekesi: Oje, Boya ve Makyaj Malzemesi Lekesi Nasıl Çıkar
Vanish Kosla Multipower Deterjan Güçlendirici ile ev lekeleriyle başa çıkmak hiç olmadığı kadar kolay! Güçlü oksijen formülü ile soğuk suda bile lekeleri çıkarır, kötü kokuları yok eder, renkleri karıştırmaz ve hijyen sağlar.
Oje lekelerini çıkarmak için aseton ya da oje çıkarıcı kullanılması ilk akla gelen seçeneklerdendir. Ancak böyle bir adımı tercih etmeden önce, kumaşın görünmeyecek bir yüzüne aseton ya da oje çıkarıcıyı uygulayın ve kumaşın renginin açılıp açılmadığına bakın.
1. yöntem: Kağıt havlu yardımıyla ojeyi yaymadan kabasını alın. Temiz bir pamuğa aseton dökün ve lekenin ortasına doğru nazikçe silin. Leke çıkana kadar bu işleme devam edin. Leke çıktıktan sonra ılık suyla halıyı temizleyin ve üzerine havlu koyarak kurumasını sağlayın.
Tırnaklarınız koyu renk oje sürdünüz ancak asetonla ne kadar uğraşsanız da mutlaka iz kalıyor. İşte püf noktası... Bir kaseye sıcak su ve karbonat koyup tırnaklarınızı 1-2 dakika bekletirseniz kalan oje de temizlenebilecektir.
Diş macunu, sprey deodorant, kabartma tozu, dezenfektan, sirke ve limon kullanmak da yine ojenizi çıkarabileceğiniz malzemelerdir. Ojenizi çıkarmak için uygulayabileceğiniz en basit yöntem ılık suda beklettiğiniz tırnaklarınızı sabunlu pamukla ovalamaktır.
Folyo yöntemi: Tırnaklarınızı aseton ile ıslatın ve birer parça asetone batırılmış pamuklu topu her tırnağınıza koyun. Her bir tırnağınızı birer parça alüminyum folyo ile sarın ve 10-15 dakika bekleyin. Sonra folyoları çıkarın ve tırnaklarınızı oje çıkarıcı ile ovalayın.
Flormar E Vitamini & Gliserin İçeren Asetonsuz Oje Temizleyici, tırnak yüzeyindeki ojeyi zahmetsizce temizlemek için geliştirilmiş bir tırnak bakım ürünüdür. Aseton içermez. Formülü E vitamini ve gliserin ile zenginleştirilmiştir. Flormar asetonsuz oje çıkarıcı ergonomik bir ambalaj tasarımına sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri