İsveç'teki Stokholm Üniversitesi'nden araştırmacılar Antarktika da dahil, yeryüzünün hemen her yerindeki yağmur sularında kimyasal maddelere rastlandığını ortaya çıkardı. Çalışma, dünyanın hiçbir yerinde yağmur suyunun içmek için güvenli olmadığı sonucuna ulaştı.
Yağmur suyu, parazitler, bakteriler, virüsler içerebilir ve hastalık salgınlarına neden olabilir. Özellikle çok kirli alanlara düşen, hayvan dışkısı veya ağır metallerle temas eden yağmur suyu, insan sağlığı için sakıncalıdır.
Yağmur suyu ağaçların, bitkilerin, tükettiğimiz meyve ve sebzelerin ihtiyaç duyduğu maddelerden en önemlisidir. Sulama sistemlerinin yanı sıra doğal yağmur suları ve içerisinde bulunan minerallerden faydalanmak tarlalar ve ekinler için oldukça önemli bir yer tutmaktadır.
Yağmur suları tüketmeden önce bir filtrasyon işlemine tabii tutulması gerekmektedir. Filtreleme sistemi yoksa bu yağmur suları içinde toz, toprak, bakteri, doğal veya doğal olmayan maddeler suda birikir. Bu suyun kullanımı da insan sağlığını olumsuz etkiler. Bu yüzden yağmur suları içilmeden önce işlenmelidir.
Bugün yağmur suyundan doğrudan faydalanmak gelişmiş ülkelerde kullanılan bir yöntemdir. Gelişmiş ülkelerde çatı kanalları aracılığıyla depolarda toplanan yağmur suları biriktirilerek, bahçe sulama suyu, kullanma suyu ve arıtılarak içme suyu olarak kullanılmakta ve bu şekilde tasarruf sağlanmaktadır.
İlgili 37 soru bulundu
Aslında saf yağmur suyu için dezenfekte gerekmeyebilir. Normal içme sularından daha fazla mikrop içermez.
Temiz bir Yağmur suyu içmek susuzluğu gidermek için sağlıklı bir yol olmaktadır. Fakat sağlık için diğer kaynaklardan su içmekten daha sağlıklı değildir. Bu nedenle temiz yağmur suyu içmek ile diğer kaynaklardan su tüketmenin arasında fark bulunmamaktadır.
Yağmur Suyu Kalitesi:
Hava içinde bulunan su buharını teorik olarak “saf su”, yani saf H₂O olarak kabul edebiliriz. Yağmur damlası da bu saf su buharının yoğunlaşması ile meydana geldiğine göre, yağmur damlasını da teorik olarak “saf su” olarak kabul etmemiz mantıklıdır.
Evdeki suyun % 21,7′ si çamaşır makinalarında, ardından % 16,8'i duşta kullanılır. Yağmur suyu toplama sistemi evinize ya da işletmelerinizin tesisatına bağlanabilir ve hem tuvalet suyu hem de çamaşır yıkamak için kullanılabilir. Böylece su kullanımından tasarruf ederek su faturanızı önemli ölçüde azaltır.
Yağmur suyu saf değildir. İçerisinde doğadan aldığı mineraller ve mikro organizmalar vardır.
İsveç'teki Stokholm Üniversitesi'nden araştırmacılar Antarktika da dahil, yeryüzünün hemen her yerindeki yağmur sularında kimyasal maddelere rastlandığını ortaya çıkardı. Çalışma, dünyanın hiçbir yerinde yağmur suyunun içmek için güvenli olmadığı sonucuna ulaştı.
Yağmur suyunda B12 vitaminin olduğunu biliyor.
Bazı insanlar yağmur suyunu bitkileri sulamak, temizlik yapmak, banyo yapmak veya içmek için kullanır. Ancak, yağmur suyu sisteminin düzgün bir şekilde bakımının yapılması ve su kalitesinin kullanım amacına uygun olması önemlidir.
Atmosferdeki karbondioksit suda çözündüğünde karbonik asit oluşur ve bu sebeple yağmur suyu hafif asidik özellik gösterir.
Yağmur suyu yer yüzündeki suların buharlaşıp tekrar yer yüzüne inmesiyle oluşur. Yağmur suyunun PH değerinin düşük olmasından dolayı asidik özellikleri daha baskındır. Ancak buharlaşan suda tuz gibi diğer minerallerin de bulunmasının imkanı yoktur. Bu yüzden yağmur suyu tuzlu değildir.
Yağmur sularının pH değerleri 4.8-8.5 arasında değişmektedir ve hacim ağırlıklı ortalama pH 6.1'dir.
Yağmur suyu, cilt gözeneklerini açarak, nemli ve parlak bir hale gelmesine destek olur. Cilt temizliğinde kullanılabilen bu yağmur suyu, tıkalı gözeneklerin ve siyah noktaların temizlenmesine de olanak sağlar. Yağmur suyunu elinizle cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
YÖNTEM 1: (en basit ve en uygun maliyetli): Suyu doğrudan çatıdan, oluklara yerleştirilmiş, tutucularla donatılmış varillere toplamak. YÖNTEM 2: (daha gelişmiş) suyun depolanması ve dağıtılması için tasarlanmış yer üstü ve yer altı tesisatlarını kullanarak yağmur suyunu toplamak.
Saf su içilir mi sorusu oldukça merak edilen konulardan birisidir. Saf suyun içinde herhangi bir mineral bulunmaz. Bu nedenle su içmenin ortaya koyduğu faydaların beklenmesi doğru değildir. Ayrıca saf su içmenin herhangi bir zehirlenme durumu meydana getirmediğini belirtelim.
Peki bu faydalar nelerdir? Yağmur suyu, cilt gözeneklerini açarak, nemli ve parlak bir hale gelmesini sağlar. Aynı zamanda cildi temizleyen yağmur suyu, rahatlatıcı etkisi sayesinde tıkalı gözeneklerin hatta siyah noktaların temizlenmesine de olanak sağlar.
Ayrıca yapılan araştırmalara göre kaynatma işlemi sudaki minerallerin de ortadan kalkmasına yol açar. Bununla birlikte kaynatma işleminin ardından klor ve ağır metallerin ortadan kalkması mümkün değildir. Bu nedenle kaynatılmış suyun da içilmesi de doğru değildir.
Çok değerlikle katyonların yüksek bir konsantrasyonu suyun sert olmasına yol açar. Kalsiyum ve magnezyum en yaygın kaynaklarıdır. Su genellikle aktığı yerden bunları toplar. Yağmur suyu ve arıtma suyu yani sağlıklı su yumuşaktır.
Esasen temiz yağmur suları da asidiktir. Çünkü havadaki su buharı (H2O) ve karbondioksit (CO2) tepkimeye girerek bir zayıf asit olan karbonik asidi (H2CO3) oluşturur. Temiz yağmur sularının pH'ı 5,7 ile 7,0 arasındayken asit yağmurlarının pH'ıysa 5,7'den daha düşüktür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri