Temizlik İpuçları konusunda 350 cevap paylaştı. Leke yapar yağmurda silinmez camlar.
Cam Silmek İçin Doğru Hava Koşullarını Seçin
Eğer panjurlarınız yoksa yağmurlu günlerde cam silmek, yağmur damlaları sebebiyle camlarda iz kalmasına neden olur.
- Pencere temizliği için en uygun zaman ilkbahar ayıdır. Çok sıcak havalarda cam temizliği yapmak daha zordur. Su çok daha hızlı buharlaştığı için pencerelerde çizikler oluşabilmektedir. - Ayrıca pencere temizlemeden önce var ise panjur veya güneş koruyucuları temizlenmelidir.
Cam temizliğinde gliserin, gerçek bir mucize. Tam 3 litre suyun içine 7 damla gliserin ilave edin. Naylon çorapla birlikte bu karışımla camları silin.
Güneşli ve sıcak havalarda cam temizlemek çok daha zordur. Siz daha silme işlemine başlamadan kullandığınız ürün camın üzerinde kuru ve çıkarılması zor izler bırakır. Eğer hava güneşliyken cam silmeniz gerekiyorsa evin gölge olan kısımlarından başlayın.
İlgili 18 soru bulundu
Banyo yüzeylerinde (lavabo, fayans ve seramik, klozet, küvet, duş kabini, armatür, duş başlığı v.b.) cam, plastik yüzeyler, krom, paslanmaz çelik alaşım yüzeylerde etkilidir. Çay, kahve makinesi, su ısıtıcı yüzeyindeki su lekelerini & kireci söker, parlaklık verir.
Herhangi bir deterjan veya sabun tarzı bir temizleyici madde kullanmak zorunda da değilsiniz. Sadece camı biraz cam suyu yardımıyla ıslatıp ardından gazete kağıdıyla bir güzel silmeniz yeterli. İsteğe bağlı olarak cam suyu ile birlikte sirke de kullanabilirsiniz.
Daha önce de dediğim gibi, yağışlı havalar, camların daha çabuk kirlenmesine neden olur ve yaptığınız temizliğin ömrü çok kısa olur. Şayet kışın cam temizleyecekseniz, 2 haftada 1 veya ayda 1 şeklinde cam silme düzeni ayarlayabilirsiniz.
Camlar üst kısımdan başlandığında daha hızlı bir temizlik olur. Kadir Ezildi cam temizliğinde mutlaka kovada su hazırlanması gerektiğini belirtti. Suyun içine ise bulaşık parlatıcısı konulduğunda camların daha berrak olacağının altınız çizdi.
Leke tutmayan cam silme tarifi Beğenip kaydetmeyi. unutmayın Malzemeler; 2 su b kaynar su 1 yemek k. sirke 1 tatlı k bulaşık deterjanı 1 çay kaşığı zeytinyağı
Gece gece cam silinmez. . Cam silme saati gündüzdür diye . Temizliğin saati mi olur hiç .
Bilindiği üzere sirke, temizlikte en çok kullanılan sıvılardan birisi. Sirke, etkili bir temizlik sunmasıyla hemen hemen her evde bulunmaktadır. Sprey şişesine 3 su bardağı su, 2 su bardağı beyaz sirke, bulaşık deterjanı koyarak sileceğiniz camların ışıltısına şaşıracaksınız.
Su, kir tutmama özelliğiyle cam temizliğinde kullanılan gliserin mucizevi etkisiyle sizi hayrete düşürecek. 3 litre suya 7 damla gliserin ekleyin. Bu karışımı eski bir naylon çorap yardımıyla camları temizlemek için kullanabilirsiniz.
Pencereleri silmek için kullanılan bezler de özel bir yapıya sahip olmalıdır. Temizlik işlemi sırasında yüzeylerin üzerinde küçük ip, toz ve benzeri artık bırakmayan ürünleri kullanmanız gerekir. Silme ve kurulama esnasında ise mikrofiber bez çeşitlerini tercih edebilirsiniz.
Cam Silme Suyuna Yumuşatıcı Katabilirsiniz:
Evet evet yanlış duymadığınız. Cam temizliği sürecinde yumuşatıcıdan yararlanabilirsiniz. Çamaşır yıkarken kullanılan yumuşatıcı cam temizliğinde de etkili bir temizlik malzemesidir.
Adım: Cam Nasıl Silinir? (Pratik Cam Silme)
Camları yukarıdan başlayıp aşağıya doğru silmelisiniz. Böylelikle temizlediğiniz camların su damlalarıyla yeniden kirlenmesini engellersiniz. Cam silerken dışarısını enine, içini boyuna ( ya da tam tersi) hareketlerle silin.
Cam temizleme suyuna birkaç damla elde yıkama bulaşık deterjanı ya da bulaşık makinesi parlatıcı ilave edilmesi temizlenen camların ışıl ışıl parlamasını sağlar.
Mikrofiber bez, iki farklı bez ya da gazete kağıdı kullanın
Camları lekesiz bir biçimde silebilmek için suyu iyi emen, tüy bırakmayan mikrofiber türü bezleri tercih etmelisiniz. Bu tür bezler marketlerde satılıyor ve hakikaten de fark yaratıyorlar, bu nedenle satın almaya değer.
Ev temizliğini her zaman haftada birkaç kez gerçekleştirmelisiniz. Temizliğin çok daha önemli olduğu dönemlerde ise aralığı biraz daha kısa tutup en azından yerleri süpürme ve silme işlemlerini her gün ya da iki günde bir yapabilirsiniz. Tozları evinizden uzakta tutmak için mikrofiber bezlerden yardım alabilirsiniz.
Mutfak dolaplarının zaman içerisinde sararmasını, kirlenmesini ve yağ kalıntılarının birikmesini önlemek için dolap kapaklarının dış kısmını haftada 1, dolap içlerini ise 2 - 3 ayda bir düzenli aralıklarla temizlemeniz gerekir.
Cam temizleyici, tuvalet temizleyici, bulaşık deterjanı gibi kimyasal temizlik ürünleri asla çamaşır suyuyla karıştırılmamalı. Bu karışımla ortaya çıkan klorine gazına en ufak derecede bile maruz kalmak ciddi solunum ve göz problemlerine yol açabilir. Sirke asidik, karbonat ise zayıf bir madde.
Pencerelerin normal temizliğinde aşındırıcı içermeyen sıvı veya krem deterjanlar kullanılmalı , temizleme işlemi beyaz yumuşak bir bezle yapılmalıdır. Pencerenin iç ve dış yüzeyi deterjanla ıslatılmış bezle camın silinmesi gibi birkaç kez sürülerek yapılmalı ve ardından bastırmadan kurulanmalıdır.
Cam silmek için hazırladığınız suyun içerisine ekleyeceğiniz biraz tuz, camlarınızın eskine nazaran daha temiz, pırıl pırıl olmasını sağlayacaktır. Camları sildikten sonra çabuk toz tutmasını ve buhar oluşmasını engellemenin yolu basit.
Sirke özellikle parlatıcı özelliği ile cam, ayna gibi yüzeylerin temizliğinde rahatlıkla kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri