İçindeki süt le beraber harmanlanan yalancı portakal yorgunluktan, stresten, oturarak çalışmadan, spor yapmak nedeniyle oluşan eklem ağrılarına iyi gelir. Bunun yanı sıra kesilerek ağrının olduğu bölgeye bağlandığında da ağrıyı kısa sürede keser.
Yalancı portakal yenmemeli, tüketilmemelidir. Ağrı, sızı, romatizma ve kireçlenme için bu meyve ezilip bağlanıyor. Meyvenin içi süt gibidir, kabuğuyla karıştırılırsa merhem kıvamını alır.
Içindeki sütle beraber harmanlanan yalancı portakal yorgunluktan, stresten, oturarak çalışmadan, Yapmak nedeniyle oluşan eklem ağrılarına iyi gelir. * bunun yanı sıra kesilerek ağrının olduğu bölgeye bağlandığında da ağrıyı kısa sürede keser. Özelikle romatizma ve kireçlenme gibi hastalıklara iyi gelen doğal şifadır.
Moraceae (Dutgiller) familyasından küçük yapılı ağaç veya büyük çalı tipi gelişen bir bitkidir. Boyu ortalama 10m civarlarındadır (yetiştiği yere göre 20 metreyi bulabilir). Kışın yapraklarını döker. Meyvesi zehirli değildir ama yenmez.
İlgili 18 soru bulundu
Portakal kabuğu ekstresini çayda veya toz halinde içerken, solunum yollarındaki iltihabı yatıştırabilir.
Akşam geç saatlerde içilen portakal suyu geceyi uykusuz geçirmenize ve hatta kâbus görmenize neden olabilir. Oysa portakal suyunu içmeden önce bir dilim ekmek yemeniz, bu tür şikâyetlerinizi ortadan kaldırmış olur. Taze sıkılmış meyve suları fazla bekletilmeden içilmelidir.
İsmini kokusunun portakala benzemesinden alan meyve, sadece kurutulduğu zaman çay olarak tüketilebiliyor. Onun dışında yalnızca vücuda sürülerek kullanılan meyvenin tanesi aktarlarda 5 liradan satılıyor.
Sindirim sistemi ve diyabet hastalarının yanı sıra kan sulandırıcı, tansiyon, kolesterol ve parazit ilaçları kullananların özellikle portakal suyunu dikkatli tüketmesi gerekiyor. Bununla birlikte alerji riskinden dolayı bir yaş altı çocuklarda portakal ve yan ürünlerinin kullanımı önerilmiyor.
meyvesi zehirli değildir; ancak karpuz kabuğuna benzer tadı sayesinde kimsenin yemeyi tercih ettiği bir meyve değildir. sincap ve ineğin yediğini gözlemledim. diğer hayvanlarca yenilmediği söylenir. meyvesindeki yapışkan lateks sütü; meyvenin ezilmesi ile ortaya çıkarılarak romatizmal ağrıların tedavisinde kullanılır.
D vitamini eksikliği, kireçlenme ve ayrıca romatoid artrit gibi otoimmün artrit gelişimi ile ilişkili olabilmektedir.
Hem soğuk hem sıcak kompres yapmak, kireçlenmenin neden olduğu eklem ağrılarını kontrol altında tutmaktadır. Kireçlenme şikayetinin olduğu bölgeye uygulanan doğru masaj hareketleri, kireçlenmeden kaynaklı şişkinlik ve iltihaplanmanın azalmasını sağlamaktadır.
Eğer bir kişi geç vakit yatmadan önce meyve tüketirse burada tabii ki meyvedeki bulunan fruktoz dediğimiz şeker var. Bu şekerin yağa dönüşüp kana geçmesi çok kolay olmakta. Dolayısıyla şişmanlık için önemli bir konu diyebiliriz. Geç vakit yemek doğru bir uygulama değil.
Bunun için 100 gram kuru meyve 1 litre kaynar suyla demlenir, günde iki-üç kez birer bardak içilir. Ayrıca taze meyve şırası tereyağıyla karıştırılıp cerahatli yaralara uygulanır.
Portakal asit oranı en yüksek meyvelerden biridir. Aşırı tüketildiğinde mide kramplarına ve yanmaya neden olabilir. Çok fazla portakal tüketmek mide bulantısına ve karın şişliğine yol açar. Beslenme uzmanlarına göre akşam yemeğinden hemen sonra meyve yemek sindirim sistemini olumsuz etkiler.
GECE GEÇ SAATLERDE YEMEYİN
Asitli bir meyve olan portakal, özellikle reflü, gastrit ve mide yanması gibi sindirim sistemi hastalığı olan kişilerde midedeki şişkinlik, yanma ve gaz şikayetlerini artırabilir.
C vitaminin ana vatanı portakal mevsiminde, gün içinde öğün aralarında yenmeli. Sindirim sistemine faydalarının yanı sıra metabolizmayı hızlandırma görevini bu saatler içinde sağlayan portakalı eğer kalkar kalkmaz, boş mideye yerseniz alerjik reaksiyonlara ve mide rahatsızlıklarına sebep olabilir.
- Yüksek C vitamini içerdiğinden günde tüketilen iki orta boy portakal vücudun gün boyu ihtiyacı olan C vitamininin yüzde yüzünü karşılar. - Vücudu tüm toksinlerden arındırarak hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Bunun yanı sıra tümör oluşumunu da önleyerek kanser riskini de sıfıra indirir.
İçindeki süt ile beraber kıvama gelen yalancı portakal meyvesi yorgunluğa, strese ve çeşitli sebeplerden oluşan eklem ağrılarına iyi geliyor. Bu meyvenin içerisinde meyvelerin bileşiğinde alkalitler, glikozitler, şekerler, asitler, katranlı maddeler, morin ve rutin flamonitleri ve C vitamini bulunur.
Bitkinin yağı da da cilt bakımı için idealdir. Temiz içerikli tamamen doğal bir cilt ve makyaj temizleyici olarak kullanılabilir. Suya dayanıklı maddeleri bile kolayca temizleyebilir. Banyo suyuna birkaç damla yağ eklenerek cildin nem dengesine katkı yapılabilir.
Kışın yapraklarını döken, 20 m kadar boylanabilen geniş tepeli bir ağaçtır. Gövde gri ve derin çatlaklıdır. Yapraklar 6-10 x 5-4 cm boyutlarda, yumurtamsı ve düz kenarlıdır. Erkek ve dişi çiçekler ayrı ağaçlar üzerindedir.
Asit oranı yüksek bir meyve olduğundan portakalın mide yanmasına sebep olması da mümkün, özellikle de midesinde zaten sorun olan insanlarda. Örneğin reflüsü olan kişilerde çok fazla portakal yemek mide yanmasına veya kusmaya sebep olabilir.
Elma, portakal vb. 3. E vitamini de bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Soğuk algınlığı ve diğer enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırmaktadır.
1) Böbrek Taşı Oluşumunu Önler
Sindirim ve boşaltım sistemine olan etkilerinden dolayı, portakal suyu böbrekte taş birikimini önler. Sağlıklı bir sindirim sistemi için gün içinde 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu içebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri