Yalova doğal güzellikleri arasında Erikli Yaylası, Sudüşen Şelalesi, Delmece Yaylası, Karaca Arboretumu, Dipsiz Göl, Karlık Yaylası, Çınarlı Yol, Çaldere Şelalesi, Çınarcık Kent Ormanı, Beşpınarlar Yaylası ve Termaller yer almaktadır.
Çınarcık
Yalova'nın en turistik ve en çok ziyaret edilen ilçesi olan Çınarcık, yerli ve yabancı turistlerin sıcak yaz aylarında Marmara Denizi'nin tadını çıkarmak için mutlaka uğradığı yerler arasında.
Yalova'ya özgü yemekler arasında yumurta dolması, Yalova sütlüsü, Yalova köftesi, böğür, tavuklu mantı, milföylü Yalova kebabı, yaprak pidesi, Termal çorbası, Termal tatlısı, Termal sarma, ıspanaklı Yalova böreği, ekşili köfteli bamya yemeği, kaçamak, cennet küngü gibi pek çok lezzet yer almaktadır.
Yemyeşil doğasının yanı sıra Uludağ, İznik Gölü, Gölyazı, Uluabat Gölü, Longoz Ormanları, İnkaya Asırlık Çınarı, Misi Köyü, Suuçtu Şelalesi ve Ayvaini Mağarası Bursa'nın doğal güzellikleri olarak dikkat çekmektedir.
İlgili 16 soru bulundu
Şirince Köyü, Gölcük, Nazarköy, Bademli Köyü, Balçova'nın termal suları, İnciraltı Kent Ormanı, İzmir Kuş Cenneti, Homeros Vadisi, Karagöl Tabiat Parkı, Çiçekliköy ve Bozdağ İzmir seyahatinde mutlaka görülmesi gereken doğal güzellikler listesinde ilk sıralarda yer almaktadır.
Yalova deyince akla ilk kaplıcaları gelir. Bu, boşuna değildir. Yalova'daki kaplıcaların suları o kadar şifalıdır ki, burada kısa süre içinde baştan aşağı yenilenmek mümkün. Şehir merkezine yalnızca 12 km mesafede bulunan kaplıcalara, baştan sona kadar size eşlik edecek olan çınar ağaçlarının gölgesinde gideceksiniz.
Sağlık meyvesi olarak da adlandırılan "Aronya" meyve kalitesi ve içerdiği antioksidan özellikleri bakımından farklı bir özellik kazanması bakımından yoğun olarak üretildiği Yalova ile özdeşleşerek "Yalova Aronyası" adı ile Türk Patent ve Marka Kurumu'nca coğrafi işaretle tescillendi.
Yalova'nın mutlaka görülmesi gereken tarihi güzellikleri arasında, ünlü camileri, Sinema Binası, Atatürk ve Çocuk Müzesi, Tigem Atatürk ve Çocuk Müzesi, Elmalık Kalesi, İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi ile Yürüyen Köşk bulunmaktadır.
Atatürk'ün, "Kurtuluşa öncü" ve "Benim Kentim" olarak bahsettiği Yalova, adeta yazlık başkent haline gelmiş ve yine Atatürk'ün isteği üzerine 1930 yılında İstanbul'un ilçeleri arasına katılmış, 1995 yılında ise İstanbul ili'nden ayrılarak il yapılmıştır.
Yalova, Türkiye'nin kuzeybatısında, Marmara Bölgesi'nin güneydoğu kesiminde yer almaktadır. İlin kuzeyinde ve batısında Marmara Denizi, doğusunda Kocaeli, güneyinde Bursa (Orhangazi-Gemlik) ve Gemlik körfezi yer almaktadır.
Yalova, Türkiye Cumhuriyeti'nin Marmara Bölgesi'nde yer alan bir ildir. Marmara Denizi kıyısındaki il, İstanbul'a bağlı iken 6 Haziran 1995'te il olmuştur.
Yalova Adının Kaynağı:
tarihçileri ise bu yöre için Yalakova adını kullanmışlardır. Bölgeye Yalakabad da denmiştir.
Kuzeyinde ve batısında Marmara Denizi, doğusunda Kocaeli, güneyinde Bursa ile Gemlik Körfezi yer almaktadır. İlin denizden yüksekliği 2 metre, ve yüzölçümü 847 km2'dir. Yalova ilinin kıyıları girintili ve çıkıntılı bir özellik göstermez. Sahil şeridi dar olmakla birlikte, doğal plaj özellikleri göstermektedir.
Yalova gezinizde mutlaka gezip görmeniz gereken başlıca yerler; Erikli Yaylası, Sudüşen Şelalesi, Yürüyen Köşk, Atatürk Köşkü, Armutlu Kaplıcaları, Karaca Arboretumu, Termal Kaplıcaları, Deprem Anıtı, Yalova Açık Hava Müzesi, Tigem Atatürk ve Çocuk Müzesi, Dipsiz Göl, Delmece Yaylası, Kara Kilise, Kent Ormanı ve Karlık ...
Yalova'nın ilk patentli tatlısı olan bu lezzet turizm açısından da önem arz etmektedir. Yalova'nın Türkiyeye açılan lezzeti olan Yalova Sütlüsü geleneksel lezzetlere yeni bir dokunuş ile Türk mutfağınına yeni bir lezzet sunmanın adıdır.
Şehrin en sevilen lezzetlerinden biri olan milföylü Yalova kebabı, yöre halkı tarafından evlerde de sık sık hazırlanan yemeklerden biridir. Kebap ve et yemekleri hazırlayan restoranlarda bulabileceğiniz milföylü Yalova kebabı genellikle akşam yemeklerinde tercih ediliyor.
04 Şubat 2021 TÜİK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 6 İlçe, 14 belediye, bu belediyelerde 51 mahalle ve ayrıca 43 köy vardır.
Özellikle el yapımı sabun çiçekleri, dokuma halı, iğne oyaları, çini işlemeleri hediyelik eşya denildiğinde ilk akla gelenlerdir. Hem şehir merkezinde hem de ilçelerinde yer alan hediyelik eşya dükkânlarından alışveriş yapabilir, semt pazarlarını gezebilir ve sevdiklerinize farklı hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz.
Yalova ilinde ikamet eden 211.799 kişiden Yalova ili nüfusuna kayıtlı 83.151 kişiden (% 39,60) sonra en çok Erzurumlu yaşıyor. Yalova'daki Erzurumlular'ın sayısı 10.212 kişiyi buluyor.
Yalova, eşsiz güzellikleri ile sakinlerine huzur veren bir şehirdir. Yalova gibi yeşil ve mavinin hakim olduğu, sıcak, güvenli, huzurlu, hayatı kolaylaştıran ve güzel bir şehirde yaşamak isteyenler için şehrin çeşitli bölgelerindeki evler makul fiyatlara sahiptir.
19. Yüzyıl'da İzmir'in tarihsel bir gelişim yaşadı. Kent, 1841'de Aydın Vilayeti'nin merkezi olmuştu. 1843-50 arasında merkez Aydın olurken Halil Rifat Paşa ekseninde 1850-1867 arasında İzmir yeniden merkez haline geldi ve Aydın Vilayeti adı altında idari durumunu korudu.
İzmir'de dağlar denize dik uzanır. Yamanlar Dağı, Nif Dağı, Yunt Dağları, Aydın Dağları, Bozdağlar ildeki dağlardan bazılarıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri