Yalova, eşsiz güzellikleri ile sakinlerine huzur veren bir şehirdir. Yalova gibi yeşil ve mavinin hakim olduğu, sıcak, güvenli, huzurlu, hayatı kolaylaştıran ve güzel bir şehirde yaşamak isteyenler için şehrin çeşitli bölgelerindeki evler makul fiyatlara sahiptir.
Çınarcık
Yalova'nın en turistik ve en çok ziyaret edilen ilçesi olan Çınarcık, yerli ve yabancı turistlerin sıcak yaz aylarında Marmara Denizi'nin tadını çıkarmak için mutlaka uğradığı yerler arasında.
TÜİK'in açıkladığı verilere göre Türkiye'nin en pahalı şehirleri sıralamasında Yalova, 8. sırada yer aldı. Artan konut ve kira fiyatları, Yalova'nın pahalılık oranını yükseltti.
Yalova küçük bir yer olduğu için bir imkana ulaşmak daha kısa sürüyor. Bir yerden başka bir yere gitmek çok kolay. Tam bir öğrenci şehri. Kocaeli İstanbul ve Bursa gibi büyükşehirlerin arasında olan Yalova o şehirlere gitmemize de çok kolaylık sağlıyor.
Yalova, yüzölçümü itibariyle Türkiye'nin en küçük ilidir ve denize en uzun kıyısı olan (105 km) turistik illerinden de birisidir. Yalova, verimli ve bereketli ovalara sahiptir. Çınarcık, Gökçedere, Kirazlı, Kılıçköy ve Taşköprü ile deniz arasında birbirinden alçak tepeciklerle ayrılan büyüklü küçüklü ovalar oluşmuştur.
İlgili 42 soru bulundu
Yalova bölgesinde yazlar ılık, kurak ve açık ve kışlar uzun, soğuk ve parçalı bulutlu. Yıl içerisinde sıcaklık normalde 3°C ila 30°C arasında değişiklik gösterir ve nadiren -2°C altında ve 34°C üzerinde olur.
İlde yazlar kurak ve sıcak, kışlar ılık ve bol yağışlıdır. 30 yıllık rasat bilgilerine göre, Yalova'da yıllık ortalama sıcaklık 14,6 °C'dir.
Yalova, eşsiz güzellikleri ile sakinlerine huzur veren bir şehirdir. Yalova gibi yeşil ve mavinin hakim olduğu, sıcak, güvenli, huzurlu, hayatı kolaylaştıran ve güzel bir şehirde yaşamak isteyenler için şehrin çeşitli bölgelerindeki evler makul fiyatlara sahiptir.
Türkiye'nin en iyi üniversiteleri sıralamasında en çok gelişim sağlayan üniversiteler arasında önde gelmektedir. Yalova şehrinin merkezinde bulunan Merkez Kampüs 2011'de kullanılmaya başlanmıştır. Hızla büyümekte olan Yalova Üniversitesi, başarıları ve yetkinlikleri ile köklü üniversitelerle yarışmaktadır.
Tarihi ve turistik dokusu ile Bursa, Kocaeli ve İstanbul gibi metropollere yakınlığı ile, zengin kültür ve sosyal yaşamı ile Yalova'da Üniversite okumak bir ayrıcalıktır.
Yalova, Marmara Denizi'ne kıyısı olan turistik bir şehirdir. Sahil kesimi girintili çıkıntılı olmadığından dolayı doğal bir plaj görevini üstlenmektedir. Plajlar, daha çok Çınarcık ve Armutlu ilçelerinde toplanmıştır. Yaz mevsiminde deniz suyu çoğunlukla 19-22 derece arasında değişmektedir.
Atatürk'ün, "Kurtuluşa öncü" ve "Benim Kentim" olarak bahsettiği Yalova, adeta yazlık başkent haline gelmiş ve yine Atatürk'ün isteği üzerine 1930 yılında İstanbul'un ilçeleri arasına katılmış, 1995 yılında ise İstanbul ili'nden ayrılarak il yapılmıştır.
Yalova ilinin nüfusu 276.050'dir. Bu nüfusun %89,9'u şehirlerde yaşamaktadır (2020 sonu). İlin yüzölçümü 799 km2'dir.
Coğrafi Konum. Yalova, Türkiye'nin kuzeybatısında, Marmara Bölgesi'nin güneydoğu kesiminde yer almaktadır. İlin kuzeyinde ve batısında Marmara Denizi, doğusunda Kocaeli, güneyinde Bursa (Orhangazi-Gemlik) ve Gemlik körfezi yer almaktadır.
Yalova'ya özgü yemekler arasında yumurta dolması, Yalova sütlüsü, Yalova köftesi, böğür, tavuklu mantı, milföylü Yalova kebabı, yaprak pidesi, Termal çorbası, Termal tatlısı, Termal sarma, ıspanaklı Yalova böreği, ekşili köfteli bamya yemeği, kaçamak, cennet küngü gibi pek çok lezzet yer almaktadır.
En meşhur Yalova yemekleri arasında ıspanaklı Yalova böreği, Termal çorbası, Termal tatlısı, milföylü Yalova kebabı, kaçamak, cennet künkü, Yalova köftesi, böğür, yumurta dolması, yaprak pidesi ve tavuklu mantı yer almaktadır.
1 – 2021 yılında Adalet Bakanlığı tarafından yapılan Adli Hakimlik ve Savcılık Sınavında, Fakültemiz ülkemiz ve KKTC'de bulunan Tüm Hukuk Fakülteleri (devlet, özel, vakıf) arasında 10. sıraya yerleşmiştir.
Fakültemizi tercih edecek öğrencilere genç ve dinamik akademik kadrosuyla küresel düzeyde bir hukuk eğitimi vermeyi taahhüt ediyoruz.
Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi 06.02.2021 tarih ve 31387 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 3518 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulmuştur.
İlimizi risk altında bulunduran en büyük doğal afet, bilindiği üzere depremlerdir. 2019 yılında yürürlüğe giren yeni deprem yönetmeliğinde de görüldüğü üzere, İlimiz birinci derece deprem bölgesinde yer almaktadır.
Yalova İlinin ekonomisi temel olarak tarım sektöründe çiçekçilik ve seracılık, sanayi sektöründe tekstil, kimya ve kağıt gibi alanlar ile turizm sektörüne dayanmaktadır. Ekonomik gelirlerin önemli bir kısmını tarım ve turizm sektöründen elde edilen gelirler oluşturmaktadır.
İstanbul Yalova arası; arabayla O-4 üzerinden 1 saat 48 dakika (93,6 km), Anadolu otoyolu üzerinden 2 saat 3 dakika (107 km), D100 üzerinden 2 saat 13 dakika (92,6 km), otobüsle 1 saat 44 dakika (176 km), feribotla 76 dakika (88 km) ve yürüyerek 1 saat 32 dakika (50,9 km) sürmektedir.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hava kalitesi ölçüm raporunu yayınladı. Bu rapora göre Yalova Türkiye genelinde havası en temiz birkaç il arasında yer aldı.
Yalova nüfusunun az olmasının birçok sebebi vardır. Bu sebepler arasında coğrafi konumu, küçüklüğü ve ekonomik yapısı sebep gösterilebilir. Yalova İstanbul ve Bursa gibi büyük şehirlerin arasında yer almaktadır. Bu durum Yalova'nın göç almasını zorlaştırmaktadır.
Pekçok ana tanıklık etmiş Yalova ilinin insanları Yalova'yı terk edip başka şehirlerde yaşamak istemezler fakat Yalova'da Yalovalılar kadar kalabalık bir nüfus vardır ki onlar; Erzurumlulardır. Erzurum ile Yalova Türkiye'nin iki ayrı uç noktasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri