Bir havale işlemi için alıcının 26 haneli IBAN'ına (International Bank Account Number) ya da şube ve hesap numarasına ihtiyaç vardır. Dijitalden veya ATM üzerinden havale işlemi, genel olarak 'para transferi' kısmında yer alan 'havale' seçeneği üzerinden yapılır.
Havale tuşuna tıklanır; hesap numarası ya da IBAN ile para yatırma seçeneklerinden biri seçilir. Para yatırılacak hesaba ait şube kodu, hesap numarası ya da IBAN numarası tuşlanır ve yatırılacak miktar girilir. Aidat, kira vb. bir açıklama girilir, daha sonra göndericinin kimlik numarası ve doğum tarihi istenir.
Tüm Kamu Bankaları ATM 'lerinden (Emlak Katılım, HalkBank, VakıfBank, Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve PTT ATM'leri) günlük işlem limitleri dahilinde ücretsiz para çekme ve hesaba para yatırma işlemi yapılabilmektedir. Kartlı ve Kartsız olarak TL cari hesaplara para yatırılabilmektedir.
Dijitalden veya ATM üzerinden EFT işlemi yapmak için; 'Para transferleri' ekranından 'EFT' seçildikten sonra alıcı ismi ile hesap bilgileri ve transfer edilecek tutar girilir. Bir sonraki ekranda EFT işlemi için alınacak ücret belirtilir ve onay istenir.
Yine de IBAN'a para transferi nasıl yapılır sorusunun cevabını senin için paylaşalım. Bir yakınına para göndermek istediğinde, karşı tarafın seninle IBAN bilgisini paylaşması gerekir. Daha sonra para transferi sekmesinden alıcının IBAN ve ad/soyad bilgilerini girerek işlemini tamamlayabilirsin.
İlgili 24 soru bulundu
Türkiye'de IBAN, okuma kolaylığı olması için ise çoğunlukla dörtlü gruplandırmayla aşağıdaki şekilde yazılır: “TR76 0009 9012 3456 7800 1000 01”. Hollanda: 18 haneden oluşmaktadır, örnek IBAN “NL91 XYZT **** **** **” şeklindedir.
EFT; banka şubelerinden, ATM'lerden, telefon bankacılığı ya da internet şubesi üzerinden kolaylıkla yapılabilir.
Dijitalden veya ATM üzerinden havale işlemi, genel olarak 'para transferi' kısmında yer alan 'havale' seçeneği üzerinden yapılır. Para gönderilecek kişinin IBAN veya hesap numarası girildikten sonra aktarılacak tutar sorulur.
ATM'lerden hesaba yatırılan tutarlar hesaplara hemen yansır.
Bankamatik kartlarından yapılan para gönderme işlemleri sadece kartın bağlı olduğu hesap bakiyesi müsait ise gerçekleştirilebilir. 7. Para gönderme işlemi sadece TL cinsinden yapılabilecektir ve tek seferlik işlem limiti 2.000 TL olarak belirlenmiştir.
Hangi bankanın ATM'sinden para yatırmak istediğini seç. Uygulama sana seçtiğin banka için bir IBAN numarası gösterecek. Seçtiğin bankanın herhangi bir ATM'sine gidip kartsız işlem menüsünden sana verilen IBAN numarasına para yatır.
Para çekmek için yanında cüzdan ya da kart taşımaya ihtiyaç duymazsın. ''İşlemler” menüsünden “Kartsız Para Çek” sekmesine tıklayarak para çekme şifreni oluşturabilirsin. Sonrasında sana en yakın ATM'den 7 tuşuna basarak telefon ekranında oluşturduğun şifreni ATM ekranına girmen gerekiyor.
Her iki işlem de günümüzde para transferi yapmanın en basit yolları; ancak aralarında temel olarak iki fark bulunuyor: Kullanılan bankalar ve işlem süresi. Havale işlemi, aynı banka bünyesindeki hesaplar arası bir transfer olduğundan sadece isim, soyisim ve IBAN bilgileri ile yapılabiliyor.
EFT, Elektronik Fon Transferi, paranızı bir bankadan başka bir bankaya aktarma işlemi olarak tanımlanabilir. Farklı bankalar arasında yapılan transferlerde işlem ücreti ödeme ihtimaliniz vardır. EFT işlemlerinde, alıcı hesabın IBAN'ı ile işlem yapabilirsiniz.
Bu işlemler genellikle sabah 8 ile akşam 17.30 arasında gerçekleştirilebilir. Bankanın EFT ve havale saatleri dışında herhangi bir işlem yapıldığında para, gönderilen hesaba, takip eden günün ilk EFT saati içinde yatar. Ancak FAST işlemi ile 1000 TL'ye kadar 7/24 EFT yapılabilir.
Iban'a para gönderme özelliği anlaşmalı tüm bankalarca hesaplara 7/24 gönderim yapılabilmektedir. Hafta içi, hafta sonu ayrımı yoktur. Anlaşmalı bankalarda para hesaba anlık olarak geçecektir. Diğer bankalarda ise para EFT saatlerinde hesaba geçecektir.
Anasayfada Papara numaranın altında yer alan Papara IBAN'ına para yatırdığında ya da başkasından para aldığında saniyeler içinde hesabına yüklenir. Papara Card'ın ile ATM'den, Teknosa, PTT ve CarrefourSA şubelerinden para yatırdığında paran anında hesabına yüklenir.
ISO (Uluslararası Standardizasyon Kuruluşu) tarafından tanınan bir standart olan IBAN kısa zamanda önce Avrupa, sonra diğer ülkeler tarafından benimsenmiştir. Para transferine konu olabilecek hesaplar için üretilen IBAN en fazla 34 alfanumerik karakterden oluşmaktadır.
Aynı zamanda çapraz işlem özelliği sayesinde banka kartı ile kredi kartı borç ödeme ve sorgulama; kredi kartı ile de hesaptan para çekme, hesaba para yatırma ve bakiye sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
EFT, havale, Western Union ve birçok işlemin gerçekleşme süresi ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz. EFT, havale ve virman işlemleri azami 1 gün içinde, (Hafta içi 16:00 sonrası, hafta sonu veya resmi tatil günlerinde verilen EFT talimatları ise işlemi izleyen ilk iş gününde gerçekleştirilecektir.)
Para Transferleri altındaki Kolay Adrese Transfer seçeneğine dokunun. Para göndermek istediğiniz kişinin cep telefonu, kimlik, pasaport, vergi numarası ve e-posta adresi bilgilerinden hangisi Kolay Adres olarak tanımlıysa seçin. Kolay Adres ve tutar bilgilerini girerek işleminizi onaylayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri