Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Yalova'nın en meşhur şeyi nedir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yalova'nın en meşhur şeyi nedir?

Yalova'ya gelindiğinde denenmesi gereken lezzetlerin başında Yalova Sütlüsü gelmektedir. Baklava ile güllaç arasında bir lezzet olarak şehre özgü harika tatlılardan biridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hellovillam.com

Yalova neyi ile ünlüdür?

Yalova'ya özgü yemekler arasında yumurta dolması, Yalova sütlüsü, Yalova köftesi, böğür, tavuklu mantı, milföylü Yalova kebabı, yaprak pidesi, Termal çorbası, Termal tatlısı, Termal sarma, ıspanaklı Yalova böreği, ekşili köfteli bamya yemeği, kaçamak, cennet küngü gibi pek çok lezzet yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gezinomi.com

Yalova neyi meşhur tatlı?

Yalova'nın ilk patentli tatlısı olan bu lezzet turizm açısından da önem arz etmektedir. Yalova'nın Türkiyeye açılan lezzeti olan Yalova Sütlüsü geleneksel lezzetlere yeni bir dokunuş ile Türk mutfağınına yeni bir lezzet sunmanın adıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yalovasutlusu.com

Yalova'nın en meşhur meyvesi nedir?

Tadıyla Yalova'nın özgün meyvelerinden olan kızılcık, her yıl ağustos ayının ilk haftası Çınarcık İlçesi'ne bağlı Şenköy'de düzenlenen festivalle gastronomi meraklılarını Yalova'ya çekmekte ve coğrafî işaret tescili alma yolunda olan Yalova'nın meyvelerinden olma özelliğini taşımaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yalova.gov.tr

Yalova'nın tarihi ve turistik yerleri nelerdir?

Yalova Gezinizde Görmeniz Gereken Tarihi Yerler
  • Yürüyen Köşk. Yürüyen Köşk, Yalova'nın Sahil Yürüyüş Yolu üzerinde yer almaktadır. ...
  • Yalova Kent Müzesi. Yalova Kent Müzesi, Yalova şehir merkezinde yer almaktadır. ...
  • Elmalık Kalesi. ...
  • Sinema Binası ...
  • Rüstem Paşa Cami. ...
  • Hersekzade Ahmet Paşa Cami. ...
  • Hacı Ali Paşa Cami. ...
  • Güneyköy Küçük Cami.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gezinomi.com

Yalova’nın Neyi Meşhur: Yalova’nın En Meşhur Yemekleri Nelerdir?

İlgili 45 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Yalova'nın en güzel ilçesi neresidir?

Merkez ilçe, Yalova'nın yaklaşık 149.330 nüfuslu bir ilçesidir. Yalova merkez ilçe; doğuda Çiftlikköy ve batıda Termal ilçeleri, güneyde de Bursa'nın Gemlik ve Orhangazi ilçeleriyle komşudur. Yalova Merkez ilçesi, hem tarihi ve hem de doğal güzellik alanları bakımından görülmeye değer yerlerden biridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gezinomi.com

Yalova'nın genel özellikleri nelerdir?

Kuzeyinde ve batısında Marmara Denizi, doğusunda Kocaeli, güneyinde Bursa ile Gemlik Körfezi yer almaktadır. İlin denizden yüksekliği 2 metre, ve yüzölçümü 847 km2'dir. Yalova ilinin kıyıları girintili ve çıkıntılı bir özellik göstermez. Sahil şeridi dar olmakla birlikte, doğal plaj özellikleri göstermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yalova.bel.tr

Yalova ne yetişir?

2017 yılında özellikle Zeytin, Kivi, Elma, Armut, Şeftali, Nektarin, Kızılcık, İncir, Kiraz ve Erik meyvelerine hasadı yapılanlarda verim ve kalite olarak önceki yıllardan daha yüksek değerlere ulaşıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yalova.tarim.gov.tr

Yalova hangi yöreye ait?

Yalova, Türkiye Cumhuriyeti'nin Marmara Bölgesi'nde yer alan bir ildir. Marmara Denizi kıyısındaki il, İstanbul'a bağlı iken 6 Haziran 1995'te il olmuştur. Yalova ilinin nüfusu 276.050'dir. Bu nüfusun %89,9'u şehirlerde yaşamaktadır (2020 sonu). İlin yüzölçümü 799 km2'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Yalova Aronyasi nedir?

Sizlere sağlık dolu günler dileriz. Aronya, yaban mersini ailesine ait olan küçük, siyah renkli ve tatlı-tatlı ekşi bir lezzete sahip bir meyvedir. Bilimsel adıyla Aronia melanocarpa olarak da bilinen bu meyve, özellikle Yalova'nın verimli topraklarında coğrafi işareti ile ünlüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tazedukkan.com.tr

Yalova denince akla ne gelir?

Yalova deyince akla ilk kaplıcaları gelir. Bu, boşuna değildir. Yalova'daki kaplıcaların suları o kadar şifalıdır ki, burada kısa süre içinde baştan aşağı yenilenmek mümkün. Şehir merkezine yalnızca 12 km mesafede bulunan kaplıcalara, baştan sona kadar size eşlik edecek olan çınar ağaçlarının gölgesinde gideceksiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: etstur.com

Yalova güzel bir şehir mi?

Yalova, eşsiz güzellikleri ile sakinlerine huzur veren bir şehirdir. Yalova gibi yeşil ve mavinin hakim olduğu, sıcak, güvenli, huzurlu, hayatı kolaylaştıran ve güzel bir şehirde yaşamak isteyenler için şehrin çeşitli bölgelerindeki evler makul fiyatlara sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aday.yalova.edu.tr

Yalova doğal güzellikleri nelerdir?

Yalova doğal güzellikleri arasında Erikli Yaylası, Sudüşen Şelalesi, Delmece Yaylası, Karaca Arboretumu, Dipsiz Göl, Karlık Yaylası, Çınarlı Yol, Çaldere Şelalesi, Çınarcık Kent Ormanı, Beşpınarlar Yaylası ve Termaller yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hellovillam.com

Yalovada hediyelik ne alınır?

Özellikle el yapımı sabun çiçekleri, dokuma halı, iğne oyaları, çini işlemeleri hediyelik eşya denildiğinde ilk akla gelenlerdir. Hem şehir merkezinde hem de ilçelerinde yer alan hediyelik eşya dükkânlarından alışveriş yapabilir, semt pazarlarını gezebilir ve sevdiklerinize farklı hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gezinomi.com

Yalova eskiden hangi şehirdi?

Eski devlet salnameleri incelendiğinde, Yalova'nın 1530 yıllarında İzmit Vilayeti 'ne (Liva) bağlı bir kasaba (Yalak-Abad) olduğu görülmektedir. Yalova, 1867 yılında Bursa Merkez Sancağı'na bağlı bir kaza iken, 1901'de bağımsız İzmit Sancağı'na bağlanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yalovaozelidare.gov.tr

Yalova'da gezilecek yer var mı?

Yalova gezinizde mutlaka gezip görmeniz gereken başlıca yerler; Erikli Yaylası, Sudüşen Şelalesi, Yürüyen Köşk, Atatürk Köşkü, Armutlu Kaplıcaları, Karaca Arboretumu, Termal Kaplıcaları, Deprem Anıtı, Yalova Açık Hava Müzesi, Tigem Atatürk ve Çocuk Müzesi, Dipsiz Göl, Delmece Yaylası, Kara Kilise, Kent Ormanı ve Karlık ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gezinomi.com

Yalova hangi şehre yakın?

Yalova, Türkiye'nin kuzeybatısında, Marmara Bölgesi'nin güneydoğu kesiminde yer almaktadır. İlin kuzeyinde ve batısında Marmara Denizi, doğusunda Kocaeli, güneyinde Bursa (Orhangazi-Gemlik) ve Gemlik körfezi yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yalova.csb.gov.tr

Yalova hangi Türk boyundan?

İlçeye bağlı Akköy ise, Karamürsel'in 1326 tarihinde Orhangazi tarafından fethine müteakip kurdurulmuş en eski Türk köylerindendir. İlk yerlileri manav tabir edilen Oğuz Türklerinin Kayı boyundan Yörüklerin yerleşik hayata geçenleridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: termal.gov.tr

Yalova deprem bölgesi mi?

İlimizi risk altında bulunduran en büyük doğal afet, bilindiği üzere depremlerdir. 2019 yılında yürürlüğe giren yeni deprem yönetmeliğinde de görüldüğü üzere, İlimiz birinci derece deprem bölgesinde yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yalova.afad.gov.tr

Yalova zeytin yetişir mi?

İlimizde 2020 yılında 33.265 da alanda 8.412 ton zeytin üretimi gerçekleşmiştir. Ülkemize oranla Yalova zeytin üretiminin %0,6'sı karşılamaktadır. En küçük yüz ölçümüne sahip İlimizde çiftçilerimiz için zeytin önemli bir gelir kaynağı olan ürünler arasındadır. İlimizde genellikle Gemlik tipi zeytin üretilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yalova.tarimorman.gov.tr

Yalova hangi iklimde?

Kimi dönemlerde de karasal iklim özelliklerini yansıtmaktadır, ilde yazlar kurak ve sıcak, kışlar ılık ve bol yağışlıdır. 30 yıllık rasat bilgilerine göre, Yalova'da yıllık ortalama sıcaklık değeri 14,6 °C'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yalovaozelidare.gov.tr

Yalova nüfusu neden az?

Yalova nüfusunun az olmasının birçok sebebi vardır. Bu sebepler arasında coğrafi konumu, küçüklüğü ve ekonomik yapısı sebep gösterilebilir. Yalova İstanbul ve Bursa gibi büyük şehirlerin arasında yer almaktadır. Bu durum Yalova'nın göç almasını zorlaştırmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sehirgazetesi.com.tr

Yalova kaç tane ilçesi var?

04 Şubat 2021 TÜİK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 6 İlçe, 14 belediye, bu belediyelerde 51 mahalle ve ayrıca 43 köy vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yalova.bel.tr

Yalova'da kimler yaşıyor?

Yalova ilinde ikamet eden 211.799 kişiden Yalova ili nüfusuna kayıtlı 83.151 kişiden (% 39,60) sonra en çok Erzurumlu yaşıyor. Yalova'daki Erzurumlular'ın sayısı 10.212 kişiyi buluyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yalovagazetesi.com

Yalova hangi ilden ayrıldı?

1867′de Hüdavendigar ( Bursa ) Vilayet Merkez Sancağı'na bağlı bir kaza iken, 1901′de bağımsız İzmit Sancağı'na bağlandı. Atatürk'ün isteği üzerine 1930′da İstanbul İlçeleri arasına katılan Yalova, 6 Haziran 1995′de İl merkezi olmuştur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yalova.org

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT