Yanak sarkmasına en etkili çözüm bol su tüketimi ve dengeli beslenmedir. Tedavi aşamasında yüz egzersizleri ve masaj yöntemi, yanak sarkması için hekiminizin önerdiği maske ve kremler dolgu ve botoks işlemleri de tercih edilebilir.
Yüz çizgileri hafifken dolgu, botoks gibi kırışıklık önleyici işlemleri yaptırabilirsiniz. Ayrıca cilt altına anti-aging vitamin, mineral uygulamaları ve lazer işlemleri de yapılabilir. Cilt sarkması için en uygun tedavi yöntemi lazer ve ultrasondur.
Yanak Sarkmasının Nedenleri
Yaşla birlikte meydana gelen elastikiyet kaybı. Yaş alma başta olmak üzere çeşitli nedenlere bağlı olarak kolajen miktarının azalması. Çevresel koşullar ve güneş kremi kullanmadan güneş ışınlarına maruz kalma. Düzenli olarak cilt bakımı yapılmaması.
Cildin alt tabakasında meydana gelen yağ ve kolajen azalması cildin elastikiye kaybı yaşamasına neden olur. Cilde iyi gelen kolajen ürünlerini inceleyip etkili sonuçlar alabilirsiniz. Bu durum da cilt ya da yanak sarkması olarak karşımıza çıkar.
Yüzümüzde gevşeme 30 lu yaşlardan itibaren ortaya çıkar. Özellikle göz altında ve üst göz kapağında hissedilir. Zamanla yanakların biraz aşağı sarkması ve bunun sonucu nazolabial katlantıların belirginleşmesi ortaya çıkar.
İlgili 17 soru bulundu
Doğal yöntemlerle gözenekleri sıkılaştırmak mümkündür. Bunlar arasında buz uygulaması, limon suyu, bal, elma sirkesi, yeşil çay, papatya çayı, nane yaprağı gibi doğal malzemeler kullanmak yer alır. Ayrıca düzenli egzersiz yapmak, yeterince su içmek, sağlıklı beslenmek de gözenekleri sıkılaştırmaya yardımcı olur.
Yanak sarkmasına en etkili çözüm bol su tüketimi ve dengeli beslenmedir. Tedavi aşamasında yüz egzersizleri ve masaj yöntemi, yanak sarkması için hekiminizin önerdiği maske ve kremler dolgu ve botoks işlemleri de tercih edilebilir.
Cilt sarkması nem kaybına bağlı geliştiği için yoğun nemlendirici bir vücut bakımı gerçekleştirmek deri sarkmasını önlemek açısından faydalı olabilir. Badem yağı, zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağı gibi sabit yağlar yoğun nemin en doğal ve saf halini sunarak yaşlanmaya bağlı nem kaybını telafi etmeye yardımcı olur.
Beslenme: Soya ve soya ürünleri, Omega 3 yağ asitleri içeren besinler, et, yeşil sebzeler, yumurta akı, antioksidan içeren gıdalar gibi besinler kolajen üretimini artırabilmektedir. Kemik suyu tüketmek de kolajen miktarını artırmaya yardımcı olabilmektedir.
Deri sarkması için hangi doktora gidilir? Vücutta genel ya da bölgesel bir şekilde oluşan bu deformasyonları gidermek için uygulanan deri sarkma ameliyatları plastik ve estetik cerrahlar tarafından yapılmaktadır.
Yağ kütlesi, yerçekimi kuvveti ile aşağı doğru hareket ettirilerek azalır, mikro sirkülasyon azalır ve bununla birlikte cildin beslenmesi azalır. Cilt sarkması, yaşla ilişkili iki nedenden kaynaklanmaktadır: cilde elastikiyetini veren kolajen kaybı ve yokluğu cildin sarkmasına neden olan yüz yağının kaybıdır.
Aloe vera, cildi sıkılaştırmak açısından en iyisidir. Aloe vera jelindeki asit cildinizin elastikiyetini artırır ve sarkmış cildi sıkılaştırır. Ayrıca cildiniz için doğal bir kremdir. Limondaki C vitamini kollajen oluşumuna yardımcı olur, böylece cildinize esneklik kazandırır.
Orta yüz germe ameliyatı, Zygoma ( elmacık kemiği) ve Jaw Line ( çene hattı)'nın yer çekiminin etkisiyle şeklinin bozulması sebebiyle “bulldog” diye de adlandırdığımız yanak sarkıklığı görüntüsü oluşmuş olan kişiler için çözüm olabilecek bir operasyondur.
İlk yanıt vereceğimiz soru: “sarkan deri kendini toparlar mı?”. Sarkmış bir deriyi eğer bu sarkma minimal düzeyde ise bir miktar toparlanmasını sağlamak mümkündür. Ancak yoğun bir sarkma şikayetinin çözümü cerrahi müdahale ile mümkün olabilir.
Gece Cilt Bakımı Sıralaması
Gece cilt bakımı sırasıyla; temizleme, tonik, serum, nemlendirici, göz kremi ve lip balm uygulamasıdır. Haftada bir kez gece uygulayacağın peeling ve gece maskesi de cildin için etkili bir destek olacaktır.
Gece kremi şeklinde hindistan cevizi yağını da yüzünüze topikal şekilde sürebilirsiniz. 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağını ellerinizin arasına hafifçe alarak yüzünüze uygulayabilirsiniz.
Gece cilt bakımı sırasıyla; temizleme, tonik, serum, nemlendirici, göz kremi ve dudak nemlendirici şeklinde olmalıdır. Haftada bir kez gece uygulayacağın peeling ve gece maskesi de cilt bakımınıza etkili bir destek olacaktır.
Çökük yanaklar için en çok uyguladığımız yöntem dolgu işlemleridir. Yanak dolgu malzemesinin enjekte edilmesi ile yanağın yüzeyi geriye doğru dengelenir, yanak bölgesi hafifçe kaldırılır ve yuvarlak bir hale getirilir. Çevre doku yüzün açısının genişlemesi kontrol altına alınarak sıkılaştırılır.
Yanak dolgusu nasıl yapılır? Yanak dolgusu operasyonu öncesi hastanın yüz analizinin yapılması gereklidir. Yanak dolgusu hazır dolgu maddesi kullanılarak yapılan dolgulardır ve hastaya enjeksiyon yardımıyla takviye edilir. Yanaklarda oluşan çökükler kaybolmakta ve bozulan elastik yapı geri kazandırılmaktadır.
Cildi Dolgunlaştıran Besinler
Omega 3'ler ve omega 6'lar gibi cildi seven yağ asitleri ise somon, uskumru, sardalya, zeytinyağı, keten tohumu, ayçiçeği çekirdeği, ceviz, badem gibi besinlerde bulunur. Avokado da cildin pürüzsüz ve dolgun olmasını sağlayacak yağlar içerir.
Kolajen ve elastin cildi destekler, esnek, pürüzsüz ve sıkı kalmasını sağlar. Yaşlanma sürecinde kolajen üretimindeki yavaşlamanın yanı sıra cilt ve yüz dokularında hacim kaybı da oluşur. Bu durum cildin sarkmasında büyük rol oynar.
Bollaşmış ve sarkmış deriyi spor yaparak tamamen gergin hale getirmek maalesef mümkün olmuyor. Yine de spor yaparak bolluğu azaltmak ve germe işleminde izi daha kısa tutmak mümkündür. Dolayısı ile özellikle obezite cerrahisi geçiren bireyler hemen spora başlarsa mutlaka fayda görürler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri