Hint yağı da kirpikleri uzatan bir etkisi vardır ve tek başına ya da biraz zeytinyağı ile karıştırarak kirpiklere uygulanabilir. Her gece, temiz bir maskara fırçası yardımıyla bu yağları kirpiklerinize uygulayabilirsiniz.
Kirpiklerin kökleri hasar görmedikçe yeniden uzama mümkündür. Ancak kıl kökü zarar gördüğünde veya yeni kirpiklerini çıkmasını önleyecek gözkapağında bir yarar söz konusu olduğunda kirpikler yeniden uzamayabilir. Kirpikleriniz tamamen tutuştuysa kıl kökünün büyümeyi tamamlaması 30-45 günü alabilir.
Evde göz yanmasına iyi gelecek en basit şey soğuk su ile yıkamadır. Devamında bir şekilde soğuk uygulama, yanma şikayetine iyi gelir. Burada önemli olan faktör soğuktur. Soğuk uygulamanın çayla, karanfil ile veya aloa vera ile olması çok farketmez.
Hindistancevizi yağı, Hint yağı gibi maddeler, vazelin kirpik köklerini besler ve kirpiklerinizin uzamasına yardımcı olur. Buradaki tek dikkat etmeniz gereken nokta, bu doğal malzemeleri makyajsız ve temiz kirpiklere uygulamak olacaktır. Ayrıca kirpik uzatma yöntemleri kişiden kişiye farklılıklar gösterebilmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
Vazelinin kirpikleri gürleştirdiği ve uzattığına dair bir bilgi söz konusu. Bu bilgi gerçekten doğru mu? Açıkça söylemek gerekirse cevap; hayır! Vazelinin kirpiklerin uzamasına ve gürleşmesine doğrudan katkı sağladığını ortaya koyun somut bir veri bulunmuyor.
Dr. Garshick konuyu şöyle açıkladı: "Ağlamak kirpikleri büyütmez, ancak gözyaşları kirpikleri yağladığından kirpikler daha koyu veya daha düz görünebilir." Bu geçici takma kirpik dolgusu tüm kirpik sorunlarımıza tam olarak çözüm olmasa da, ağlamanın hala bilmediğiniz bazı önemli faydaları var.
Ancak gözün iç kısmındaki üst ve alt kirpikler daha az yoğun ve daha ince iken gözün dışında yer alanlar daha fazla yoğun ve kalındır. Kirpiklerin günlük uzama hızı 0.12 ± 0.05 mm dir. Bir kirpik koparıldığında tekrar uzama süresi ortalama 7-8 haftadır.
Temel malzemelerimiz şunlar: Zeytinyağı, Hint Yağı, Hindistan cevizi yağı, tatlı badem yağı, avokado yağı, lavanta yağı, aloe vera jeli, E vitamini yağı veya ampulleri, yeşil çay. Bu malzemelerin her birini tek başına uygulamanız da kirpik ve kaşlarınızı güçlendirmeye yardımcı olur.
5) Hem Keyif Hem Güzellik Çayı: Yeşil Çay
Yeşil çay sevenler için en eğlenceli kirpik uzatma yöntemlerinden biri diyebiliriz.
Yanma durumu: Amerikan Oftalmoloji Akademisi'ne (American Academy of Ophthalmology) göre, eğer kirpikler yanmış fakat kirpik köklerine zarar gelmemiş ise kirpikler genellikle 6 haftada tekrar uzarlar. Ancak eğer kökler de hasar gördüyse, kirpikler tekrar uzamayabilir.
Göze soğuk su çarpmak, göz yanması rahatsızlığına karşı evde uygulanabilen doğal yöntemler arasında en yaygınıdır. Soğuk kompresle birlikte alerji ilaçları, göz damlaları, bebek şampuanı, balık yağı ve keten tohumu takviyesi de göz yanmasına iyi gelen yöntemler arasında yer alır.
Kirpik dibi iltihabı ya da tıbbi ismi ile blefarit çok sık görülen bir durumdur. Hasta konforunu bozan, kızarık kirpik diplerine ve yanma batma gibi belirtilere neden olur. Kirpik dibi iltihabı tedavisi oldukça güçtür. Kronik bir durumdur.
Özellikle saç, kaş ve kirpik köklerini güçlendirmede oldukça etkili olan zeytinyağı, içerisindeki E vitaminiyle bu alanda oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu vitamin kaynağı sayesinde zeytinyağı ile saç, kaş ve kirpik uzatmaktadır.
Çünkü zeytinyağı, insan vücudundaki tüm dokulara uyumlu bir madde olmakla birlikte göze girdiğinde göz pınarlarının bulunduğu noktalardan kolayca dışarı atılabiliyor. Bu nedenle kirpiklere zeytinyağı uygulamakta da herhangi bir sakınca görülmüyor.
Kirpikler 3 aylık dönemlerde dökülerek tekrar yenilenirler. Uzamaları ise 2 ay gibi bir sürede gerçekleşir.
Vazelin kirpikleri kaplayarak onları nemlendirir ve daha dolgun gösterir bu nedenle bazı kişiler kirpiklerinin daha sağlıklı görünmesini tercih eder. Ancak kirpiklerin uzamasını veya güçlenmesini istiyorsanız vazelin yerine kirpik bakım yağları kullanabilirsiniz.
A, B ve E vitaminlerini yüksek miktarda içerdiği ve bir protein kaynağı olduğu için kirpikleri besler ve sağlıklı büyümesi için teşvik eder. Uzun ve sağlıklı kirpikler için yatmadan önce bir kirpik fırçası ya da kulak çubuğu yardımı ile temizlenmiş kirpiklerinize badem yağını uygulayarak gece boyunca bekletin.
Kaş ve kirpikleri güçlendirmek için Hint yağı, badem yağı, argan yağı, kayısı çekirdeği yağı ve susam yağı içeren Siveno doğal kaş kirpik serumu kullanabilirsiniz. Kıl köklerini dökülmeye karşı koruyan ve doğal yöntemlerle elde edilen ürün, kıl köklerini besleyerek onlara dolgun bir görünüm kazandırır.
Kirpiklerinizin hızlı uzaması için bakım önerileri
- Kirpiklerinizi güne başlamadan önce ya da yatmadan önce kaş tarağı ile tarayın. Taramak, kirpik köklerinizi uyararak daha hızlı uzamasını sağlar.
Antioksidanlar, E ve K vitaminlerinden zengin olan zeytinyağı kirpiklerinizi uzatıcı etkiye sahiptir. * Kullanmadığınız temiz bir maskara fırçasını zeytinyağına batırın ve kirpiklerinize sürün. * Her akşam düzenli olarak bu uygulamaya devam edin. * 30 gün sonra kirpiklerinizdeki değişimi fark edeceksiniz.
Aloe vera harika bir ev ilacıdır! Güneşten yanmış cildi yatıştırmak, makyajı çıkarmak, kaş jeli olarak, kabarcıkları yatıştırmak ve kirpiklerinizi güçlendirmeye ve büyütmeye yardımcı olmak için kullanabilirsiniz.
Ağlamak sakinleşmemize ve olumsuz duygularla baş etmemize de yardımcı olabilir. Ağlamak, dinlenme ve sindirimden sorumlu olan parasempatik sinir sistemini aktive eder. Parasempatik sinir sistem, kalp atış hızımızı, kan basıncımızı ve solunum hızımızı düşürebilir ve rahatlamamıza yardımcı olabilir.
Her şeyden önce, kirpikler sonsuza dek uzayamaz, her bir kirpik kendisini yenileyip sonunda dökülmesi gerekmektedir, böylece yeni bir kirpik uzayabilir.
-Vazelin kirpik uzatma, saç ve kaş bakımı için kullanılabiliyor. -Vazelin ayak bakımının vazgeçilmezlerinden, hem topuk çatlaklarını hafifletmek hem de pedikürü kolaylaştırmak için tercih edebilirsiniz. -Dudak gibi narin cilt alanlarını soğuğun yıpratıcı etkilerinden korumak için tercih edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri