İçine fındık, fıstık, ceviz ve badem koyulabilir. Ancak fındık ve fıstık güllacın rengini değiştirdiği için, badem de güllaca acılık verdiği için biz cevizle yapılmasını tavsiye ediyoruz.
İçine fındık, fıstık, ceviz ve badem koyulabilir. Ancak fındık ve fıstık güllacın rengini değiştirdiği, badem de güllaca acılık verdiği için cevizle yapılması tavsiye edilir.
Güllaçların üzerine sütü kaynar dökerseniz, güllaç yapraklarını eritecektir. Çok ılık olursa da yapraklar sütü çekmez. Bu yüzden sütün ısısı önemlidir.
İlgili 45 soru bulundu
Sütün sıcaklığı çok önemlidir.Süt sıcak olursa güllaç lapa olur, soğuk olursa da yeterince ıslanmaz Aynı gün içerisinde tüketilmesi gerekir. Güllacı hazırladıktan yarım saat sonra (oda sıcaklığına gelince) streçe sarıp hemen dolaba kaldırın ve 1-2 saat sonra üzerini süsleyerek soğuk olarak servis edin.
Fındıklı Güllacın Şerbeti İçin; derin bir tencere içine 7 su bardağı süt koyun. Üzerine yaklaşık 2 su bardağı şeker ekleyip, ocak üzerine alın. Orta ateş üzerinde karıştırıp, süt hafif eli yakacak kadar ısıtın. Daha sonra şerbetin içine 1 tatlı kaşığı vanilya ya da 1 yemek kaşığı gül suyu koyup, karıştırın.
Güllaç kaç günde tüketilmelidir? Güllaç yapraklarının tavsiye edilen raf ömrü iki yıl. Fakat süt, şeker ve gülsuyu ilave edilip servise hazır hale getirildiğinde güllacın bir gün içinde tüketilmesi öneriliyor.
Diğer yapraklara da aynı işlemi yaptıktan sonra kalan sütü üzerine gezdirin ve sütü iyice çekmesini bekleyin. Sütü çeken güllacınızı hayal gücünüze göre süsleyip en az 2- 3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Un, mısır nişastası ve su ustaca bir araya getirilip kızgın tavada pişirilir ve güllaç yapraklarına dönüştürülür ancak işinizi riske atmamak için güllaç yapraklarını marketlerden hazır alabilirsiniz.
Sütü ve şekeri tencereye alarak ısıtıyoruz. Süt oda sıcaklığında ılınmaya bırakıyoruz ve içine gül suyu ve vanilyamızı ekliyoruz. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyuyoruz ve üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz.
Ekleyebilirsiniz hocam. Şeker oranını keyfinize göre ayarlayın. Güllacın yumuşaklığında sıkıntı yoksa ısıtmanıza gerek yok bence.
Dinlenmesi için buzdolabında en az 2 saat bekletin ve soğuk servis edin.
Güllacın olmazsa olmazı nar, yanında ise lezzeti taçlandıran Antep fıstığı!
Güllü, "Güllacın riski çok. Yapımı kolay gibi gözükse de, püf noktaları fazladır ve saklama koşulu çok zordur. Düz tutacaksınız, serin yerde muhafaza edeceksiniz. Buzdolabının sebze kısmına koyacaksınız ve günlük tüketeceksiniz" dedi.
Güllacın bir porsiyonu yani yaklaşık 200 gramı 235 kalori. Baklava veya şekerpareye göre yarı yarıya daha az kaloriye sahip. Ancak diyabet hastalarının tüketmemesi gerekir. Neticede bir tatlı olarak şeker ve beyaz un barındırması nedeniyle de porsiyon kontrolüne ve tüketim sıklığına dikkat edilmeli.
Güllaç Kilo Yapar Mı, Diyette Yenir Mi? Şerbetli ve unlu tatlılara nazaran daha hafif tadı olan güllaç, diyette yaparken de tüketilebilen bir tatlı türü olarak dikkat çeker.
Bir dilim ince güllacın kcal yani kalori hesabına bakıldığında sayı olarak 250 kaloriye, 1 porsiyon güllacın 458 kaloriye, güllaç yaprağının da 122 kalori denk geldiği bilinmektedir. Kalori miktarı çokta fazla olmayan bu tatlının kcal değerini diyet güllaç tarifi ile dilerseniz biraz daha indirebilirsiniz.
İyi bir güllacın en önemli özelliği kıvamıdır. Süt ve güllaç yaprağı oranının iyi ayarlanması gerekir. Hem güllaç yaprakları sütü iyice emip yumuşacık olmalı, hem de süt miktarı güllaç dilimlerinin altından damlayacak kadar fazla olmamalıdır. Aynı şekilde güllacın şeker miktarı da doğru ayarlanmalıdır.
Güllaç Tarifinin Servis Önerisi
Taze meyveler, fındık, badem ve ceviz gibi yemişlerle servis edebilirsiniz.
Güllacın bayat olup olmadığı, koku ve renginden anlaşılabilir. Eğer ekşimsi ve acımsı bir süt kokusu alınıyorsa ve sarımsı bir renk ile kuruluk başlamış ise güllaç bayatlamış demektir.
300 gr. Güllaç Süt: 2 lt. (10 su bardağı) süt.
En iyi güllaç markası hangisidir? Migros'ta iki ürün var; Saffet Abdullah ve Köksal. Saffet Abdullah dünyanın en iyi güllacı olarak geçmekte, Türkiye'nin güllaç ihtiyacının neredeyse yarısını karşılıyorlarmış.
Güllaç için gerekli malzeme: – Yarım kutu güllaç yaprağı (20o gram) – 1.5 litre süt – 1.5 su bardağı toz şeker – 150 gram ceviz İsteğe bağlı: Gül suyu HAZIRLANIŞI Sütün içine şekeri ekleyip, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri