Yanığa Ne Sürülür? Birinci derece yanığa aloe vera içerikli kremler veya antibiyotikli yanık merhemleri iyi gelebilir. İkinci derece yanıklarda özel yanık yara örtüleri ile pansuman yapılması gerekebilir. Diğer yanıklar için müdahale direkt hastanede yapılmalıdır.
Bepanthol krem, cildinizin hassaslaştığı dönemlerde, cildin ihtiyaç duyduğu nemi kazanması için yardımcı olacaktır. Leke, kızarıklık ve yanıklar için önerilen bir diğer krem ise Advantan kremdir. Mutlaka doktor tavsiyesiyle kullanılması gerekir. İçeriğindeki kortizon sayesinde yanıklara çok iyi gelir.
Yanığın derecesi fark etmeksizin, iyileşme sağlandıktan sonra yanan bölgeye nemlendirici sürülmesi gerekir.
Çok ağrılıysa başta yanığa önce ANESTOL® POMAD (anestezik) sürülür. Sonra SİLVERDİN® KREM (Dünyada en sık tercih edilendir.) veya FUCİDİN® KREM/POMAD gibi antibakteriyeller yaraya sürülür. Gereğinde pansumandan önce RİFOCİN® AMPUL yaraya sürülebilir.
İlgili 15 soru bulundu
Yanığa Ne Sürülür? Birinci derece yanığa aloe vera içerikli kremler veya antibiyotikli yanık merhemleri iyi gelebilir. İkinci derece yanıklarda özel yanık yara örtüleri ile pansuman yapılması gerekebilir. Diğer yanıklar için müdahale direkt hastanede yapılmalıdır.
Yanığı hemen çok soğuk olmayan musluk suyuna tutun veya kompresler uygulayın. Bunu yaklaşık 10 dakika veya ağrı geçene kadar yapın. Bir enfeksiyona neden olabileceğinden yanıklara merhem, diş macunu veya tereyağı uygulamayın. Topikal antibiyotik kullanmayın.
SİLVERDİN PLUS; yara ve yanıklarda ortaya çıkan iltihaplanmaların (enfeksiyonların) önlenmesinde ve tedavisinde kullanılır. alerjiniz var ise, Gebeliğinizin son döneminde iseniz, Prematüre (erken doğum) veya iki aylıktan küçük bebeklerde.
Yanık cilt sabunlu su ile güzelce yıkandıktan sonra 2-3 dk soğuk su ile durulanmalıdır. Alkol, povidon iyot, oksijenli su gibi dezenfektan solüsyonlar yara iyileşmesini geciktirebilir bu nedenle kullanılmamalıdır. Nazikçe kurulandıktan sonra yanık üzerine ince bir tabaka vazelin sürülmesi yeterlidir.
BepanJel®, kesikler, ciltteki kesik, çatlak veya sıyrık, yanıklar ve güneş yanıkları gibi küçük yaraların tedavisi için özel olarak geliştirilmiştir. Hidrojel batma hissi oluşturmadan, serinletici yapısı ile hızlı etki göstererek ağrıyı hızlıca yatıştırır. Bunun yanı sıra, yara çok nemli ya da çok kuru olmamalıdır.
- Bebeklerin ve küçük çocukların pişiklerinde - 1. ve 2. derece yanıklarda / güneş yanıklarında - Çizik ve kesik gibi yüzeysel deri lezyonlarında - Emziren annelerde meme başı çatlaklarının bakımı ve korunmasında - Kurumuş, çatlamış, yarılmış derinin bakımı ve korunmasında [yaşlı kimselerin derisi dahil ] kullanılır.
Bu konuda herhangi bir kısıt yoktur ve banyo yapılmasında hiçbir sakınca görülmemektedir. Yanık tedavisinde yara olan bölgeye halihazırda, derinliğine göre bir ay boyunca soğuk su uygulaması önerilirken, sık sık serin duş herhangi bir zarar vermeyeceği gibi yarayı rahatlatır.
Bepanjel® Yara İyileştirici Jel kesikler, sıyrıklar, çizikler, yanıklar ve güneş yanıklarında; serinletici etkisiyle ağrıyı hızlıca yatıştırır, koruyucu bir bariyer oluşturarak enfeksiyonların önlemesine yardımcı olur, iyileşmeyi hızlandırır ve.
Yanık kremleri, güneş yanığı, cilt tahrişi ve yanık sonucu oluşan diğer problemleri tedavi etmek için etkili ve kullanımı kolay ürünlerdir. Eğer cilt problemleri yaşıyorsanız veya güneş yanığına maruz kaldıysanız, yanık kremlerini kullanarak rahatlayabilirsiniz.
Yanık kremi nereden temin edebilirim? Yanık kremi online alışveriş sitelerinden temin edilebilir.
Cildi yenileme özelliği olan E vitamini içerikli Hindistan cevizi yağı yara izine iyi gelir. Antioksidan özelliği ile yanıkta meydana gelen iltihaplanmalara lavanta yağı da iyi gelir. Yanık izleri için kullanılan doğal yağlardan bir diğeri ise kantaron yağıdır. Kantaron yağı su ile seyreltilerek kullanılmalıdır.
Deride kızarıklık, ağrı, yanık bölgede ödem oluşur. Yaklaşık olarak 48 saatte iyileşir.
– Önce yanmayı durdurun. – Yanan bölge çevresindeki kıyafetleri ya da takıları, eğer deriye yapışmadıysa, çıkarın. – Yarayı 10-15 dakika temiz suyla yıkayın. – Ne soğuk su ne de buz kullanın.
Kaynar su yanıklarında ilk yapılması gereken yanık bölgesinin hızlı bir şekilde soğutulmasıdır. Bunun için de 10-15 dakika kadar soğuk su altında tutulmalıdır. Böylece ağrıda hafifleme ve oluşmuş yanık hasarının ilerlemesine engel olunmaya çalışılır. Daha sonra yanık bölgesi temiz bir bez ile kurulanır.
Enfeksiyona neden olabileceğinden yanığa merhem, diş macunu, tereyağı gibi şeyler sürmeyin. Antibiyotikli krem uygulamayın. Günde 2-3 kez vazelin uygulayın.
- Yanık bölgesi soğuk suda bekletilmelidir. Ardından kuruması için sabredilmelidir. - Steril olan bir pomat yardımı ile beraber yanık yerine antibiyotik krem sürülebilir. - Yanık bölgesi bandaj yardımı ile örtülebilir.
Bölge bol tazyiksiz suyla, en az 15-20 dakika yumuşak bir şekilde yıkanmalıdır, Giysiler çıkarılmalıdır, Hasta/yaralı örtülmelidir, Tıbbi yardım istenmelidir (112).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri