Yandan Rüzgar Levhası T-18, trafiğin aktığı yola dik esen rüzgarın trafiğin güvenliğin etkileyecek şiddette olduğunu gösterir. Direksiyon, kontrolü kaybetmemek için sıkıca tutulur. Yandan Rüzgar Levhası T-18 bir tehlike uyarı işaretidir. Kırmızı üçgen içerisinde siyah simge şeklindedir.
Yandan Rüzgar İşareti
Genellikle tünel çıkışları gibi alanlarda yer alan trafik levhasıdır. Aracın sert bir hava akımı ile karşılaşacağını ve dikkatli olunması gerektiğini belirtmek için yerleştirilir.
Yandan Rüzgar: Sık sık yandan kuvvetli rüzgar esen yüksek köprüler, dolgular vb. yol kesimlerini belirtir. Aynı zamanda sürücülerin hızlarını düşürmeleri ve önlerindeki araçları geçmekten kaçınmaları gerektiğini bildirir. İki Yönlü Trafik: İki yönlü trafiğin işlediği yol kesimlerini belirtir.
(T-8) KAYGAN YOL: Bu trafik işaret levhası, yol yüzeyinin kaygan olduğu hakkında uyarıda bulunur ve sürücülerin fren yapmamaları, hızlanmamaları ve ani manevralar yapmamaları gerektiğini bildirir.
İki Yönlü Trafik Levhası T-19: İlerde karayolunun iki yönlü trafik halinde işlediğini bildirir. Hız azaltılır, karşı yönden gelen araçlara dikkat edilir.
İlgili 20 soru bulundu
En son olarak yuvarlak boş levha ne anlama gelir sorusunu yanıtlayalım. Yuvarlak boş levha, taşıtlar için trafiğe kapalı yol anlamına gelir. Yani yolun iki yönlü de trafiğe kapalı olduğunu bildirir.
İlk bakışta hiçbir anlam ifade etmeyen, içi boş kırmızı bir ters üçgen olan ve aslında yol ver anlamına gelen levha ise belki de en farklı şekle sahip olan trafik levhası.
Tehlikeli Eğim İniş Levhası T-3a: Tehlikeli olduğu düşünülen iniş ya da çıkış eğimli yol kesimlerini gösterir ve sürücülerin düşük vites kullanmaları gerektiğini bildirir. Diğer levhalarla belirtilen yasaklamalara uyulur. Tehlikeli Eğim İniş Levhası T-3a bir tehlike uyarı işaretidir.
Dönel Kavşak Levhası T-24: İleride bir dönel kavşak olduğunu bildirir. Hız azaltılmalı, ilk geçiş hakkı dönel kavşak içindeki araç sürücülerine verilmelidir. Dönel Kavşak Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır. Omega direğe uygun olarak delikleri açılmıştır.
Sağa Tehlikeli Viraj Levhası T-1a: İleride sağa dönemeçli bir yol kesimine yaklaşıldığını bildirir. Hız azaltılır, diğer işaretlerle konulmuş olan geçme yasağı, hız kısıtlaması, duraklama ve park etme yasağına uyulur.
Yandan Rüzgar Trafik İşareti Levhası T-18: Yol eksenine dik olarak esen rüzgarın yoldaki trafiği etkileyebilecek kuvvette olduğunu gösteren tehlike uyarı levhaların dandır. Direksiyon sıkıca tutulur. Bu uyarı levhaları kuvvetli esen rüzgarların olduğu köprüler, dolgular gibi yerlerde daha sık görülür.
İçi boş ters kırmızı üçgen levhasının ismi Yol ver levhasıdır.
Dur işareti, genellikle trafik ışıkları olmayan bir kavşakta sürücülere hiçbir otomobilin gelmediğinden emin olmalarını ve devam etmeden önce durmalarını gerektiğini bildiren bir trafik işaretidir.
Rüzgâr tulumu; yüzey rüzgârının yönünü ve şiddetini tespit etmekte kullanılan, içi hava ile dolduğunda yere paralel konuma gelen ve rüzgâr içine dönen, kumaş vb. malzemelerden üretilmiş araç.
Rüzgar yönü gözlemleri 8 yön dikkate alınarak yapılır. Bunlar; Kuzey (N) = Yıldız Kuzeydoğu (NE) = Poyraz Doğu (E) = Gündoğusu Güneydoğu (SE) = Keşişleme Güney (S) = Kıble Güneybatı (SW) = Lodos Batı (W) = Günbatısı Kuzeybatı (NW) = Karayel'dir. ölçülür.
Girişi Olmayan Yol Levhası TT-4, Bisiklet, motorlu bisiklet (mopet) ve el arabaları dışındaki araçların bu yola girmelerinin yasaklanmış olduğunu belirtir.
Açılan Köprü Levhası T-5: İlerde bulunan köprünün zaman zaman deniz trafiğine açıldığını bildirir. Hız azaltılır, gerekirse durulur. Açılan Köprü Levhası T-5 bir tehlike uyarı işaretidir. Kırmızı üçgen içerisinde siyah simge şeklindedir.
Kasisli Yol Levhası T-7: Yol üzerinde, taşıtların daha önceki yol şartlarına göre normal hızlarını düşürmedikleri takdirde, taşıtları tehlikeye düşürebilecek hendek, kasis, çukur ve benzeri üst yapı bozuklukları bulunduğunu uyarmak için kullanılır.
Kavşak İçi Yön İşareti: Sürücülere, kavşak öncesi yön levhasıyla verilen bilgileri kavşağa girdiklerinde teyid eder ve hatırlatır. Kavşak İçi Yön Levhası: Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır. 1,5 mm Galvaniz Sac'dan üretilmiştir. Omega direğe uygun olarak delikleri açılmıştır.
Sağa Ve Sola Mecburi Yön Levhası TT-35f: Sürücülerin levha üzerinde belirtilen istikameti takip etmek zorunda olduklarını bildirir. Sağa ve Sola Mecburi Yön Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.
Refüj Ortası Yön Levhaları: Çok şeritli bölünmüş yollardan ayrılmalarda, sadece ayrım yönündeki mesajları içeren bilgi levhalarıdır. Kavşak Öncesi Yön Levhalarının ayrım yönünde verilen mesajların teyidi amacıyla, genel olarak devlet yolu-otoyol kavşakları ile otoyollarda ayrılmalarda kullanılır.
Sola Tehlikeli Viraj Levhası T-1b: İleride sola dönemeçli bir yol kesimine yaklaşıldığını bildirir. Hız azaltılır, diğer işaretlerle konulmuş olan geçme yasağı, hız kısıtlaması, duraklama ve park etme yasağına uyulur. Sola Tehlikeli Viraj Levhası T-1b bir tehlike uyarı işaretidir.
Fasılalı Olarak Yanıp Sönen Sarı Işık : İkaz anlamında olup bu yerin yavaş ve dikkatli geçilmesini bildirir. (Yolver işaret levhası gibi). Fasılalı Olarak Yanıp Sönen Kırmızı Işık : Dur işareti levhası anlamında olup gidilecek yolun açık olduğu görüldükten sonra yeniden hareket edilmesini bildirir.
KIRMIZI OK
Kavşaktaki ana trafik ışığı yeşil yanmaktayken ışıklı ok kırmızı yanmakta ise, ok yönünde dönüş yapacak sürücüler beklemek zorundadır.
Bilgi İşaretleri
Sürücülere yol ve çevresindeki yerleşim yerleri hakkında bilgi vermeyi amaçlayan bu işaretler çoğu zaman navigasyon görevi üstlenerek sürücülerin yanlış yöne girmelerini engelliyor. Kare şeklindeki trafik levhaları ve anlamları da bu gruba giriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri