Yangın solunum cihazları 3 bölümden oluşmaktadır. Taşıma çerçevesi, taşıma bağı ve sırtlıktan meydana gelen bu cihazlar; sırtlık sayesinde her ne kadar ağır olsa da, taşıma kolaylığı sağlamaktadır.
Temiz hava solunum cihazı özelliklerine değinecek olursak; temel olarak üç ana kısımdan oluştuğunu söylemek gerekir. Sırtta kolaylıkla taşınmasını sağlayan sırtlık, vücut ile tutunmasını sağlayan taşıma bağı ve içinde uyarı düğmesi, basınç düşürme sübabı ile emniyet ventili bulunduran taşıma çerçevesi.
Solunum Destek Cihazı (Ventilatör) Ne İşe Yarar? Solunum destek cihazı/ventilatörler; Kendi başlarına soluma yeteneğini kaybeden kişilerde soluma sağlarlar. Akciğerlere oksijen taşırlar.
Gelişen teknolojiye bağlı olarak çelik ve karbon fiber olarak imal edilmişlerdir. Tüpler belirli basınç altında (300 bar) kompresörler tarafından doldurulur. 6 lt'lik bir tüpe 300 bar hava basarak 1800 lt hava elde edilir.
İlgili 44 soru bulundu
3.8- Tüplerin doldurma basıncı 150-200 bar olacaktır. 3.9- Firmalar, dolum yaptıkları her parti için dolum basıncını (bar) ve dolum miktarını (m³) detaylı olarak belirteceklerdir.
1-10 lt. aralığında tıbbi gazlar için imal edilen Yüksek Basınç Alüminyum Oksijen Tüpü 300 Bar basınçta test edilmekte olup, 200 Bar çalışma basıncına sahiptir. Oksijen gazı elementler içinde çok bol bulunanı olduğu halde, eski kimyacıların gözünden kaçan renksiz, kokusuz ve tatsız bir gazdır.
Nebulizatör kitini, sıcak su ve hafif bir deterjanla yıkayınız. Bu yıkamanın ardından deterjan kalıntılarını yok etmek adına sıcak musluk suyunda yıkayınız. Temiz bir ortamda kurumaya bırakabilirsiniz. Nebulizatör kiti kaynatılarak da dezenfekte edilebilir.
Çoğunlukla solunum yetmezliğindeki hastaları solunum cihazına bağlayabilmek için ağızdan nefes borusuna ulaşan bir boru takmak gerekir. Bu boru takma işlemine "entübasyon" denir. Bu borunun bir ucu nefes borusu yoluyla akciğerlere ulaşırken diğer ucuna akciğerlere hava üfleyen cihazlar bağlanır.
İki ana mekanik ventilasyon türü vardır; havanın (veya başka bir gaz karışımının) hava yollarından akciğerlere gönderildiği pozitif basınçlı ventilasyon ve havanın genellikle, göğsün hareketini uyararak akciğerlere çekildiği negatif basınçlı ventilasyon.
Yarım Yüz Maskesi: Burun, ağız ve çeneyi örten solunum maskeleri. Tam Yüz Maskesi: Göz, burun, ağız ve çeneyi örten solunum maskeleri. Ters Basınçlı Maskeler: Kirli havanın atmosferden filtre ile çekilerek temizlenmesi için nefes alıp vermeyi temel alan maskelerdir.
Teknik adıyla ventilatör dediğimiz solunum cihazı, hastanın akciğerlerine oksijen göndermede takviye sağlar. Kısaca solunum cihazı, yapay bir akciğer görevi üstlenir.
Solunum cihazları kapalı ortamlarda, oksijenin yetersiz olduğu yerlerdeki arama-kurtarma çalışmalarında kullanılması gereken önemli bir ekipmandır. Bu solunum cihazları, siz nefes alırken, kirletici maddeleri soluduğunuz havadan arındırır.
Ventilatör, kendi başına nefes alamayan ya da nefes almakta güçlük çeken hastaların nefes almasını sağlayan cihazın adıdır. Bir başka deyişle respiratör olarak anılan bu cihazın Türkçe karşılığı solunum cihazıdır. Ventilatörlerin sağlık alanında geniş ve etkili bir kullanım alanı vardır.
Ventilatör cihazının temel amacı, nefes almakta güçlük çeken hastaların işini kolaylaştırarak hava hareketini artırmaktır. Ventilatörler doğal yoldan nefes alamayan hastaların akciğerlerine solunabilir hava hareketleri gönderir.Ventilatör cihazları sayesinde pek çok hasta rutin nefes alma işlemini gerçekleştirir.
Oksijen satürasyonun % 70 düşmesi, siyanoz, uykuya eğilim , yardımcı solunum kaslarının kullanımı, ileri dispne, hava açlığı , solunum sayısının dak. / 30-40 'ın üzerinde olması durumlarında Entübe edilmelidir.
Hasta artık kendi kendine nefes alıp verebilir ve kanı yeterince oksijene doygun hale gelebilir ise hasta ekstübe edilir yani entübasyon işlemi sonlandırılır, solunum tüpü çıkarılır. Eğer hastanın durumu iyi değilse ve kendi kendine nefes almakta güçlük çekiyorsa hasta ventilatörde daha uzun kalabilir.
3. Basamak yoğun bakım hastaları en ağır hasta grubunu temsil eder.
* Oksijen tedavisi, bağımlılık oluşturabilecek bir tedavi yöntemi değildir. 2. Oksijen Konsantratörünü gün boyu kullanabilir miyim ? * Oksijen Konsantratörü cihazları 24 Saat kullanılabilir şekilde üretilmiş olsa da, cihazınızın 7-8 saatlik çalışması sonucu ortalama yarım saat dinlendirmeniz cihazın ömrünü uzatacaktır.
Cihazın öncelikle dışı temiz bir bez veya uygun sterilizasyonu sağlayacak bir dezenfektanla temizlenmelidir. Sonrasında cihazın içerisinin temizliği de mutlaka yapılmalı ve içerisi açılarak tozlanma olan bölgeler hava motoru ile basınçlı havanın verilmesi ile içeriğindeki tozlardan arındırılmalıdır.
Nemli oksijen kullanmayan kişilerde burunda yanma, boğazda kuruluk ve öksürük gibi şikayetler oluşabilir. Bunu önlemek için, oksijen konsantratöründe kullanılan su kabının minimum ve maksimum limitleri arasına saf su veya içme suyu koymalısınız.
DOLULUK ( BAR ) ORANI KONTROLÜ: VANA HAFİFÇE AÇILIR, MANOMETRE İBRESİNİN YÜKSEKMESİ GEREKİR VE İBRENİN DURDUĞU SAYI BAR OARANINI GÖSTERİR.
Yaşamın devam ettirilebilmesi için gerekli gazlardan biri olan oksijen tüpünün 2 çeşidi bulunuyor. Oksijen tüplerinin dış malzemeleri alüminyum ya da çelikten üretiliyor. Farklı kapasitelere sahip olan oksijen tüpleri çeşitli ihtiyaçlara yanıt veriyor.
Tam dolu bir oksijen tüpü 2000 psi basınçtadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri