Süt taşmışsa ve bundan dolayı da ortaya yanık kokusu oluşmuşsa, yanmış olan ocağın üzerine birkaç damla sirke damlatılması gerekmektedir.
AA muhabiri Sebahatdin Zeyrek'in haberine göre, yörük kültürünün lezzetleri arasında gösterilen ve "isli yoğurt" olarak da bilinen yanık yoğurt, özellikle Denizli'nin Tavas, Babadağ ve Honaz ilçelerinde yoğun şekilde üretiliyormuş.
YANIK KOKULU AYRAN ( İSLİ AYRAN) : Denizli'nin yöresel yoğurdu YANIK KOKULU KOYUN YOĞURDU'ndan yapılır. Sağılan KOYUN SÜTÜ, bakır kazanda biraz dinlendirilir. Başka bir boş bakır kazan ateşe verilir. Kızan Bakır kazana ağır ağır koyun sütü(1lt kadar ) eklenir.
İlgili 23 soru bulundu
Yanık kokusu ile kendine has koku ve lezzete sahip olan yanık kokulu Denizli yoğurdunu GOURMETURK farkıyla temin edebilirsiniz.Not: Yanık Kokulu istememeniz durumunda sipariş notları kısmında belirtiniz.
Yanığa yoğurt, diş macunu gibi ürünler sürmek doğru değil. Bunlar enfeksiyona eğilimi artırabilir. Amacımız hasar gören deriyi serinletmek, soğutmak olmalı.
Bir kase içine 1 ölçü yumuşatıcı deterjan dökün ve 1 ölçü de su ekleyin. İkisi sıvıyı karıştırarak yeni bir karışım elde edin. Hazırladığınız karışımı bir bez yardımıyla alın ve koltuk, tezgah ya da masa gibi eşyalarınızı silin. Bu yöntemi denediğinizde, evinizin içinde oluşan yanık kokusunu temizlemiş olacaksınız.
Uzun süre aç kalan ve baygınlık geçiren kişilere çok az miktarda tuzlu ayran verilebilir. Tansiyonu düşen kişinin bir süre uzanıp dinlenmesi ve kan basıncını normale çevirmesi gerekir. Tuzlu ayran faydaları sayesinde düşük tansiyonu dengeleyebilirsiniz.
Ama Türkiye'de genellikle ortalama 1 kg yoğurt için 1,4 litre süt kullanılıyor.
Kiraz saplarını bir çakmak yardımıyla tutuşturun. Saplardan duman çıkmaya başladığında tencerenin kapağını kapatın. 5-6 dakika sonra tütsü kokusu yoğurdunuza geçecektir. Tütsülenmiş yoğurdu tek başına tüketebileceğiniz gibi atom, kuru cacık gibi mezelerin malzemesi olarak da kullanabilirsiniz.
Süt yakıldığında rengi siyahlaşmaya başladıysa süt yanmıştır. Yani yanıp karbonlaşmıştır. Siyah süt yanığı hiçbir şekilde kullanılmaz, atılır.
Koyun yoğurdu, B6, kalsiyum ve B12 vitaminleri, magnezyum, riboflavin ve potasyum içermektedir. Koyun yoğurdunun hangi hastalıklara iyi geldiğine bakıldığında; kemik sağlığının desteklenebilmesi, sindirim sistemine yardımcı olması, kalp hastalığına iyi gelmesi ve osteoporoz riskini azaltması sayılabilmektedir.
İçine biraz halı şampuanı döküp mobilyalarınızı silin. Yanık kokusundan eser kalmayacaktır. Yanık yemeğin kokusu mutfağa daha fazla dağılmaması için tenceresi ile birlikte balkona çıkarın.
-Tansiyonunuz yükseldiğinde başınızı soğuk su ile yıkayın. Soğuk su sinirleri uyardığı için tansiyonun düşmesinde etkili bir yöntem olacaktır. Duş alabilecek kadar kendini iyi hissedenlerin ise duş alması çok daha etkili bir sonuç doğuracaktır.
Doğal bir antibiyotik olarak bilinen sarımsak tansiyonu düşürmektedir. Tansiyon hastaları tarafından yoğun olarak kullanılan sarımsak kan basıncını da düşürmektedir. Yapılan araştırmalara göre kan basıncı yüksek olduğunda sarımsak tedavisinin ardından kan basıncında azalma olur.
Öncelikle pişirme esnasında etin içine defne yaprağı veya kereviz yaprağı koymak kokuyu giderebilir. Yemeğe göre içerisine havuç, soğan, sarımsak gibi sebzeler eklemek de kokuyu hafifletecektir. Bazı baharatlar koyun etinin kokusunu hafifletir. Nane, kimyon ve kekik en çok tercih edilenlerdir.
Bu noktada tütsüyü gereğinden fazla yakmamaya özen gösterilmelidir. Çünkü doğal malzemeler içeren tütsüler, fazla alev aldıklarında yanabilir ve aromalı koku vermekten ziyade yanık kokusu yayabilir.
Süt taşmışsa ve bundan dolayı da ortaya yanık kokusu oluşmuşsa, yanmış olan ocağın üzerine birkaç damla sirke damlatılması gerekmektedir. Bu sirke, sıcak olan ocağın üstündeki yanığın çok daha fazla yanmasını ve kötü kokunun oluşmasının engellenmesini sağlayacaktır.
Serin su yeterlidir. Yanık bölgesinin üzerine yerleştirilen serin bir kompres veya temiz ıslak bez, ağrıyı ve şişmeyi hafifletmeye yardımcı olur. Serin kompresleri 5-15 dakikalık aralıklarla uygulayabilirsiniz. Aşırı soğuk kompresleri kullanmaya çalışmayın çünkü bu yaklaşım, yanıkları daha fazla tahriş edebilir.
Yanığa vazelin sürmeyin, çünkü vazelin yaranın hava almasını engeller ve yanma hissini arttırır. Aleo vera jeli yoksa bir eczaneden antibiyotik merhem alabilirsiniz. Hassaslaşan ve enfeksiyona açık hale gelen yanık bölgesini, iltihaplanmayı önlemek için steril sargı bezi ile sarabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri