Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: Yara ve yanık olan bölge uygun hijyenik kurallara göre temizlendikten sonra günde en az bir kez uygulanır. Hareket nedeniyle kremin uzaklaştırıldığı durumlarda tekrar uygulama yapılabilir.
Kullanımı Günde 2 ile 4 defa yaranın veya yanığın üzerine kalın bir tabaka halinde uygulayınız.
Normal şartlar altında pansumanın her gün değiştirilmesi gerekir ancak eksüdanın daha az olduğu yaralarda daha seyrek pansuman değişimini (48 saatte bir) uygun olabilir. SİLVERDİN uygulanmadan önce uygulama yeri temizlenmeli ve yabancı cisimler uzaklaştırılmalıdır.
SİLVERDİN PLUS; yara ve yanıklarda ortaya çıkan iltihaplanmaların (enfeksiyonların) önlenmesinde ve tedavisinde kullanılır.
1 gramlık SİLVERDİN PLUS'ın içerisinde 70.0 mg propilen glikol bulunur. Propilen glikol, ciltte tahrişe (irritasyona) neden olabilir.
İlgili 34 soru bulundu
Yanan bölgeyi hızlıca soğuk suya tutmak veya buz olmamak kaydıyla soğuk kompres uygulanmalıdır. Daha sonra yaranın üstüne aloe vera, antibiyotik kremler veya bal sürülebilir. Ağrıyı dindirmek için de parasetamol veya ibuprofen gibi ağrı kesiciler alınabilir.
Çok ağrılıysa başta yanığa önce ANESTOL® POMAD (anestezik) sürülür. Sonra SİLVERDİN® KREM (Dünyada en sık tercih edilendir.) veya FUCİDİN® KREM/POMAD gibi antibakteriyeller yaraya sürülür.
Bayer Madecassol Ve Baricus Krem - Ameliyat, Yara, Yanık, Kesik Ve Tüm Izlere Kesin Çözüm Müthiş Etkili..
Yanık kremleri kullanım alanları yanığın derecesine göre değişiklik göstermektedir. Yanık yara kremleri genel olarak tedavi aşamasında belirli bir yol kat ettikten sonra yanığın yara halini almaması adına kullanılan kremler olmaktadır.
Yanık Açık Mı Kalmalı Kapalı Mı? Yüzeysel 2. Derece olan yanıklarda (pansuman tutturulması zor olan yüz, boyun veya eldeki küçük yanıklar) kullanılan krem ya da solüsyonlar sürüldükten sonra bölge açık bırakılabilir. Bunun dışında prensip olarak tüm yanık yaraları kapalı olarak tedavi edilmelidir.
Hafif yanıklarda serin su ile yarayı soğutarak temizlemek ve steril bir bandajla kaplamak genellikle yeterlidir. Ancak daha derin ve ciddi yanıklarda profesyonel tıbbi yardım almak önemlidir. Yanık kremi kullanımı, özellikle hafif ve orta şiddetteki yanıklar için oldukça yaygındır.
İkinci derece yüzeyel yanıklarda tedavi steril serum fizyolojik ile yanık yarası temizlendikten sonra özel pansuman kapama materyalleri ile yanık kapatılıp sarılır. Kapatılan yara örtüsünün türüne göre iki ile yedi gün arasında bir defa pansuman yapılır. Genellikle 2 hafta içerisinde iz bırakmadan iyileşirler.
Bu konuda herhangi bir kısıt yoktur ve banyo yapılmasında hiçbir sakınca görülmemektedir. Yanık tedavisinde yara olan bölgeye halihazırda, derinliğine göre bir ay boyunca soğuk su uygulaması önerilirken, sık sık serin duş herhangi bir zarar vermeyeceği gibi yarayı rahatlatır.
İkinci derece yanıklar, (dermis ve epidermisi kapsayan yanıklar), derinin derin tabakası olan dermisin bir kısmını da etkiler. Doku hasarı 1. Derece yanıklardan fazladır, ödem, bül ve ağrı mevcuttur, pansumanlarla 2-3 haftada iyileşir.
Yara temizlendikten sonra yanık derinliği hakkında bir tespit yapılır. Tam kalınlıkta olmayan yanıklar yani kısmi kalınlıkta yanıklar belli bir zamanda kendiliğinden iyileşirler. I. derece yanıklar 4-7 günde , II. derece yanıklar ise 1-3 haftada iyileşirler.
Birinci Derecede Yanık İzi Tedavisi: En hafif yanık türü olan bu derecedeki izler genellikle kısa süreli olarak iyileşir. Yanık oluştuğu anda soğuk suyla bölgeyi rahatlatmak ardından krem ve losyon sürerek yatıştırmak genellikle yeterli olur.
Yüzeyel olarak etkili ağrı kesici ve deriyi yumuşak tutucu kremler ve pomatlar ile tedavi edilebilir. 1-2 hafta içinde yanık bölgesindeki deri soyulur ve hafif kızarık deri görülür. Zaman içinde deri normal haline gelir ve iz kalmaz.
Yanan bölgeyi musluk suyu altında 10-15 dakika soğutmak gerekiyor. Yanık tedavisinde yapılması gereken ilk hareket, yanan bölgeyi soğutmak olmalıdır. Soğutma için en uygun olan yöntem musluk suyu uygulamasıdır. Yanan bölgeyi akan bir suyun altında en az 10–15 dakika tutarak soğutmak gerekir.
İyileşme süresi yüzyel yanıklarda 1 hafta ile 10 gün arasındadır. Derin 2. derece yanıklar ise 2-3 haftada iyileşir. Derece yanıklarda deriyi yenileyecek deri ekleri kalmamıştır.
Yanığa Ne Sürülür? Birinci derece yanığa aloe vera içerikli kremler veya antibiyotikli yanık merhemleri iyi gelebilir. İkinci derece yanıklarda özel yanık yara örtüleri ile pansuman yapılması gerekebilir. Diğer yanıklar için müdahale direkt hastanede yapılmalıdır.
Kaynar su yanığı tedavisinde yapılacak ilk şey, yanığa sebep olan maddenin uzaklaştırılması ve yanan bölgenin hızlı şekilde soğutulma işlemi yapılmalıdır. Bunun için de yanık bölesini yaklaşık 10 dakika kadar soğuk su altında tutmak yeterlidir.
Özellikle ibuprofen gibi ağrı kesiciler yanık sonucu oluşan ağrı ve acıları hafifletir. Ancak dozaj konusunda doktora başvurmak önemlidir. Yanıklar nedeniyle vücutta su kaybı yaşanabilir. Bol su tüketmek hem yanığın iyileşmesine yardımcı olur hem de sıvı kaybını dengelemeye yardımcı olur.
Deride kızarıklık, ağrı, yanık bölgede ödem oluşur. Yaklaşık olarak 48 saatte iyileşir.
Kaynar su yanığına iyi gelen şeylerin başında soğuk kompres uygulamaları yer alır. Yanık derecesine bağlı olarak antibiyotikli kremler ve ağrı kesiciler kullanılarak iyileşme süresinin hızlandırılması mümkündür. Birinci ve ikinci derece sıcak su yanıkları, ortalama 3 hafta içinde kendiliğinden iyileşir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri