Yedek pil ve power bank (pilli şarj cihazları) gibi cihazları yalnızca el bagajınızda bulundurunuz. Pillerin kısa devre yapmasını önlemek için çantanıza ayrı ayrı yerleştiriniz. 100 ml üzerinde sıvı içeren kaplar ile boyu 6 cm'den uzun olan bıçak ve sivri makaslar yalnızca uçak altı bagajında uçağa alınabilir.
El bagajınızda en fazla 100 ml hacimli kaplar içerisinde sıvı taşıyabilirsiniz. Bu kapları evdeyken 1 litrelik açılıp kapanabilen plastik poşetler içerisine koyunuz. Yedek pil ve pilli şarj cihazları (powerbank) gibi cihazları yalnızca el bagajınızda bulundurunuz.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
Gevşek veya yedek piller, taşınabilir şarj aletleri, elektronik sigaralar, elektronik pipolar veya diğer kişisel buharlaştırıcılar yalnızca kabin bagajınızda taşınabilir ve check-in bagajına konmalarına izin verilmez.
İlgili 42 soru bulundu
Şarj Aleti Uçağa Alınır mı? 160 watt altında bulunan şarj aletleri uçağa alınmaktadır.
özetleyecek olursak çoğunlukla hava yolu şirketleri en fazla 8 kg ağırlığındaki el bagajlarını uçak içerisine kabul ediyor. Yani, 8 kilodan daha ağır bagajlarını kontuarda uçak alt bagajına teslim etmek zorunda kalabilirsin.
Elektronik cihazlar ve lityum bataryalar
Uçuşa 100 Wh'e kadar lityum bataryaya sahip 15 elektronik cihaz ve 100 Wh'e kadar 20 yedek lityum batarya veya güç bankası getirebilirsiniz. Cihaz içinde veya yedek olarak 160 Wh'e kadar bir lityum bataryayı yanınızda getirmek istiyorsanız izin talep etmeniz gerekmektedir.
Uçaklarda genellikle iki tür priz mevcuttur: standart AC prizler ve USB şarj portları. AC prizler, evlerimizde kullandığımız prizlere benzer şekilde, farklı ülkelere özgü soket yapısına sahip olabilir. USB portlar ise genellikle universal olup, çoğu elektronik cihazın şarj kablosu ile uyumludur.
Bıçak gibi kesinci aletlerin yasak olduğunu sanırım herkes biliyordur ama törpü, tırnak makası hatta birden fazla çakmağın da el bagajına alınamayacağını biliyor musunuz? Çok fazla tokadan tutun, cımbız tırnak makası hatta bazen törpüye de izin çıkmıyor. Birden fazla çakmağınız varsa direk alıp atabilirler.
Sırt çantaları genelde el bagajı olarak kabul edilir.
Uçağa binerken kabin bagajına 100 ml kadar parfüm veya deodorant alabilirsiniz.
Bu cihazları yalnızca el bagajı bölümüne alabilirsiniz. Ancak el bagajına alabilmeniz için de powerbank cihazınızın 100 ile 160 watt arasında olması gerekir. 160 watt üzerinde olan bir taşınabilir yedek bataryaya sahipseniz, hiçbir şekilde uçağa alınamayacağını bilmenizi isteriz.
10000mAh kapasitesi ve 22.5W gücü ile telefonunuzu sorunsuzca şarj eder. Kablosuz şarj özelliği sayesinde herhangi bir yere bağ..
Philips 20000 mAh 22.5W USB ve Type-C PD Üç Çıkışlı Led Göstergeli Powerbank QC 3.0 / 2.0, FCP, AFC hızlı şarj protokolleri ile uyumludur. Uyumlu cihazlar için Type-C portu üzerinden 20W hızlı şarjı destekler ve üstün teknolojisiyle aynı anda 3 cihazı şarj etmenize olanak tanır. Toplam Çıkış: 15W max.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz.
Kabin bagajında sıvı içerikli eşyalar için bir kota bulunur. Kabinde taşınabilmesi için sıvı içerikli eşyaların maksimum 100 ml olması şartı mevcuttur. 100 ml ile sınırladığınız şampuan, deodorant ya da herhangi bir kozmetik ürünü kilitli torba içerisinde kabin bagajına koyabilirsiniz.
Delici kesici aletler, makas, jilet, bıçak, silah, çekiç, matkap, saç maşası, 100 ml'yi aşan sıvılar, yanıcı herhangi bir madde, patlayıcı madde, tornavida, saç kurutma makinesi, vb. malzemeler uçuş güvenliğini tehlikeye atacağı için kesinlikle el bagajında taşınamaz.
Uçakta taşınabilecek birçok eşya vardır. Bu eşyalardan biri de makyaj malzemeleridir. Fakat bu ürünlerin belirli kurallar çerçevesinde taşınmasına izin verilir. 100 ml'ye kadar olan kozmetik ürünlerinizi uçak içerisinde bulunan kabin bagajına koyabilirsiniz.
Uluslararası kurallara göre artık 1 Nisan 2012 tarihinden itibaren tüm uçuşlarda el bagajında 1 litrelik ağzı kilitli poşet içerisinde her biri en fazla 100 ml.'lik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz.
Genellikle bir powerbank'ın çıkışı 5 volt ve 1 Amper dir. 1 Amper ( 1A) çıkışı olan bir şarj aleti, 2000 mAh kapasitesindeki bir taşınabilir bataryayı 2 saat civarında doldurmaktadır. Hızlı şarj özelliğine sahip powerbank'lar aslında üzerinde daha yüksek çıkış amperine sahip bataryalar dır.
İç hat-iç hat bağlantılı uçuşlar için: Ek bagaj hakkı, Pegasus internet sitesi- mobil uygulaması veya seyahat acentelerinden talep edildiği takdirde, ek ücret 10TL/KG 30TL/KG aralığında iken, çağrı merkezinden talep edilen ek bagaj ücreti 12TL/KG-17TL/KG arası değişmektedir.
23 kg – 32 kg arası 1 parça Ekstra bagaj için 80 USD ek ücret tahsil edilir. Ağırlık veya parça konsepti fark etmeksizin taşıyacağınız bagajlarınızın bir parçasının maksimum 32 kg olması gerekir. 32 kg'yi aşan bagajınızı iki veya daha fazla parça halinde taşımalısınız.
Kabin bagajı olarak da bilinen el bagajı, uçakta yanınıza alabileceğiniz eşyaları kapsayan bagaj anlamına gelir. El bagajını, uçakta baş üstü dolabınıza koyduğunuz bagaj olarak da tanıyabilirsiniz. Kabin bagajının boyutu, baş üstü dolabınıza sığacak boyutlarda olmalı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri