Yapı Kredi Bankası EFT Ücreti Para transferlerinde EFT ücreti alınıyor. Diğer bankalar emekli maaş hesabı olan müşterisinden EFT işlem ücreti almıyor.
İş Bankası Maaş Hesabından EFT Fast Havale Ücreti Kesilmesi
Maaş hesaplarından bu ücretler kesilmez. İş bankasının kurum ile anlaşması gereği havale fast ve EFT ücretleri kesilmemelidir.
Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST)
BSMV Hariç. EFT mesai saatleri dışında yapılan FAST işlemlerinde alınan işlem ücreti 3,81 TL'dir. BSMV Hariçtir. EFT mesai saatleri dışında yapılan FAST işlemlerinde alınan işlem ücreti 7,65 TL'dir.
İş günlerinde 09.00 - 17.20 saatleri arasında yapılan EFT işlemleri aynı gün karşı hesaba iletilmektedir. Ancak ilgili bankanın iş yoğunluğuna göre süreç değişebildiğinden size net olarak süre verememekteyiz. 16.00 - 17.20 saatleri arasında yapılan geç EFT işlemleri ayrı ücretlendirilmektedir.
Yapı Kredi Mobil ve Yapı Kredi İnternet Şubesi'nden yapacağın EFT ve Havalelere ücret ödemezsin. Hesabına gönderilen havalelerden, döviz havaleleri dahil ücret alınmaz.
İlgili 23 soru bulundu
EFT ücreti almayan bazı bankalar da vardır. Bu bankalar Enpara, Kuveyt Türk, Kuveyt Türk' e bağlı olarak çalışan seninbankan.com.tr, Albaraka Türk, Fibabanka ve Cepte TEB'dir.
Kısaca EFT, Havale, FAST, mobil uygulama ve internet bankacılığındaki tüm işlemlerinizi ücretsiz ve masrafsız şekilde gerçekleştirebildiğiniz banka hesabı masrafsız banka hesabıdır.
Bu işlemler genellikle sabah 8 ile akşam 17.30 arasında gerçekleştirilebilir. Bankanın EFT ve havale saatleri dışında herhangi bir işlem yapıldığında para, gönderilen hesaba, takip eden günün ilk EFT saati içinde yatar.
İnternet veya cep şubemizden günün her saatinde havale işlemlerinizi ve resmi tatil günleri hariç her gün 09.00 - 17.15 arasında ise EFT işlemlerinizi ücret ödemeden, şubeye gitmeden kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
ödemeleri gibi Bankamız tarafından vadesiz hesap açılışının zorunlu olduğu süreçlerde işlem ücreti alınmayacaktır.
EFT'nin açılımı Elektronik Fon Transferi'dir ve bankalar arası transferi ifade eder. Kısaca A bankasındaki bir hesapta bulunan paranın, B bankasındaki bir hesaba gönderilmesidir.
Maaş hesabı ile vadesiz hesap arasındaki fark yoktur. Biri sizin daha önce oluşturduğunuz vadesiz hesaptır. Bir diğer vadesiz hesapta maaş için kullandığınız hesaptır. İkisi de vadesiz hesaptır.
Bir havale işlemi için ne kadar ücret talep edileceği bankalar arasında farklılık gösterir. Ayrıca işlemin hangi kanal aracılığıyla (ATM, mobil bankacılık vs.) gerçekleştirildiği de ücreti değiştirebilir.
Müşteri limitinizi ve kart limitinizi hesap özetinizden, 444 0 448 Yapı Kredi Müşteri İletişim Merkezi'nden, Yapı Kredi Şubeleri'nden, Yapı Kredi Kurumsal Mobil ve İnternet Şube'sinden görüntüleyebilirsiniz.
Yapı Kredi Mobil'e giriş yaptıktan sonra Para Transferleri > Başka Hesaba Havale/EFT adımlarını izleyerek ya da, Bireysel İnternet Şubesi'ne giriş yaptıktan sonra Para Transferleri > Hesaba EFT sekmesinden FAST kriterine uygun gerekli bilgileri girerek gerçekleştirebilirsiniz.
Aynı ay içinde 30 farklı IBAN'a para gönderebilirsin, IBAN'a para gönderme tutar limiti günde 100.000 TL'dir.
EFT Saatleri 08.30-16.00 arasındadır. EFT ücretleri 1.000 TL 1.14 TL, 1.000 – 50 Bin TL 2.29 TL, 50 Bin TL üzeri 28.65 TL'dir.
Limit arttırımı için müşterisi olunan bankanın şubesine gidip birebir bilgi alarak başvuru yapılabilir, ya da bankaya ait ATM'ler üzerinden bu talep iletilebilir. Ek olarak, bankanın çağrı merkezi aranabilir. Bu konuda zamandan tasarruf etmenin en iyi yolu bu kanalları kullanmak oluyor.
EFT - Havale farkı nedir? EFT ve havaleyi birbirinden ayıran temel özellikler işlemin yapılacağı zaman dilimi ve işlem ücretidir. Havale, aynı bankadaki farklı hesaplar arasında yapılan transfer işlemidir ve işlem ücreti genellikle daha düşüktür. EFT ise iki farklı banka arasında para transferi için kullanılır.
Para transferi yapılan bir süreçte gönderilen tutar üzerinden bir banka 15 – 30 dolar arası bir ücret alır. İşlemin içerisinde 3 banka yer aldığı için her banka kendine komisyon keser, dolayısıyla swift ücreti 45 – 90 dolar arasında değişir.
EFT ücreti, eğer göndericinin bakiyesinde EFT ücretini karşılayacak kadar para var ise göndericinin bakiyesinden kesilir. Eğer göndericinin bakiyesinde EFT ücretini karşılayacak kadar bir para yoksa EFT ücreti gönderilen paradan EFT ücreti kesilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri