Birbirine yapışmış makarna nasıl açılır? yapılması gereken tencereyi ağzına kadar suyla doldurup 2-3 saat bekletmektir, daha sonra yapışmış makarnalar su ile birlikte kendiliğinden akıp gideceklerdir...
Tencerenin dibine 1 yemek kaşığı kristal tuz, 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Bu karışımı tencerede yarım saat bekletin. Yarım saatin sonunda temiz bir süngerle çok bastırmadan tencereyi temizleyin. Ovalama işlemi yanık lekelerinin çıkmasını kolaylaştıracaktır.
Kaynayan suya atılan makarnalar, suyunu çekene kadar demlendirilerek pişirilir. Makarnaların birbirlerine yapışmasını önlemek için, suya atılmasından itibaren ara sıra tahta bir kaşıkla karıştırılması gerekmektedir.
MAKARNA NASIL ISITILIR? MAKARNA TOPAKLAŞMASI NASIL ENGELLENİR? - Makarna ısıtırken yapmanız gereken ilk iş az miktarda ılık su ilave ediniz. Ilık su makarnanızı yumuşatacaktır.
Makarnanın duvara yapışması yüzeyindeki nişastanın bir nevi yapıştırıcı vazifesi görmesiyle alakalıdır. Gereğinden fazla da pişirseniz, az da pişirseniz o makarna o duvara yapışacaktır. Makarnanızın kıvamını anlamak için yapabileceğiniz en iyi şey ise tadına bakmaktır.
İlgili 42 soru bulundu
Pişen makarna süzülerek, ılık suyla yıkanır. Makarna asla soğuk suyla yıkanmamalıdır.Süzülen makarna, biraz yağ, tuz ve karabiber eklenerek hafif ateşte ısıtılır.
Yanmış tavanın içine su doldurduktan sonra sirkeyi ilave etmelisiniz. Kapağını kapatıp sirke ve su kaynayana kadar ocakta bırakmalısınız. Ardından ocaktan aldığınız tavaya karbonat eklemelisiniz. Tava ılıdıktan sonra sünger yardımıyla lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz.
Su iyice kaynamadan makarnaları suya koyarsanız makarnanız daha hamur bir forma girer bu da makarnanın lezzetini bozar. Bu nedenle tencereye makarnayı koymadan önce suyun iyice kaynadığından emin olun ve makarnanızı daha sonra tencereye ilave edin.
Servis edilen makarnalar gelişigüzel biçimde sıcak, soğuk ya da yeniden ısıtılmıştı. Denekler her öğünden sonra iki saat boyunca her 15 dakikada bir kan örneklerini verdiler. Çıkan sonuç ise şaşırtıcıydı: Tekrar ısıtılan makarnanın soğuk makarnadan bile daha sağlıklı hale geldiği görüldü.
Oysaki, sorunun çözümü gayet basit. Tencerede kalmış, soğumuş ve bu nedenle tencere tabanına yapışmış makarnayı ısıtmak için (sıcak, ya da soğuk farketmez) tencere içerisine iki, üç kaşık su ilave ederek tencereyi yeniden ısıtmaktır.
Fazla su doldurulursa kaynadığı zaman tencereden taşar, az suda ise makarna iyi pişmez ve tencerenin dibine yapışabilir. Makarna bol tuzlu suda haşlanmalıdır. Tuzu baştan değil, su kaynadıktan sonra 5 litre suya 1 yemek kaşığı olacak şekilde eklemek gerekir.
İyi yumuşadıktan sonra makarnanın suyunu süzün. Ayrı bir tavada ısıttığınız 2 yemek kaşığı sıvı yağı makarnanın içerisine dökün. Makarna pişerken belirli aralıklarla karıştırmayı unutmayın. Eğer makarnaya sos yapacaksanız haşlama suyuna yağ eklemeyin çünkü yağlanan makarna hazırladığınız sosu tutmaz.
1 litre (5 su bardağı) suyu kaynatın, ardından içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ atıp iyice karıştırın. Tuz ve yağ iyice karıştıktan sonra 1 paket makarnayı tencereye dökün. Pişirdiğiniz makarnanın kalınlığına göre 10-15 dakika arasında makarnayı kaynatın.
Makarnayı suya çok erken atıyorsunuz
Günün sonunda tabaklara koyduğunuz makarna eğer yapış yapış ve pişmemişse bunun tek bir sebebi var: Sabırsız olup makarnayı henüz tam olarak kaynamamış suya atmanız. Dolayısıyla makarnayı eklemeden önce suyun kaynama noktasına ulaştığından ve fokurdamaya başladığından emin olun.
Sotelenen soğana salça, sarımsak ve baharatlar eklenerek bir iki bardak su konulur. Su koyduktan sonra limon tuzu ( eksiliğine bakılarak ) eklenir. Haşlanmış makarnamız süzülür ve hazırladığımız sosa dökülür. Bir iki dakika daha makarna ile sos karıştırıp kapatılır.
Sonuç: En ideal spagetti kırma tekniği nedir? Spagettileri tutup iki ucunu bir araya getirmek için bükerken, onları 270 derecelik bir açıyla döndürün. Yavaş hareket etmenizi hareketi yaparken duraksamamanız çok önemli. Islak bir bezi sıkarmış gibi hareket edin, etkilerini göreceksiniz.
Makarna bozulur fakat kurutulmuş bir gıda olduğu için çok uzun bir raf ömrüne sahiptir. Son kullanma tarihi (veya tavsiye edilen tüketim tarihi) geçmiş makarna çoğunlukla hala yenilebilir durumdadır.
Makarna 3 kere ısıtılır mı? Yemeklerin en fazla 1 kere ısıtılması gerekir. İkinci kere ısıtılacak yemekte bakteri oranı üretim oranı artacaktır.
Uzmanlar, paketi açılmamış kuru makarnanın üzerindeki son tüketim tarihinden sonraki 2 yıl içinde güvenle yenebileceğini belirtiyor. Ancak taze makarna aldıysanız, son tüketim tarihinden sonra en fazla 5 gün içinde tüketmeye çalışın.
Avuç içiniz yardımıyla iyice bastırıp çekerek 15 dakika kadar yoğurun. Streç filme sardığınız hamuru en az 2 saat buzdolabında bekletin. Dolaptan aldığınız hamuru irmik ya da un serptiğiniz düz bir zeminde tekrar iyice yoğurun ve oklava ile açın.
Hamur tok bir kıvama gelince ve tüm malzemeler birbirleriyle tam olarak bütünleştiğinde kenarlardan içlere doğru minik hareketlerle kıvırarak hamurunuzu düzeltin. Streç filme sarın ve buzdolabında 40 dakika kadar dinlendirin.
Bu hamurun içine temelde sadece üç malzeme giriyor: Un, yumurta ve tuz. Bu üç malzemenin birbirlerine göre oranları doğru ayarlanmadığı takdirde ortaya çıkan makarna ne yazık ki keyif vermiyor. Bunun dışında zeytinyağı ve bazen çok katı olan hamuru açmak için su da ilave edilebiliyor.
Makarnayı tencereye koyduktan sonra, ilk birkaç dakika 3-5 sefer karıştırırsanız, makarnanın birbirine yapışmasını da önlersiniz, çubuk makarna yapıyorsanız 7-8 defa karıştırmanız daha uygun olur, böylece çubuklar pişerken birbirine dolanıp yapışmaz.
Bir hamur işi olması nedeniyle doyuruculuğu fazla olan makarna öncesinde bir çorba tercih edebilirsiniz. Bu sayede hem makarnanın sindirimini kolaylaştırabilir hem de besin dengesini eşitleyebilirsiniz. Damak zevkinize göre farklı çorbalar tercih edebileceğiniz gibi, pratikliği açısından mercimek çorbası öneriyoruz.
Makarnanızın kıvamını anlamak için yapabileceğiniz en iyi şey ise tadına bakmaktır. Tam aksine, suya atılan tuz kaynama noktasını yükselterek suyunuzun daha geç kaynamasına neden olur. Ancak tuzlu su kaynadığında sıcaklığı tuzsuz sudan daha yüksek olacağından makarnalarınız daha çabuk pişecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri