Bulaşık deterjanıyla köpürtülmüş su dolu bir kabın içerisine üzerinde bant artığı bulunan şişe, kavanoz, bardak veya herhangi bir objeyi koyup birkaç saat beklettikten sonra bulaşık süngerinin sert kısmıyla ovarak nesneden bant artığının kolaylıkla çıkarılması sağlanır.
Bant izini çıkarmak için ev yapımı temizleyiciler ve çamaşır sodası gibi malzemeler kullanabilirsiniz. Sirke, yapışkan kalıntıları çözen etkili bir temizleyicidir. Tuz ve limon suyu karışımı da lekeleri temizlemekte etkilidir. Bulaşık deterjanı, yapışkan izlerini çözmek için güçlü bir seçenektir.
Yottapat! Etiketin ne kadar süre kaldığı ve cinsine göre değişir çıkarması. Baya eski ise çıkartması zor olur, yeni ise kolonya damlatılmış bulaşık süngerinin tırtıklı tarafı ile çıkartılabilir. Eğer iyice kurumuş bir etiket ise bulaşık teli ile fazla bastırmadan ovala (etiket üzerine ciften 1 damla damlat).
Çok bilinen bir problemin basit çözümü Kullanımı son derece basittir: Etiket çıkarma kalemi önce kuvvetlice çalkalanır, sonra pompalanarak doldurulur. Kalemin içindeki yağ, etiketin üzerine sürülür ve birkaç dakika beklenir. Arkasından etiket hiç bir kalıntı bırakmaksızın çıkarılabilir.
Çıkarmak için kabartma tozu ve ılık su veya yağ kullanın. 3 yemek kaşığı kabartma tozu ve az miktarda su veya yağ (yaklaşık 2 yemek kaşığı) ile bir macun karıştırın. Ardından yapıştırıcıyı temizlemek için macun ve bir bez kullanın. Çıkmıyorsa, yapıştırıcının üzerindeki macunu silin ve birkaç dakika kurumasını bekleyin.
İlgili 42 soru bulundu
Yapıştırıcının formülünü bozan ve yapışkanlığının gitmesine neden olan en önemli etken oje çıkarıcı ürün olan asetondur. Aseton, Japon yapıştırıcısının yapısını bozarak kumaş üzerinden kolay bir şekilde temizlenmesini sağlar.
Hafif hareketlerle asetonu bölgeye dağıtın ve yavaş şekilde çekin. Bunu çok yavaş uygulamalısınız çünkü deriniz zarar görebilir. Eğer dudak gibi hassas bölgelere bulaştıysa bol bol su ile yıkayın ya da tükürük yoluyla çıkarmaya çalışın. Göze temas eden durumlar karşısında ise mutlaka doktordan yardım almanız gerekir.
Sıcak sabunlu su ile koli bandı lekesi çıkarma, özellikle de pimapen veya plastik yüzeyler için idealdir. Yine cam ve araba yüzeyinde meydana gelen lekeler için sıcak sabunlu su karışımını deneyebilirsiniz.
1- Sıcak Su & Sıvı Bulaşık Deterjanı & Bulaşık Teli
Çoğu etiketin kağıt kısmı bu sıcak su etkisi ile yumuşayacak ve elinizle soyabileceksiniz. Ardında kalan yapışkan kalıntıları ise üzerine bulaşık deterjanı dökülmüş bir bulaşık teli ile hafifçe ovarak rahatça çıkarabilirsiniz. Sonrasında iyice durulayın.
Bilgisayarlarınızdan laptop sticker ürünlerini çıkarmak için bir mikrofiber bezle solüsyona ihtiyacınız var. Ekran temizleme solüsyonu ve mikrofiber bez ile tüm bilgisayar yüzeylerinden stickerları kolaylıkla çıkarabilirsiniz.
Hızlı yapıştırıcı lekesini kumaştan çıkarmak için asetondan yardım alabilirsiniz. Oldukça keskin bir kokuya sahip bu tehlikeli madde ile temizleme yaparken zarar görmemek için havalandırması yeterli olan ortamda yapmanız tavsiye edilir. Açık yara ile temastan kaçınılması gerekmektedir.
Kurumuş etiketleri çıkarmak için saç kurutma makinesi veya fön makinesi gibi ısınma cihazları kullanabilirsiniz. Etiketlerin üzerine sıcak hava uygulayarak yapışkanın erimesini sağlayın. Daha sonra bir spatula veya plastik kazıyıcı kullanarak bantları dikkatlice soyun.
Yapıştırıcı lekesini çıkarmak için izlenecek adımlar
Eğer kumaşta herhangi bir değişme yoksa, pamuklu çubuk yardımıyla asetonun bir kısmını lekenin üzerine dök. Bu sayede aseton yapıştırıcıyı eritmeye yardımcı olacaktır. Eğer çok yoğun değilse bir süre sonra leke büyük ölçüde çıkmış olacaktır.
Bantlar plastik malzemeden oluştuğu için elastikiyetini kaybetmesinden dolayı sökülmesi zordur. Güçlü bir fön veya saç kurutma makinesi ile ısıya maruz bırakılırsa yüzeysel plastik kısmi olarak eriyecektir ve bütünlüğünü kazanacaktır.
Isıtma yöntemine benzer şekilde yapışkanın yumuşaması için sıcak su ile yıkamak işe yarayan yöntemlerden biridir. Gölge bir yerde hafif hafif sıcak su ile ıslatarak yapışkanı yumuşattıktan sonra silinerek yapışkanı ortadan kaldırmak mümkün olabilmektedir.
İhtiyacınız olan tek şey ılık, köpüklü su. Ilık su bandı yumuşatır, böylece bir sünger veya bezle kurumuş bantları çıkarabilirsiniz. Isı uygulayın! Ilık suyun bandı yumuşatmasına çok benzer şekilde, ısı uygulamak da doğramaların yüzeyine zarar vermeden inatçı yapıştırıcıların erimesine yardımcı olabilir.
Bölgeye biraz bitkisel yağ sürün ve birkaç saat bekletin. 2. Yapışkanı yumuşatmak için ılık (sıcak olmayacak) bir saç kurutma makinesi kullanabiliriz. 3. Arkadaşlar son olarak, tam temizlik için sıcak sabunlu bir su ve bir bez ile bu lekeyi çok kolay bir şekilde çıkarabilirsiniz.
Suyun içerisine bir miktar beyaz sirke dökün. Beyaz sirke asidik olduğu için etiketteki tutkalın çıkmasını kolaylaştırır. Kavanozu en fazla 30 dakika kadar bekletin ve ılık suyun altında ovalayarak durulayın.
Sabunlu sıcak su hazırlayarak üzerinde bant lekesi bulunan eşya bu kaba konur ve bir süre bekletilir. Ardından yumuşamış olan leke çok kolay bir şekilde çıkmış olacaktır. Başka bir koli bandı lekesi çıkarma yöntemi, karbonat ve sıvı yağ da aynı şekilde ufak malzemelerde kullanılabilmektedir.
Açık Renk Duvarlar İçin Aseton Veya Tiner:
Aseton ya da tiner kullanılarak da duvardaki bant izleri sökülebilir. Bu maddeler renk soldurma riski taşıdığından sadece açık renk duvarla da kullanılmalıdır. Beze biraz tiner ya da aseton dökülerek duvarın silinmesi bant izlerinin çıkarılmasında oldukça etkilidir.
Çift taraflı bandı uygulamış olduğunuz yüzeye kaynar su döküp bir süre bekleyebiliyor ve ardından bandı yavaşça çıkarabiliyorsunuz.
Ahşap ve mobilyalardan bant lekesi çıkarmak için aseton kullanımı sağlanmaktadır. Aseton içerisinde yüksek çözelti maddesi içererek lekeleri tamamen yüzeyden arındırmaktadır. Bunun yanında sıvıyağ ve zeytinyağı kullanımı da yüzeyde oluşan bant lekesinin giderilmesine yardımcı olur.
1) Sıcak Tuzlu Su
Japon yapıştırıcı bazen kıyafetlere ya da bir masaya dökülebilir. Bu gibi anlarda hemen sıcak tuzlu su hazırlayıp işleme başlamalısınız. Tuz, sıcak suyun içinde eriyerek yapıştırıcının yüzeyden kolayca kalkmasına yardım edecektir.
Doğrudan doğruya süper yapıştırıcı kalıntısının bulunduğu bölgeye birkaç damla sıvı çamaşır deterjanı damlatın, baş ve işaret parmaklarınızla giysideki veya halıdaki yapıştırıcı olan kısmı ovun. Kumaşta, halıda veya koltukta uygulama yaptığınız bölgeyi durulayın.
Kurumuş yapıştırıcı lekesinin üzerini kaplayacak miktarda aseton döktükten sonra lekenin yumuşamasını bekleyin. Ardından jilet veya zımpara kullanarak lekeyi kazıyın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri