Kimler Katılabilir Kişisel ve Mesleki Gelişim ile ilgilenen tüm sektör çalışanları ve öğrencileri programa katılım sağlayabilmektedir. Yaratıcı Drama Eğitmen Eğitimi Sertifika Programı eğitimine, eğitim sektöründe çalışan ya da çalışmak isteyen, lise ya da dengi eğitim düzeyinde okuma yazma bilen kişiler katılabilir.
Eğer hali hazırda bir okulda öğretmenseniz yaratıcı drama sertifikası sayesinde okulunuzda Yaratıcı Drama Kulübü açabilir, ayrıca danışman olarak hizmet sunabilirsiniz. MEB onaylı yaratıcı drama sertifikası sayesinde kreş ve anaokulu gibi okul öncesi eğitim kurumlarında eğitici pozisyonunda görev alabilirsiniz.
Yaratıcı drama öğretmeni olarak çalışmak için sadece sertifikaya sahip olmak yeterli değildir. Öğretmen adayları, ayrıca pedagojik formasyon eğitimi almaları gerekiyor. Bu eğitimlerde, öğretme yöntemleri, sınıf yönetimi, öğrenci psikolojisi, eğitim teknolojileri gibi konular ele alınır.
Yaratıcı Drama Sertifikası İle Nerelerde Çalışabilirsiniz
Okul öncesi eğitim kurumlarında ders verebilirsiniz. Drama kulüplerinde ders verebilirsiniz. Belediyelerin eğitim alanında ki faaliyetlerinde eğitici olabilirsiniz. Sivil Toplum Kuruluşlarının eğitim alanında ki faaliyetlerinde eğitimci olabilirsiniz.
Yaratıcı Drama olay, olgu, yaşantı ve bilgileri yeniden yapılandırmayı amaçlamaktadır. Yaratıcı Drama eğitimi (7-10) - (11-13) yaş aralığındaki çocukların ayrı sınıflarda toplanması ve onların farkındalık bilincini arttırmak için çeşitli doğaçlama ve müzikli çalışmalar yapılmasıyla başlar.
İlgili 43 soru bulundu
Öğretim elemanlarının, drama dersini verecek öğretmenlerin kimler olacağı konusunda kesin bir birliktelik bulunmamaktadır. Genellikle, “drama öğretmenliği olmalı ve sınıf öğretmenleri ile okulöncesi öğretmenleri vermelidir” görüşü hakim olmaktadır.
Sınavlar internet üzerinden, Avrupa Online Sınav Uygulama Kriterlerine göre gerçekleştirilecektir. Eğitim ve sınav 45 Gün sürecektir. Eğitim ve sınavların bu süre zarfında gönderilmesi gerekmektedir.
USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ ;
Ustalık veya işyeri açma belgesine sahip olanlar ile en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim almış olanlar, Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan 40 saatlik Usta Öğreticilik kursuna katılabilirler. Kursu başarı ile tamamlayanlara usta öğreticilik belgesi verilir.
Her kursun sonunda Yazılı ve Uygulamalı olmak üzere 2 sınav yapılmaktadır. Bilgisayar kursları ve yabancı dil kursları kaç ay sürmektedir? Bilgisayar, Muhasebe ve yabancı dil kursları için kış dönemi 4 ay yaz dönemi ise 3 ay sürmektedir. Bu süre planlamaya göre değişebilir. .
Yaratıcı drama eğitimleri ile çocuklar doğaçlama, rol yapma, hikayeye uygun hareket etme ve kendini oyun ile anlatma yollarını öğrenir. Öğrendiği bilgiler ve edindiği beceriler ile hem okul hayatında hem de sosyal yaşamında başarıyı garantilerler.
Bu branşın eğitim süresi 120 saattir. Yaratıcılık becerisini genel amaç olarak hayatın içinde bir beceri şeklinde sunabilme ve yaratıcı drama becerilerini etkin olarak kullanabilme bilgi ve becerisinin kazandırıldığı programdır.
Yaratıcı drama, bir düşünceyi, durumu ya da olayı tiyatro tekniklerini kullanarak karşıdaki kişilere yansıtmaya denir. Bu eğitim biçimi, tiyatro türü değildir ve daha çok eğitim alanında, özellikle çocuklar üzerinde kullanılır. Yaratıcı , bir öğretmen veya eğitmen eşliğinde planlanır ve uygulanır.
Meb Onaylı Sertifika bakanlık tarafından lisanslı özel yada kamu kuruluşları eliyle eğitimini tamamlayan öğrencilere verilir. Meb Onaylı Sertifika almak için bakanlık tarafından lisanslı bir kurumda eğitiminizi tamamlayıp bakanlığı gözetmenleri kontrolünde sınava katılıp başarılı olmanız gerekmektedir.
Evet, sertifika ile işe girilir. Ancak bazı durumlarda mümkün olmayabilir. Örneğin sosyal medya yöneticiliği gibi üniversitelerde bölümü olmayan bir sertifika programına katıldıktan sonra sosyal medya yöneticiliğini meslek olarak yapabilirsiniz.
Geçerlilik: e-Devlet onaylı sertifikalar, dijital olarak imzalanan belgelerin yasal geçerliliğini sağlar.
HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİ' NDEKİ KURSLARA KİMLER KATILABİLİR ? Her yaş, eğitim, sosyal statü ve kültür düzeyindeki herkes katılabilir. 18 yaşından küçükler, velilerin izniyle katılabilir. İlköğretim çağındakiler, devam ettikleri okul saatleri dışındaki serbest zamanlarda, istedikleri kursa devam edebilir.
Halk Eğitim Merkezi, çeşitli kurs ve eğitim programları düzenleyen bir kurumdur. Kursiyerlere verilen sertifikalar, katılımcıların eğitimlerini tamamladıklarını ve belirli bir yetkinliği kazandıklarını gösterir. Halk Eğitim sertifika sorgulama hizmeti, bu sertifikaların geçerliliğini kontrol etme imkanı sunar.
Sertifikanızda 0-72 Ay Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Yazacaktır.
Anaokulu ve kreşlerin yanı sıra, Diyanet İşleri Bakanlığının Okul Öncesi Eğitimleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Meslek Eğitim Kursları, Halk Eğitim Merkezleri ve İsmek gibi kurumlarda Çocuk Gelişimi alanında çalışabilmektedirler.
Mesleki eğitim kurslarına katılan kişilerden herhangi bir ücret alınmamakta olup, mesleki eğitim kursu süresince Kurumumuz tarafından karşılanan giderlerin yanında, kursu başarıyla tamamlayan kişilere kurs sonunda Kurs Bitirme Belgesi/Sertifikası verilmektedir.
4 - Mesleki ve Teknik Öğretim ve Örgün Eğitim Kurumlarında görevlendirilecek usta öğreticilerin en az meslek lisesi veya dengi okul mezunu olması gerekir. Ancak, istisnai hallerde bakanlıktan izin almak şartıyla ilkokul mezunu usta öğreticilere de görev verilebilir.
Yaratıcı Drama sertifikası ile Özel kurum ve Kuruluşlarda eğitim verebilirsiniz. Yaratıcı Drama sertifikası ile Anaokulu, Kreş, Kolej, Zeka Kulübü, Özel Okul ve Benzeri kurumlarda eğitici olarak görev alabilir Drama merkezi açabilirsiniz.
Dram eğitmeni, kendi deneyimlerinden yola çıkarak farklı tekniklerin yardımı ile öğrencilerinin kişisel gelişimlerine katkıda bulunarak drama eğitimi veren meslek çalışanıdır. Drama eğitmeni, kişisel gelişim eğitimi verir. Çocukların sosyal gelişimlerini olumlu yönde etkiler.
Yaratıcı drama, bir grubun bir eğitmen rehberliğinde belirli bir mekânda kendi yaşantılarından yola çıkarak belli bir konu odağında, rol oynama ve doğaçlama tekniklerini kullanarak canlandırmalar yapmasıdır. Yaratıcı drama süreçleri spontaniteye, -mış gibi yapmaya ve rol oynamaya dayalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri