Ortalama 8 cm uzunluğundaki yaprakları, oval şekli ve sert yapısı ile ayırt edilen defneler; Akdeniz, Ege, Karadeniz ve Marmara'da yetişiyor. Kırsal alanlarda defne ağaçlarının boyları 8 metreye kadar uzayabiliyor.
Defne Yaprağı 1 kg Fiyatı 149,87 TL.
Ege, Marmara, Karadeniz bölgesinde yoğun şekilde yetişen defne yaprağı, kuru meyve çeşitleri ile birlikte kaynatılarak besin değeri yüksek çaylar da hazırlanabilir.
Et, balık yemeklerinde tercih edilen Aktar Diyarı defne yaprağı turşularda da kullanılıyor. İçerdiği zengin vitaminler ile bir şifa kaynağı olan Aktar Diyarı defne yaprağı sayesinde hem yemeklerinizi daha lezzetli bir hale getirebilir hem de sağlığınızı koruma altına alabilirsiniz.
En yaygın olduğu iller Balıkesir, Bursa, Yalova, İstanbul, Zonguldak, Kastamonu, Sinop, Trabzon, Rize, İzmir, Muğla, Antalya, Mersin ve Maraş olup yayılış alanları 0- 1200 m arasında bulunmaktadır (Davis, 1982; Şafak ve Okan, 2004; Ayanoğlu ve ark., 2010).
İlgili 31 soru bulundu
Yapraklarını hiçbir mevsim dökmediğinden dolayı istenildiği zaman yaprakları toplanabilir. Ancak defne yaprağının kendine has aromasının en yüksek olduğu dönem mayıs ayı ile ekim ayı arasındaki dönemdir.
Defne Yaprağı Tütsüsü Ne İşe Yarar? Defne yaprağını tütsüsü, yakıldığından ortama güzel bir koku yayar. Bu kokunun etkisiyle beraber negatif enerji dağılarak pozitif iyonlar ortama dahil olur. Böylelikle stresin azalmasını, olumsuz ruh halinin düzelmesine zemin hazırlar.
- Defne ağacının gövdesinin alt tarafı gri üst tarafı ise yeşil olarak bilinmektedir. - Defne ağacının yaprakları en kısası 6 cm en uzunu ise 12 cm olarak ölçülmüştür. - Ağaç yapraklarının genişliği ise 2 cm ile 4 cm arasında değişkenlik gösterir. - Defne ağacının yaprakları kokuludur.
Öncelikle elimizde bulunan 2-3 adet defne yaprağını kaynamış suyun içine ekleyelim. 5-10 dakika demlemeye bırakalım. Demleme işlemi tamamlandıktan sonra çayımızı süzelim ve yaklaşık 8 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Dinlenme süresi defne yaprağı çayının acı tadını alacaktır.
Seçtiğiniz metal kase veya tabağın içine birkaç parça defne yaprağı yerleştirin. Ateş kaynağınızı (çakmak veya kibrit) kullanarak defne yaprağını ateşleyin. Yakılan defne yaprağını metal kabın içinde bırakın ve hoş kokunun yayılmasını bekleyin.
defne yaprağının saklanması: Taze defne yaprakları, ağzı fermuarlı bir torbaya konulabilir ve buzdolabında bir veya iki hafta dayanacakları şekilde saklanabilir.
Lauracease familyasından bir Maki bitkisi Kışın yaprağını dökmeyen ve her dem yeşil kalan 2 metreden 10 metreye kadar boylanabilen yuvarlak taçlı, sık dallı dioik bir ağaççıktır. Bol miktarda kök ve kütük sürgünü verir çiçeklenme mevsimi yörelere göre değişmekle birlikte genellikle mart mayıs aylarındadır.
Defne Yaprağı 100 g Fiyatı 22,58 TL.
Defne yaprağı çayı, antibakteriyel, antiviral, antifungal etkileri ile ateş, iltihaplanma, soğuk algınlığı, grip, öksürük, bulantı ve kusmanın kontrolünde yaygın tercih edilir. Ek olarak balgam söktürücü, burun tıkanıklığını giderici ve solunum yolu enfeksiyonlarını iyileştirici özelliklere sahiptir.
Defne yaprağının uç kısmı yakıldıktan sonra bakır ya da plastik bir kabın içine bırakılır. Yapısı gereği kuru bir bitki olduğu için kolay bir şekilde yanan Akdeniz defnesinden 2 ya da 3 tane yakmak yeterli olacaktır.
Defne yaprağı çayı sağlığa oldukça faydalıdır. Özellikle doğru yöntemler ile demlenen bu defne yaprağı çayı düzenli olarak tüketilmelidir.
Gece içilen bir bardak defneyaprağı çayı sizin rahat, huzurlu ve kesintisiz bir uyku yaşamanızı sağlayacaktır. Bu sayede sabah uykunuzu almış ve enerjik olarak uyanabilirsiniz. Aynı zamanda defneyaprağı çayı migren gibi şiddetli baş ağrılarını da gidermektedir.
Defne yaprağı çayı, defne yapraklarının kaynatılması ile elde edilen bir çaydır. Defne yaprağı, taze veya kuru olarak kullanılabilir.
Bu iş bidattır, caiz değildir.
Latincesi Laurus Nobilis olarak bilinen defne bitkisi yaygın olarak Akdeniz ve Avrupa'nın güney bölgelerinde yetişmektedir. Ülkemizde ise ağırlıklı olarak Bursa, İstanbul, Zonguldak, Kastamonu, Sinop, Balıkesir, Antalya, Rize, Muğla, Trabzon, Mersin, İzmir, Maraş ve Yalova'da yetiştiriciliği yapılmaktadır.
Kurak olan bölgelerde de rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra kurak olan bölgelerde yetiştirilirken güneş ışığını alması konusuna dikkat etmeniz gerekmektedir. Sıcağı seven bir bitki olduğu için güneş ışığını almayı da çok sevmektedir. Bu nedenle güneşli olan bölgelerde rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.
Ayaklar için birebir
Doğal bir ağrı kesici etkisi bulunan defne yaprağı, burkulma ve eklemlerde meydana gelen ağrılara oldukça faydalıdır. Aynı zamanda ayak mantarını da iyileştirici etkisi vardır. Defne yaprağını ayakkabınıza koyduğunuzda tabanlarınızdan gelen faydayı hissedeceksiniz.
Defne yaprağı tütsüsü
3 adet kuru defne yaprağını ateşte renk değiştirene kadar ısıtın. İstediğiniz ortamda bir tabağın içinde gün bitimine kadar tutmanız iyi gelecektir.
Bunu yapmak istemiyorsanız, bir tasın içine bu yağlardan damlatıp canlıların odaya girmesini engelleyebilirsiniz. Sarımsak yemek de etkili. Sarımsak yemiş ya da yanına koymuş birine sinekler yaklaşmıyor. Bulunduğunuz odada defne yaprağı yakmak da sineklerin mekânı terk etmelerine yetiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri