İnsan ilk doğduğunda yaklaşık 50 milyon kadar kıl köküne sahibidir. Bu kıllar yaş ilerledikçe, özellikle 50 yaşından sonra azalma gösterir.
Pek çok erkek yaşlandıkça saçlarını kaybederken kaş, kulak ve burun kılları giderek uzun ve hacimli bir hal alıyor. Kadınlarda ise bunun aksine hem saçlar hem de kaşlar incelme eğilimi gösterirken kelleşme görülmüyor.
Dostlar, internette biri şöyle yazmış, "Modern tıbba göre erkeklerde kıllanma süreci 10-15 yaşları arası (Bu süre değişken olmakla birlikte genel itibarıyla ergenliğe girişi sürecidir.) başlar, 18-20 yaşlarına dek devam eder. Çok nadir durumlarda 18 yaşına kadar kıllanma olmadığı söylenmektedir.
Vücut bazı ilaçlara veya kimyasallara maruz bırakıldığında saç ve vücut kılı dökülmesi görülebilir. Kemoterapi ilaçları, radyasyon (ışın tedavisi), cıva, borik asit ve talyum, kılın büyüme seviyesi olan anagen seviyesine müdahale edebilir. Sonuç olarak kafadaki ve vücuttaki kıllar dökülebilir.
Saçlar dâhil vücudumuzdaki bütün kıllar aslında sürekli uzamaz. Büyümenin devam ettiği ve durduğu farklı evrelerden oluşan bir döngü söz konusudur. Ancak kılın türüne göre bu döngüdeki evrelerin süreleri değişir. Saçlarda büyüme evresinin süresi 2-6 yıl arasında değişir.
İlgili 25 soru bulundu
Uygulama sonrasında 15-21 gün aralığında işlem bölgesindeki kıllarda dökülme gerçekleşecektir. Merhabalar, kıllar sıfırlanarak işlem yapıldığından uygulamadan hemen sonra dökülme fark etmek mümkün değildir. Seanstan 2-3 hafta sonra uygulama bölgesinde uzayan kıllar kendiliğinden dökülür.
Saçlar dâhil vücudumuzdaki bütün kıllar aslında sürekli uzamaz. Büyümenin devam ettiği ve durduğu farklı evrelerden oluşan bir döngü söz konusudur. Ancak kılın türüne göre bu döngüdeki evrelerin süreleri değişir. Saçlarda büyüme evresinin süresi 2-6 yıl arasında değişir.
Egzersiz, saç derisinin kan dolaşımını yükseltir, böylece kıl kökleri daha güçlü hale gelir. Daha güçlü hale gelen kıl kökleri ise saç dökülmesini engeller. Aşırı egzersiz ise vücuttaki östrojen seviyesini azaltarak vücudun daha fazla DHT hormonu salgılamasına neden olur.
Tıraş olmak kılların daha yoğun uzamasına neden olur mu ve tıraş tüyleri kalınlaştırır mı? Tıraş olduktan sonra kıllar yoğunlaşmış gibi görünse de aslında durum böyle değildir. Bu durum; bikini bölgesi, bacaklar, kollar, koltuk altları dahil tıraş ettiğiniz her bölge için geçerlidir.
Kılı besleyense alt derideki kılcal damarlardır. Burdan kıl kök hücresi beslenir ve keratinleşmiş kıllar deri yüzeyine çıkar.
Göğüs ucundaki kıllar, fizyolojik bir durumdur. Genellikle erkek fizyolojisinde görülen bu durum kadınlarda da görülebilmektedir. Genellikle genetik, hormonal ya da bazı hastalıklardan kaynaklanan bu tüylenme problemi, sert ve siyah kıl formunda kendini göstermektedir.
Bilinenin aksine vücudumuzdaki ince, küçük kıllara tüy diyoruz fakat tüy sadece uçabilen hayvanlarda yani kuşlarda bulunuyor, kıllar insan vücudunda bulunur.
Kilin Genel Sağlığa Faydaları
Kil, probiyotikleri teşvik ederek vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmeye yarar. Ayrıca kabızlık, mide bulantısı gibi şikayetlerin azaltılmasında da etkili olduğu söylenebilir. Ağız ve diş bakımı için kil kullanımı önerilir.
Bacaklarını, koltuk altını ve bikini bölgesini tıraş etmek zaman alıcıdır ve sonuçları da bir iki gün içinde yok olur. Ağdanın etkisi daha uzun süreli olsa da birkaç haftada kıllar tekrar büyür. Ancak iyi haber şu ki, eğer yıllar boyunca ağda yapmaya devam ederseniz kalıcı olarak ağda ile kılları azaltmak mümkündür.
Genellikle sakal, bıyık, göğüs, sırt, göbek altı, göbek üstü, ve kuyruk sokumu gibi erkeklerde doğal olarak bulunan bölgelerde kıllanma görülürken, kadınlarda bu bölgelerde ince tüyler olması normaldir.
Yüzdeki tüyler normal bir biyolojik oluşum olduğundan, çoğu yöntem tüyleri kalıcı olarak gidermez. Lazer epilasyon bile bir kadının yüzündeki tüyleri kalıcı olarak yok edemez. Yüzdeki tüyleri kalıcı olarak yok edebilen tek gelişmiş epilasyon tekniği iğneli epilasyondur.
Vücudumuzdaki hiçbir kılın uzama hızı veya gürlük miktarı, kılların kesilmesiyle alakalı değildir. Bugüne kadar bu iddiayı ele alan hiçbir araştırma kılların kesilmesini uzama hızı veya kıl gürlüğü ile ilişkilendirmediği gibi, yapılan tüm araştırmalar arada hiçbir bağlantı bulunmadığını göstermektedir.
* Yazın ,kış aylarına oranla daha hızlı uzar.
Cımbız kullanımı, daha önceki lazer epilasyon seanslarının etkisini azaltmaz, ancak ince tüylerin kalınlaşmasına neden olabilir.
- Tüysüz olmak, daha pürüzsüz bir yüzeye izin verdiği ve yağların kıllarla tıkanmasını önlediği için spor masajına yardımcı olur. Aynı zamanda vücut tüylerinin alınması sporcunun kir ve teri vücudundan daha kısa sürede temizleyebilmesine izin verir.
Tıraş bıçağı gibi kıl köklerine zarar vermediği için, tüy dökücü kremler mevcut kılların çoğalmasını sağlamaz. Bunun haricinde, tüy dökücü kremler, neredeyse sizlerin bile gözle zor gördüğü ve ince tüyleri bile kolaylıkla döktüğü için, ağda gibi tüylerin uzamasını ve kalınlaşmasını beklemenize hiç gerek yoktur.
İnsanlar böyle şehir efsaneleri duyarak kıl kökleri protein emiyor bu yüzden kas oluşumunada zarar veriyor tüylerden kurtulmak gerek sporcularda da kıl yok gibi düşüncelerde bulunuyorlar. Bu düşünce tarzı ile hiçbir yere varılamaz. Vücuttaki kılların kas gelişiminde en ufak bir etkisi yoktur.
Yüzünüzdeki tüylerden kalıcı olarak kurtulmak istiyorsanız seçeceğiniz en etkili yöntem lazer epilasyon olacaktır. Yüze lazer epilasyon, kısa sürer, büyük bir acı ve ağrıya neden olmaz. Uygulama öncesinde yüz bölgesindeki tüyler kısaltılır, uygulama bölgesine jel sürülür ve uygulamaya başlanır.
Makineyle veya jiletle kesmenin uzattığı hala kanıtlanan bir şey değil.
Evde tüy alma yöntemlerinde birçok farklı üründen faydalanılabilmektedir. Bunlar arasında ağda, tüy dökücü kremler, lazer epilasyon cihazları, bitkisel yağlar, tüy azaltıcı jeller ve losyonlar, tüy azaltma bantları ve çeşitli peeling ürünleri bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri