İncirin bulundurmuş olduğu yüksek oranda lif ile bağırsakları temizler ve kabızlığa iyi gelir. 21) Tansiyonu düşürür.
Taze incir (yaş incir), çabuk bozulur ve narin bir yapıya sahiptir. İncir ve yaprakları çeşitli besinlerle doludur ve sağlığa faydaları açısından önem taşır. Sindirimin düzenlenmesine, kalp sağlığının korunmasına ve kan şekeri yönetimine yardımcı olabilmektedir.
Taze İncir Günde Kaç Tane Yenmeli? 1 adet incir (65 gr.) ortalama 1 porsiyon olarak değerlendirilebilir. Günde 2 ya da en fazla 3 tane yenmesi tavsiye edilir.
Demir, magnezyum, kalsiyum ve K vitamini deposu olan beyaz incir kemiklerin güçlenmesinden hücrelerin yenilenmesine kadar vücudun sistemini düzenleyen bir meyvedir. Ayrıca içerdiği yüksek lif oranı sayesinde hem sindirim sistemini düzenler hem de tokluk hissi verir.
İlgili 34 soru bulundu
Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Arıburnu, ancak kilo verme sürecinde olan kişilerin ve diyabet hastalarının inciri günde bir porsiyondan (bir adet) fazla tüketmemeleri gerektiği uyarısında bulunarak, şunları söylüyor: “Bunun nedeni ise incirin kan şekerini hızlı yükselten ve yine hızlıca düşüren bir meyve olması.
Taze incir mi kuru incir mi daha faydalı? Kuru incirin lif, protein, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor ve potasyum açısından daha zengin olduğu belirtilmektedir. Ancak daha az beta-karoten içerir ve kalorisi daha yüksektir. 2005 yılında yapılan araştırmalar kuru incirin daha yararlı olduğunu öne sürmektedir.
İncir yedikten sonra bir bardak su içmeyi de unutmayın. Çünkü incirin ardından içeceğiniz bir bardak su bağırsaklarınızın çok daha etkili çalışmasını sağlar. Mor renkli meyve ve sebzeler, hücre hasarına karşı koruyucu olduğu bilinen bir antioksidan türü olan antisiyoninden yönünden zengindir.
İncir, yaz meyvesidir. En erkenci çeşitleri Haziran ayında yetişir. Ancak normal dönemi Temmuz ve Ağustos aylarıdır.
İncir oldukça faydalı antioksidan bir meyvedir ve bu meyvenin kurusuyla hazırlanan kür de bir o kadar faydalıdır. Özellikle hamile kalmak isteyen kadınların kullandığı incir kürü, kan yapıcı özelliğe sahiptir.
İncir hasadı Temmuz, Ağustos gibi başlar ve bu aylarda satışa çıkabilir. Taze incir almak istiyorsanız Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında pazardan, manavdan temin edebilirsiniz. İNCİR NE ZAMAN YENİR? İnciri yemek için en güzel aylar Temmuz ve Ağustos aylarıdır.
Ayrıca kabuk kısmı lif içerdiği için vücuttan fazla kolesterolün atılımını da sağlıyor. Bu önemli faydaları nedeniyle inciri kabuğuyla birlikte tüketin.
Yüksek lif oranı sayesinde kabızlığı önler. Bu nedenle zayıflama diyetlerinin de vazgeçilmez unsurlarından biridir. İncirler akşamdan suya konur, sabahleyin aç karnına yenilir.
- Lifli ürünlere alerjisi olan kişilerin incir tüketiminden uzak durmaları gerekir. Nedeni ise incirin yüksek oranda lifli bir meyve olmasıdır. - İncir çok hassas vücut yapısına sahip kişilerde alerjiye neden olabilir. İncir tüketiminden önce alerji testi yaptırılmasında fayda olacaktır.
Diyet önlemleri, düzenli egzersiz ve yüksek doz tansiyon ilacı kullanmanıza rağmen tansiyonunuz kontrol altına alınamıyorsa dirençli hipertansiyonunuz var demektir. Bazı ilaçlar, alkol, tiroid bezinin aşırı çalışması, bitkisel ürünler bu tansiyon türünün en önemli sebepleri arasında.
Aşırı tuz tüketimi: Yüksek tansiyona yol açan nedenlerden biridir. Hareketsiz yaşam biçimi: Hareketsizlik yüksek tansiyon görülme olasılığını artırır. Sigara-alkol tüketimi: Yüksek tansiyon görülme sıklığı artar. Stres: Yüksek tansiyonun ortaya çıkmasını kolaylaştırabilir.
Öncelikle kağıt havlu serilmiş bir tabak üzerine incirler dizilir. Üst üste koymamaya özen göstererek tabağın üzerini kapatın. Bu işlemden 3-4 gün sonra incileri buzdolabına alabilirsiniz. Bu şekilde incirler bir ay kadar bozulmadan buzdolabında durabilir.
İncirleri soğuk su altında yıkayın. Yalnızca dolgun, yumuşak bir his veren ve dokunmaya elverişli olan olgun incirleri kullanın. Olgunlaşmamış olanlar iyi donmaz, bu yüzden bunları hemen yenmek için çıkarın. Parmaklarınızla hafifçe ovalayarak kiri çıkarın.
Taze olarak ve tek başına afiyetle yenebilir. İncirin kabuğu yenilebilir. Bu yüzden yemeden önce incirin kabuğunu soymana gerek yoktur. Yalnızca sapını kıvırıp kopar ve inciri kabuğuyla birlikte bütün olarak ye.
Aç karnına kuru incir yemenin faydaları vardır. Kuru incir lif içeriği sayesinde bağırsak hareketliliğini uyarır ve sindirimi düzenler. Aynı zamanda enerji seviyelerini artırabilir ve tokluk hissi sağlayarak sağlıklı bir kahvaltı alternatifi olabilir. Fakat yüksek miktarda şeker içerdiği için aşırıya kaçmamak gerekir.
Kalsiyum ve fosfor içeren kuru incir, zeytinyağı kürü kemik ve diş sağlığını kuvvetlendiriyor. Özellikle menopoz döneminde kemik erimesine karşı koruyor. Tatlı ihtiyacını doğal yoldan karşılayan, metabolizma hızını yükselten kuru incir, zayıflamaya yardımcı oluyor.
Zeytin ve incirde bulunan antioksidan maddeler ödem gibi problemler için etki gösterecektir. Bedeninize yük olan yağların yakılmasını hızlandırır. Şişkinlik gibi durumlarda daha rahat mideye sahip olmanızı sağlayacaktır.
Kolesterolü düzenler : Mucizevi içeriğiyle kuru incir, kandaki kötü kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı olur. Diş sağlığını kuvvetlendirir: Kalsiyum ve fosfor içeren kuru incir, zeytinyağı kürü kemik ve diş sağlığını kuvvetlendirir. Özellikle menopoz döneminde kemik erimesine karşı korur.
İçinde A, C, K, B vitaminleri ve potasyum,çinko, bakır ve magnezyum minerallerini barındırır. Aynı zamanda lifli yapısı sayesinde sindirim sistemi için oldukça faydalı bir meyvedir. İncirin Saymakla Bitmeyen Faydaları araştırılınca oldukça şaşırtır. İşte, bu yazımızda Kuru ve Yaş İncir Neye İyi Gelir, Faydaları Neler?
Bunlara ek olarak kuru kayısı, kuru incir, kuru erik, kuru üzüm gibi fruktoz oranı yüksek kuru meyvelerde gaz yapan besinler arasında yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri