Yaşam koçluğu resmi bir meslek olarak tanımlandığı için aslında ofis açma şartları açısından da net ve zorlayıcı koşulları yoktur. Bu nedenle de aslında avantajlı olduğunuzu söyleyebiliriz.
Diplomaya ek olarak, bir yaşam koçluğu sertifikasına ihtiyacınız var. Yaşam koçluğu sertifikası, yetkin özel eğitim kurumları tarafından alınır. Sertifikanızı aldıktan sonra kendi ofisinizi açabilir veya bir kurumda çalışabilirsiniz.
Devlet ve Özel okullarda,Danışmanlık merkezlerinde,Etüt merkezlerinde,Özel öğretim merkezlerinde,Koçluk merkezlerinde,Halk eğitim merkezlerinde, Koçluk eğitimi vermek isteyen kurumlarda çalışabilirler.
Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, Yaşam Koçu maaşı aylık ortalama 28.500 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük Yaşam Koçu maaşı 22.800 TL iken, en yüksek ise 61.000 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
İlgili 41 soru bulundu
Alanında uzman, eğitimli, profesyonel bir yaşam koçu;
Danışanının özsaygı sorunlarında ve hedeflerine ulaşma konusunda yardımcı olur. Danışanın kişilik haritasını çıkartarak, doğru ve yanlışlarını daha kolay görmesine yardım eder. Danışanın kendini yeniden şekillendirme sürecine rehberlik eder.
Yaşam koçları kişilerin potansiyellerinin en üst limitlere çıkmasını ve yaşam hedeflerine ulaşmasını sağlayan profesyonel bir rehberlik hizmeti vermektedir. Görüldüğü üzere, Yaşam Koçluğu, Mesleki Yeterlilik Kurumu nezdinde Resmî Gazete'de yer alan yasal düzenlemeler ile bir meslek olarak tanımlanmıştır.
Aile ve Yaşam Koçluk Sertifikası Nasıl Alınır? Aile ve yaşam koçluk sertifikası, uzaktan eğitim şeklinde yapılan aile ve yaşam koçluk eğitimi programlarına katılarak alınabilir. Üniversite tarafından hazırlanıp onaylanan aile ve yaşam koçluk belgesi üzerinde uzaktan eğitim ibaresi yer almaz.
Yaşam koçu, insanların hayatına yönelik olarak profesyonel bir şekilde rehberlik sistemi sunmaktadır. Yaşam koçu danışanlarına yönelik olarak hayata daha pozitif ve olumlu yaklaşmasını sağlayarak onları yaşam mücadelesinde daha iyi bir hale getirmektedir. Bu bakımdan da rağbet gören bir iş alanı olmaktadır.
Yaşam Koçluğu bir meslek midir? Evet. Koç (Seviye 6) Meslek Standardı 26.06.2013 tarihinde 28692 sayılı Resmi Gazete ile yürürlüğe girmiştir.
Yaşam koçu olmak için belirli bir eğitim şartı olmadığı söylense de eğitim elbette şarttır. Birçok kişi insan davranışı ve motivasyonu hakkında daha derin bir anlayış kazanmak için psikoloji, danışmanlık veya sosyal hizmet gibi ilgili bir alanda derece kazanmayı tercih etmektedir.
Yaşam koçluğu sertifikasına sahip olan uzmanlar, danışanlarına en güzel şekilde hizmet veriyorlar. Danışanların psikolojik rahatsızlıkları dışındaki bütün problemlerinde, yaşam koçları en iyi ve en etkili şekilde yardımcı oluyor.
Kimler yaşam koçluğu yapabilir diye düşünülürse; en az lise mezunları ve 18 yaşını geçmiş herkes gerekli eğitimleri tamamlayınca görevlerine başlayabiliyor.
Herbalife şirketinin Türkiye konumundaki Yaşam Koçu işi için aylık ortalama ödemesi yaklaşık 2.739TRY tutarındadır ki bu da ulusal ortalamanın %58 altındadır. Maaş bilgisi son 36 ayda çalışanlar, kullanıcılar ve Indeed'de bulunan geçmiş ya da güncel iş ilanlarından direkt olarak toplanan 2 veri noktasına dayanmaktadır.
Yaşam koçu olmak isteyenler sertifikalı eğitim programlarına katılır ve eğitim sürecinden sonra da bu işi yapmaya başlayabilirler. Üniversite mezunu gerekli bir madde olmaması ile birlikte, kişilerin dört senelik üniversite mezunu olmaları gerektiği tavsiye edilmektedir.
Burak Kuka'nın yönetmenliğini yaptığı Doğu Demirkol'un hem yazıp hem de Yağmur Tanrısevsin ile başrolünde oynadığı Yaşam Koçu filmi, 12 Ocak'ta vizyona girmiş ve 1 haftada 38.155 kişi tarafından izlenince büyük hüsrana uğramıştı. Bunun üzerine yapım için 2. haftasında vizyondan çekilme kararı alındı.
Psikolog geçmişte yaşanmış deneyimleri dayanak alarak geleceğe ışık tutar. Koç ise “şimdi ve burada”ya odaklanarak kişinin hayal ettiği geleceğe ulaşabilmesi için danışana uygun yöntemleri kendisine buldurtarak bu yolda adım atmasını teşvik eder.
kimler koçluk alabilir? Hayatının bir veya birçok alanında netleşme, karalılık, farkındalık, performans, değişim ve gelişim isteyen tüm bireyler ve kurumlar koçluk hizmeti alabilir.
Eğitim Saati: 120 ders saatinden oluşmaktadır.
Yaşam koçu, danışanını kendine güvenen, özsaygı sorunları olmadan amaçlarına ulaşmasında yardımcı olan güçlü bir motivasyon kaynağıdır. Yaşam koçları danışmanına farklı bakış açıları kazandırarak , kararsız kalınan ya da zorlayıcı durumlarda farklı güçleri ortaya çıkararak hayatına yeni bir yön vermesini sağlar .
Yaşam koçu olmak için bu eğitim programından alacağınız sertifika yeterlidir. Bu alana ilgi duyan, yaşam koçu olmak isteyen ve bu alanda uzmanlaşmak isteyen herkes başvurabilir. Yaşam koçu olmak için belli bir mezuniyet şartı aranmıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri