Bağırsaklarınızın çalışmasını düzenlemeye yardımcı olan yasemin çiçeği, sindirim sisteminizi olumlu yönde etkiliyor, bağışıklığı güçlendiriyor. Kötü ağız kokusu için önerilen yasemin çiçeği, öksürük, soğuk algınlığı gibi durumlarda da tercih ediliyor.
Yasemin çayı Jasminum sambac meyvemsi tadı ve çiçeksi kokusu olan bir çaydır. A, B1, B2, B6 ve C vitamini açısından zengindir. Yasemin çayı boğaz ağrısı, hazımsızlık ve baş ağrısı gibi birçok hastalığın tedavisine iyi gelir. Ayrıca ateş ve artrit tedavisinde de yardımcı olabilir.
Genellikle diyetlerde kullanılması uygun görülen yasemin bitkisi sayesinde iştah kaybı sağlanırken vitaminler kişiye enerji sağlar. Yeşil çay ile hemen hemen benzer antioksidan değerlerine sahip olan yasemin çayı, lezzetli ve aromalı olmasıyla kişinin ruhuna da dokunarak fayda sağlar.
3. YASMIN nasıl kullanılır? Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: YASMIN paketinde 21 tablet veya 3x21 tablet bulunur. Paketteki her tablet alınması gereken haftanın günü ile işaretlenir.
Yasemin Çayı (Çince: 茉莉花茶; pinyin: mòlìhuā chá), yasemin çiçeği kokusundan aromalı bir çaydır. Genel olarak yasemin çayı, yeşil çay temelli olsa da temel olarak beyaz çay ve siyah çay da kullanılır. Yasemin çayının sonuçtaki tadı çok incedir ve hoş kokuludur.
İlgili 22 soru bulundu
Yasemin Çiçeği (10 gr)
İçerisinde bulunan antiviral ve anti bakteriyel özellikle sayesinde grip ve soğuk algınlığı tedavisinde kullanılır. Metabolizmayı hızlandırır. Bu nedenle kilo verilmesine yardımcı olur. Yasemin çayı algılarınızı açar ve uyanık kalmanızı sağlar.
Yasemin çiçeği son derece nazik bir bitkidir. Bu nedenle çayını hazırlarken bile nazik davranmak önemlidir. Bir bardak kaynatılmış su içerisine bir çay kaşığı kadar eklenen kurutulmuş yasemin çiçeği beş dakika demlenmeye bırakılır. Demlenen yasemin çayının ılık olarak tüketilmesi gerekir.
Yasemin çayını sabahları kahvaltıdan önce tüketmeniz hazımsızlık problemlerinizi de ortadan kaldıracaktır. Öte yandan yasemin çayını akşam yemeklerinden sonra ya da gün içinde ara öğünlerde de tüketebilirsiniz.
Bir fincan çay için 1 tatlı kaşığı yasemin çiçeği kullanmalısınız. Ocakta kaynattığınız suyu 2 dakika dinlendirin. Üzerine çayınızı ekleyin. 8-10 dakika demlenmeye bırakın.
YASEMİN ÇAYI NE ZAMAN İÇİLMELİ? Yasemin çayı içerisinde kafein barındırdığı için akşam ve uyku saatlerinde tüketilmesi önerilmiyor. Günde bir bardağı geçmeyecek şekilde ve öğlen, öğleden sonra saatlerinde tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilen tüketim zamanlarıdır.
Yasemin kokusunun stres, depresyon ve yorgunluğa iyi geldiği bilinmektedir. Egzotik kokusu sayesinde kişilerde rahatlama ve huzur hislerini uyandırmaktadır. Aynı zamanda uyku problemleri için de tercih edilen bir kokudur. Bunun yanı sıra, kandaki oksijen sayısını artırması nedeni ile enerjinizi de yükseltmektedir.
Güzel kokusu ise yasemin çiçeğinin çay, parfüm ve sabun yapımında kullanılmasına neden olmuştur. Yasemin çiçeği yağı, aromaterapi tedavilerinde de kullanılır. Yasemin çiçeğinin tıp alanında da yaygın bir kullanımı vardır. Yasemin çiçeği çayı, stres ve anksiyeteye karşı sakinleştirici olarak kullanılabilir.
Yasemin çayı nasıl demlenir? Yasemin çayı, yasemin çiçeklerinin toplanıp kurutulmasıyla elde edilir. Yasemin çayını hazırlamak için, 1 demlik kaynamış suya bu karışımdan 1 yemek kaşığı koyarak 5 – 10 dakika demlenmesini beklemek yeterli olacaktır. Bu süreden daha fazla bekletmek çayın acı bir tat almasına neden olur.
Yasemin çiçeğinin ana vatanı Himalayalar'dır. Hem yetiştirilmesi hem de bakımı oldukça kolay olan bir çiçek türüdür. Daha çok güneşli ve sıcak havaları sever ve oldukça yoğun bir kokuya sahiptir. Hassas bir bitki olmadığından dolayı saksı ve balkonlarda rahatlıkla yetiştirilebilir bir niteliğe sahiptir.
Yasemin bitkisi çok fazla güneşe ihtiyaç duyar, bu nedenle çok fazla güneş alan güneye bakan bir pencereniz yoksa yasemini balkonunuzda birkaç saat bırakmak yararlı olacaktır. İç mekanda günde en az dört saate kadar güneş aldığından emin olun. Tropik bir bitki olan yasemin, 15 – 23 derece sıcaklığını sever.
Yaseminli yeşil çay hem sindirime yardımcı olacaktır hem de günü daha zinde geçirmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca bu çay içerdiği yasemin sayesinde , vücutta rahatlamaya da neden olur. Özellikle kapalı havalarda veya sıkıldığımız dönemlerde içilen yaseminli çay psikolojik bir rahatlama sağlar.
Yasemin çiçekleri dalından toplanır ve bir cam kavanoz içine eklenir. Çiçeklerin üzerine soğuk sıkım saf zeytinyağı ilave edilir. Zeytinyağı kavanozun yarısına kadar eklenmelidir. Eğer yasemin yağının etkisini artırmak isterseniz arzuya göre kavanoz içine biberiye yağı da dökebilirsiniz.
Kan dolaşımını düzene sokar: Yasemin çayı kan dolaşımını düzene sokarken yüksek kan basıncı durumunda meydana gelen felç, kanın pıhtılaşması, yüksek tansiyon gibi rahatsızlıklara iyi gelir.
Yasemin çayı, genellikle Çin restoranlarında servis edilen popüler kokulu bir çaydır. Çaya güçlü bir koku ve tatlı, pürüzsüz bir tat veren taze yasemin çiçeklerinden yapılır.
Regl dönemi yaklaşan birçok kadın şeker açlığı hissi çekmektedir. Özellikle regl sonrasında tatlı yeme isteği hat safhadadır. Bu dönemlerde şeker açlığını hisseden kadınların kurtarıcısı olacak mükemmel bitki: Yasemin çiçeği'dir. Yasemin çiçeği çayı, şeker isteğinin yanında regl sancılarına karşı da etkili olmaktadır.
Japonya'da çok yaygın olan yeşil çay kadar tüketiliyor. Bazen yasemin çayını, yeşil çay veya siyah çay yapraklarıyla harmanlayarak da içiyorlar. Bu karışımın daha güçlü bir antioksidan destek sağladığı, kolesterolü azaltıp kan şekerini ve kan basıncına denge sağladığı düşünülüyor.
Muhteşem kokulu yaseminler bildiğiniz gibi genel olarak çaylarda kullanılır. Fakat tatlı yemeklerde de çok az kullanabilir ve yiyeceklerinize müthiş bir aroma katkısı sağlayabilirsiniz.
Güzel kokulu Ful, Arap yasemini, hakiki yasemin, İzmir yasemini ve kışın kokusuz, sarı çiçek açan çalı formlu kış yasemini en popülerleri. Arap yasemini / Jasminum sambac: Tüm Yaseminler arasında kokusu en çarpıcı olan tür. Parfümlerde en iyi sonuç da bu bitkiden elde ediliyor, yetmedi çayı yapılıyor.
İç mekanda yasemin türleri arasında en çok kullanılan çeşit olan pembe yasemin, özellikle geceleri hoş kokulu tatlı bir aromaya sahiptir.
Mor, sarı, kırmızı, beyaz ve mavi gibi renkleri vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri