Yatak odasında yer alan dolapların temizliği vakumlu süpürgeler ile yapılmalıdır. Vakumla yapılan temizlik sonrasında yatak odasında bakteri veya toz kalmayacaktır. Aksi durumda yatak odasını doğru bir şekilde temizlemiş olmazsınız.
Hem mobilyaya hem de giysilere zarar vermemek için kimyasal temizlik ürünleri ile gardırop temizliği yapmaktan kaçınmanızı öneririz. İçerisine az miktarda Arap sabunu koyarak hazırladığınız temizlik suyu ya da beyaz sabun ile yıkadığınız bir temizlik bezi bu konuda size yardımcı olabilir.
Metal mobilya temizliği için ilk olarak bulaşık deterjanı ile suyu karıştırıp bir sprey haline getirip, lekeye püskürtün. Ardından yumuşak mikrofiber bir bez yardımı ile lekeyi silin. Eğer metal mobilya paslanmış ise sadece leke üzerine olacak şekilde pas sökücü kullanın.
Mutfak dolaplarını temizlemek için: Küçük bir kovaya bulaşık deterjanı ve sirke dökün. Ardından yarısını biraz geçecek şekilde su koyun. Bu karışımı bezle ya da süngerle tüm dolaplara uygulayın. Islak bir bezi bol bol durulayarak tüm dolapların içini tekrar silin.
Klasik mobilyalarınızın düzenli tozunu almanız, uygun temizlik malzemesi seçmeniz ve yumuşak hareketlerle silmeniz önerilir. Mobilyalardaki oyma desenlere ulaşmak zor olduğundan yumuşak bir fırça ve su ile temizleme yapılabilir. Ancak ardından yumuşak bir bezle kurulanması şarttır.
İlgili 37 soru bulundu
Mobilya ve ahşap silmek için 1 litre suyun içine yarım kapak ahşap temizleyici ve sirke katabilirsiniz. Ancak mobilyalarınızın sirkeye dayanacağından emin olmalısınız. Çünkü sirke asidik yapısı ile eşyalara zarar verebilir. Elektronik eşyaların tozunu alırken ise kuru mikrofiber bez kullanmanız en uygunudur.
Yüzeylerin türüne göre farklı temizlik sirkesi kullanılabilir. Cam, fayans veya paslanmaz çelik gibi yüzeyleri temizlerken de etkilidir. Ayrıca mobilyaların ve halıların temizliğinde de kullanılabilir.
Doğal bir temizleme yöntemi arayanlar için ılık temizleme suyuna bulaşık deterjanı koyarak dolap temizliği yapılır. Yağdan arındırma işlemi ardından bol su ile durulama ve en son hiç su kalmayacak şekilde kurulama ile temizlik sonlandırılır.
Çamaşır suyunu sürekli kullanmak dolaplara zarar verebilir bu açıdan temizlik yaparken dikkat etmeliyiz. Bu yöntemlerin dışında kalan ve birçok kişinin kullandığı sirkeli su da denenebilir. Bu karışım için sirke suyu ile karbonat gerekli, macun kıvamına gelecek şekilde hazırlanması ile birlikte dolaplara sürülür.
Mutfak dolabını silerken kesinlikle, toz ve krem temizleyiciler kullanılmamalıdır. Toz içeren kimyasal temizleyiciler, ilk etapta temizliyor gibi görünseler de dolap yüzeylerinde aşınmaya yol açarlar. Mutfak dolabı temizliği sabunlu su ve nemli bezle yapılmalıdır.
Yarım bardak zeytinyağı ve yarım limon suyunu iyice karıştırın. Hazırladığınız karışıma yumuşak bir bez ya da sünger batırarak mobilyalarınızı cilalayın. Pırıl pırıl olduklarını göreceksiniz. Yemeğe doyamadığımız yemişlerin başında gelen bademin ahşap yüzeyleri parlatmakta da işe yaradığını biliyor muydunuz?
Mobilya Temizliği - Baymo Mobilya. Panel ürünlerin yüzey temizliğine solvent içeren temizleyiciler ve sert cisimler kullanmayınız. Nemli bir bez (çok ıslak olmayan) kullanınız.
Yazar Lorna Hordos, beyaz dolaplardaki sarı rengi çıkarmak için şu karışımı öneriyor: 1 fincan sirke, 2 fincan ılık su ve 1 yemek kaşığı karbonat. Bir de dolapları beyaz tutabilmek için ayda bir kez ılık su ve yağ çözücü ile silin.
Deterjan ve sirke karışımını kullanın.
Geniş bir kabın içerisine bulaşık deterjanı ve bir çay bardağı sirke koyun. Üzerine su ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız suyun içerisine temiz bir bez batırın ve suyunu sıkın. Ardından dolap kapaklarını ve rafları ovalayarak temizleyin.
Ev temizliğini her zaman haftada birkaç kez gerçekleştirmelisiniz. Temizliğin çok daha önemli olduğu dönemlerde ise aralığı biraz daha kısa tutup en azından yerleri süpürme ve silme işlemlerini her gün ya da iki günde bir yapabilirsiniz. Tozları evinizden uzakta tutmak için mikrofiber bezlerden yardım alabilirsiniz.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, kalorifer petekleri, duvarlar, PVC pencere kenarları (çerçeveler), spor ayakkabılarda oluşan yağ ve kirleri ...
Eşit miktarda su ve beyaz sirkeyi derince bir kovaya alın. Temizleyeceğiniz alanla ilintili olarak oranı belirlemek size kalmış. Ayrıca suyun içerisine 1-2 yemek kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız karışıma bir bez daldırın ve bu bezle mobilyalarınızı silin.
Öyle ki çamaşır suları ile yapılan temizlik evdeki mikropları yok etmekte en ideal seçimdir. Çamaşır suları içerisindeki sodyum hipoklorit sayesinde zeminlere doğrudan etki ederler. Kullanıldıkları ortamlarda sağladıkları hijyenin yanı sıra fayanslar da üstün beyazlıklar da elde edilir.
Çamaşır suyu, giysileri temizlemek, kir ve lekeleri çıkarmak, sararan ya da inatçı lekeleri olan beyaz giysileri ağartmak, renkli giysilerin rengini ve parlaklığını korumak için kullanılan kimyasal bir temizleyicidir.
Ahşap yüzeyler için doğal temizleyici hazırlamak için 2 su bardağı sirke, 1 su bardağı sıcak su,1 yemek kaşığı zeytinyağlı sabun, birkaç damla çam yağı gereklidir. Sabunun rendelenerek eklenmesi gerekir. kaynar su içine tüm malzemeler katılır ve köpürtülür. Parkeler bu suyla temizlenir.
- Sirke temizlikten en sık kullanılan ürünlerden birisidir. Sprey şişesinde 3 su bardağı su, 2 su bardağı sirke ve bulaşık deterjanı koyarak camlar silinebilir. Bu karışım ile silinen camlar daha çok parlayacaktır. - Buğulu camlar için yumuşatıcı kullanmak etkili bir çözüm olabilir.
Sabunlu su, plastik banyo dolabı temizliği için de uygundur. Cam ve aynaları yağlardan arındırmak için su ile seyreltilmiş sirke kullanmak da oldukça etkilidir. Lake kaplama asma veya gömme banyo dolapları temizlenirken ahşap yüzeyleri için üretilen temizleyici ürünler kullanılabilir.
Cam ve fayans yüzeylerinin daha temiz görünmesi içinde sirkeli su önerilmektedir. Bunların yanı sıra kullanılan temizlik malzemelerinin de temizlenmesi için sirke kullanılabilir. Ev temizliklerinde genel olarak beyaz sirke veya elma sirkesi kullanılır.
Evi sirkeli su ile silmenin en büyük faydası evdeki kötü enerjiyi uzaklaştırmasıdır. Bunun yanı sıra çıkmayan lekelerde sirkeli su ile rahat bir şekilde çıkarılabilir. Cam ve fayans yüzeylerinin daha temiz görünmesi içinde sirkeli su önerilmektedir.
Beyaz sirke ile temizlik yaparken dezenfekte eder, koku giderir, kireç çözer ve doğal bir şekilde temizlersiniz. Kısacası öteki temizlik malzemelerinin yapabildiği her şeyi, daha çevreci bir şekilde gerçekleştirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri