Kırmızı, sarı, turuncu ve kan akışınızın hızlanmasına neden olan diğer canlı renkleri yatak odanızdan uzak tutmalısınız. Yatak odanızda kahverengi tonları tercih etmek sakin ve dingin bir uyku için yeterli olacaktır. Yatak odasında televizyon ve modemin bulunması, gece boyu radyasyona maruz kalmanıza neden olur.
Yatak odanızda ayna bulundurmayın!
Çünkü “yin” (sakin, durgun) olması gereken bir yatak odasında aynalar ortama “yang” (canlı, aktif) enerji sağlarlar. Bunun sonucunda da delik deşik bir uyku hali, huzursuzluk, uykusuzluk gibi sorunlar ortaya çıkar. Chi'yi hareket ettirip canlandırır.
Yatak odasında ayna bulundurmak, birçok kişi için pratik bir çözüm olsa da minimal boyutlu aynalar haricinde tercih edilmesi önerilmez. Özellikle yatak hizasında aynaların konumlandırılmaması tavsiye edilir. İyi enerji noktasında, yatak odasında bulundurulan aynaların kişileri olumsuz etkilediği bilinmektedir.
Yatak Odasında Kullanılabilecek Renkler
Özellikle küçük boyutlu odalarda açık renkler kullanılarak daha ferah ve aydınlık bir görünüm elde edebilirsiniz. Mavi, turuncu, sarı ve pembe gibi açık tonlu boyalar insanların daha düzenli uykular uyumalarına katkı sağlamaktadır.
İlgili 35 soru bulundu
Evde ayna bulundurmak caizdir. Bunu yasaklayan hiçbir sahih hadis yoktur!
Aydınlatmaların kullanımı ile ilgili tavsiyelerde bulunan Fırat, "Uyanık kalmak istediğimiz saatlerde doğal ışığa yakın olan beyaz ve gün ışığı renkleri tercih edilmelidir. Lümen gücü düşük, sarı ışıklar ise gözlerimizi dinlendirmek ve sakin bir şekilde uykumuzun gelmesi için ideal ışıklardır." dedi.
Güneş ışığının etkisini en iyi yansıtan beyaz, krem, gri, fildişi, açık mavi, bej, lavanta ve soluk sarı gibi açık renkler aydınlık ve ferah gösteren renklere örnek olarak verilebilir.
Mutluluk Veren Renkler
Kırmızı, pembe, turuncu ve sarı gibi parlak, sıcak renkler kişinin mutlu hissetmesini sağlar. Leylak, açık pembe ve şeftali tonlarındaki pastel renkler de bir anda ruh halinizi canlandırıcı etkiye sahiptir. Renk ne kadar parlak ve açık tonda ise bir o kadar mutlu ve pozitif hissedersiniz.
Yatağı Doğru Konumlandırın
Tüm odayı görebileceğiniz bir konum seçmeli, arkanızın pencere ya da kapıya dönük olmamasına dikkat etmelisiniz. Bu uyku sırasında 'tehdit edilme' hissini ortadan kaldıracak. İnanışa göre yatağınızın ayak ucunun kapı ile aynı hizada olması da kötü enerji yayıyor.
Kapıya veya kapının kenarına gelenlerin içeri girmeden önce görecekleri ve olumlu hissedecekleri dekoratif bir şeyler asılmalıdır. Kapıdan girer girmez görülebilecek bir yere nazar boncuğu, fil imgesi, kuru biber, kuru kabak gibi koruyucu bir tılsım asılmalıdır.
Asılmaları için en uygun duvar doğu ve güneydoğu duvarlarıdır. Ahşap çerçeveler ayrıca güney duvarına da uygundur. Dalgalı şekilli çerçevesi olan aynalar mekanda su elementini temsil ederler. Metalik veya siyah çerçeve içinde kuzey duvarını süsleyebilirler.
Feng Shui'ye göre yatak odası renkleri sakinleştirici ve rahatlatıcı tonlarda olmalıdır. Bunlar arasında mavi, yeşil, gri, bej ve açık pembe gibi renkler yer alır. Bu renklerin kullanılması, stresi azaltır ve uyku kalitesini arttırabilir. Feng Shui yatak odası için sakin ve yumuşak tonlar kullanılmalıdır.
⦿ Yatağınızı kapı ve pencerelerin birbirine baktığı odalarda arada kalacak şekilde yerleştirmeniz tavsiye edilmez. ⦿ Kapı ve pencere arasında kalan yatak hem kapıdan hem de pencereden gelen kuvvetli enerji akışına maruz kalacaktır. Bu da uykunuz üzerinde olumsuz etki yapacaktır.
Pencere önünde yatak, genelde tercih edilmeyen bir kullanım şeklidir. Yatak odası planlamalarında yatakların pencere, kiriş gibi engellere sahip duvarlarda konumlanmamaları önerilmektedir. Bu durumun nedeni olarak ise yatağın yatak odasında odak noktası olması gerektiği belirtilmektedir.
Yatak odalarımızda, huzurun ön planda olması gerektiğini düşünürsek turuncu, kırmızı ve sarı gibi renkleri yoğun olarak kullanmamalıyız: Turuncu tonları, yatak odalarında en az tercih edilen renkler arasındadır. Turuncu, eğlenceyi, neşeli ve enerji dolu zamanları simgeler.
1- Kırmızı
İnsanların dikkatini çeker ve tutar, bu yüzden pazarlama için her zaman en popüler renktir. Dikkat çekici ve güçlü bir algı yaratmak istiyorsanız kesinlikle kırmızıdan yararlanmalısınız.
Düzenli bir uyku sağlaması açısından kişiye enerji ve huzur veren mavi, turuncu, pembe, sarı, bej, beyaz gibi renkler tercih edilmelidir. Aynı zamanda uykuyu olumsuz etkileyen siyah, lacivert, kırmızı, mor gibi renklerin kullanımı tercih edilmemelidir.
En verimli uyku saatleri bilimsel olarak araştırıldığında bazı genellemelere ulaşılıyor. Ancak bu genellemelerin herkes için birebir doğru olduğunu söylemek mümkün değil. Uykunun en verimli saatleri gündüz 13.00 ile 15.00, gece 23.00-02.00 arası olarak kabul ediliyor.
Bilimsel araştırmalar sonucu en verimli uykunun gece 23:00 - 03:00 saatleri arasında olduğu tespit edilmiştir. Özellikle de gelişme çağındaki gençlerin en geç saat 00:00'da uykuda olmaları gerekir.
Gerçekleştirilen araştırmalar doğrultusunda gece en verimli uyku saatleri 23.00 – 03.00 olarak belirlenmiştir. Melatonin hormonu uykuyu kolaylaştıran ve uyku kalitesini artıran bir hormondur. Hücrelerin artışı saat 00.00 itibariyle en üst noktaya ulaşmış olur.
Gelin ve damat adayları, ev kurmak için gereken her eşyayı anlaşarak almak zorundadır. Erkek tarafı, salon, oturma odası ve beyaz eşya takımlarını almakla yükümlü iken, kız tarafının ise mutfak eşyaları, yatak odası ve banyo ürünlerini alması beklenir. Her iki taraf için uzun bir listeden bahsetmek mümkündür.
Yatak odalarında taze ve pastel renkler kullanmaya özen gösterin. Mavi tonlarının rahatlatıcı etkisini bilmeyen yoktur sanırım. Uyku öncesinde yatak odanızda mavi, somon, vizon, krem, mint yeşili gibi renkleri görmek sizi rahatlatacak ve uykuya hazırlayacak. Koyu renk mobilyalardan da mümkün olduğunca kaçının.
Erkek iç çamaşırı, erkek pijama takımı, erkek pijama altı, tıraş takımları, erkek sabahlık, kişisel bakım ürünleri, terlik, çorap, havlu, cüzdan, kemer ve kol saati gibi eşyalar erkek çeyiz bohçasının olmazsa olmazlarıdır diyebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri