Yatak böcekleri nerelerde yaşar? Yatak böcekleri; evinize valizler, giysiler, mobilyalar veya herhangi bir eşyayla birlikte siz fark etmeden girebilirler. Düz şekildeki vücutları, kredi kartı kalınlığındaki alanlardan dahi rahat bir şekilde geçebilmelerini sağlar.
Yatak böcekleri genellikle kişniş konusuna benzer, küf gibi bir koku yayar. Koku hoş bir koku değildir. Yatak odanızda yeni, garip bir koku hissediyorsanız, bu yatak böcekleri istilası olabilir. Eğer yatak böceği istilası varsa, evinizin küflü giysiler, küflü ayakkabılar gibi koktuğunu hissedebilirsiniz.
Tahtakuruları, arılar veya karıncalar gibi yuvalar kurarak yaşamazlar, ancak yaşama alanlarında koloni oluşturma meyli içerisindedirler. Yatak böceklerinin sıklıkla yaşadıkları yerler; yataklar, yatak başlıkları, karyolalar, bazalardır ve isimlerini de yaygın olarak yaşadıkları bu bölgelerden alırlar.
Acı biber, kekik ve zencefille suyu karıştırın, bir sprey şişesine koyun ve etkilenen bölgeleri hedefleyin. Kekik, acı biber ve zencefilin baharatları güçlü kokusu ile yatak böceklerini engelleyecektir.
Genel olarak kırmızımsı kahverengi renkleri ve uzun, yassı, oval biçimli gövdeleriyle tanınırlar. Gece organizmaları olarak, yatak böcekleri, yiyecek aramak için gece saatlerinde aktif olurlar. Sivrisinekler gibi, hayvan veya insan kanında gelişirler.
İlgili 27 soru bulundu
Tahtakurusu sıcakkanlıların barınak ve yataklarında (ev, otel, öğrenci yurtları, yataklı seyahat araçları vb.) yaşayan ve onların kanıyla beslenen, gözle zor görülebilen küçük bir parazittir. Tahtakurusu çoğunlukla yataklarda yaşadığından, birçok dilde yatak böceği, ingilizce 'Bed Bug' olarak adlandırılır.
-Karbonat, onlardan nem emer ve sonuçta onları öldürür, temelde yatak böceklerini kurutur. Evdeki tüm etkilenen odalarda hafif bir tabaka yayın. Karbonatın bir hafta boyunca kalmasını sağlayın. Bir hafta geçtikten sonra, elektrik süpürgesiyle karbonatı emin.
Yatak böceklerinin hastalıkları taşıdığı veya insanlara yaydığı bilinmemektedir, ancak ısırıkları cilt tahrişine neden olabilir. Çoğu insan yatak böceği ısırıklarına tepki göstermese de, bazıları küçük kırmızı lekeler yaşar.
Yatak böcekleri – Tahtakurusu ancak yetişkin haldeyken görülmesi kolaydır. Yatak böcekleri beslenmeden 18 ay hayatta kalabilirler.
Uykuda böcek yeme eylemi, yaygın bir inanışa göre gerçekleşebilir. Ancak, bu konuyla ilgili kesin bir kanıt veya bilimsel araştırma bulunmamaktadır. Uykuda böcek yeme olarak adlandırılan durum, genellikle kişinin uyandığında ağzında veya yastığında böcek kalıntıları bulmasına dayanmaktadır.
Tahtakuruları, arılar veya karıncalar gibi yuvalar kurarak yaşamazlar, ancak yaşama alanlarında koloni oluşturma meyli içerisindedirler. Yatak böceklerinin sıklıkla yaşadıkları yerler; yataklar, yatak başlıkları, karyolalar, bazalardır ve isimlerini de yaygın olarak yaşadıkları bu bölgelerden alırlar.
Genellikle hastanın gece uykusunda kaşıması sonucu deride kırmızı kaşıma izleri ve yaralar oluşabilir. Deri üzerinde pullanmalar da kaşıntı nedeni ile oluşan kasık biti belirtilerinden biridir. Kasık bitinde görülen belirtileri; Şiddetli kaşıntı
Böcek ısırması sonucu görülen belirtiler ise ısıran böceğin türüne bağlı olarak genellikle birkaç saat ila birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçebilir.
Geceleri aktif olan bu böcekler, yatağınızda, mobilyanızda, halınızda, giysilerinizde ve diğer eşyalarınızda yaşayabilirler. Düz, oval şekilli ve kırmızımsı olan tahtakurularının ısırıkları nadiren tehlikeli olsa da oldukça kaşıntılı olabilirler.
Hamam böcekleri ahşapların, kağıtların veya çöplerin altına da yuva yapmaktadır. Bu bölümleri kontrol ederek, hamam böceklerinin yuvasını keşfedebilirsiniz. Hamam böceklerinin hızlı bir şekilde yok olması için etrafta yiyecek bırakmamanız gerekmektedir.
Böcek içinde bulunduğu evreye göre her hafta kan emebilir, 10-50 yumurta doğurabilir. Bir dişi hayatı boyunca 200-500 yumurta meydana getirir. Dişi tahta kurusu kan emerken kanın pıhtılaşmasını engeleyen-antikoagülan ve ağrı kesici tükrük salgısını deriye enjekte etmektedir.
Bu böceğinin kan emme süresi kabaca üç ila 10 dakika sürer, ancak ısırık ağrısız ve acısız olduğu için kişi nadiren ısırıldığını anlar. Normal de baş veya vücut bitleri gibi insanlar üzerinde bulunmazlar, bunun yerine, beslenmeden hemen sonra, yemeklerini sindirmek için tenha bir yere giderler.
Aloe vera jeli yatak böcek ısırıklarının üzerine sürün. Aloe vera jelini cildinizden yıkamanıza gerek yoktur. Elma sirkesi, böcek ısırıkları için anında uygulanabilecek en basit çarelerden biridir. Bir pamuk yardımıyla böcek ısırıklarının üzerine sirke sürün ve kuruduktan sonra su ile yıkayın.
Uzmanlar, siz uyurken bir örümceğin ağzınıza girebileceğini kabul ediyor, ancak bu ihtimal imkânsız denecek kadar zayıf.
Tahtakuruları çoğunlukla geceleri etkindir ve genellikle insanları uyurken ısırır. Cildi delerek ve uzun bir gagadan kanı çekerek beslenirler. Böcekler doyuma ulaşmak için üç ile on dakika arasında beslenir ve sonra fark edilmeden sürünerek uzaklaşır. Tahtakurusu ısırıkları bazen alerjik reaksiyona neden olabilir.
Bit asalak bir canlı olduğu için yaşamını sürdürebilmek için her zaman bir konağa ihtiyaç duyar. Bu nedenle de insan vücudu dışında sadece 48 saat canlı kalabilir. İnsan vücudunda ise 30 gün boyunca yaşayabilir. Bit yumurtaları insan vücudu dışında kumaş ve battaniyelerde yaklaşık 10-15 gün boyunca canlı kalabilirler.
Bununla birlikte, koltuk altları ve hatta kirpikler gibi vücudun diğer bölgelerini etkileyebilirler. Kasık biti insan kanıyla beslenir ve vücut dışında sadece 24 saat yaşar. Genellikle cinsel ilişki sırasında bulaşır, ancak yatak takımları, giysiler ve havlular yoluyla bulaşabilir.
Kuş bitleri, insan derisinde yaşayabilen bit türleri değildir. İnsan vücut ısısıyla, kuşların sahip olduğu vücut ısısı aynı değildir. Kuş kanatlarında yaşayan kuş bitleri, insanların derisinde yaşayamıyor. Sıcaklık farkı olması nedeniyle de, insana geçen bir bit türü değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri