Fakat bireyler zorunlu olan bir dersten bile başarısız olsalar dahi mezun olması mümkün değildir.
Mezun olabilmen için toplamda asgari 240 AKTS'ye ihtiyacın var. zorunlu) dersleri ve AKTS ihtiyacın kadar seçmeli ders seçmen ve bu derslerin tümünden başarılı olman gerekir.
Bir dönemde sınavına girilip başarısız olunan zorunlu ders, izleyen dönemde yeniden verilir. Ortak zorunlu derslerden üç kez sınava girip de başarısız olan öğrenciler bu derslerden muaf olur ( Türk Dili Edebiyatı, Dil ve Anlatım dersleri hariç).
Açık öğretim lisesinden mezun olabilmek için öğrencinin
Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri olması, Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Türk Dil ve Edebiyatı dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması, Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması, gerekir.
İşte, MEB AÖL mezuniyet kredi sayısıyla ilgili ayrıntılar. AÖL mezuniyet kredi sayısı MEB'den gelen açıklamayla belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin 170 krediyle mezun olabileceklerini bildirdi.
İlgili 33 soru bulundu
Herhangi bir dönemde öğrenci 30'un altında AKTS tamamlamışsa mezun olamaz. Genel olaraksa mezuniyet için ön lisansta toplam 120 AKTS, lisansta 240 AKTS, tezsiz yüksek lisansta 60 AKTS, tezli yüksek lisansta 120 AKTS ve doktorada 240 AKTS başarılması gereklidir.
Lisans programı 8 yarıyıldan oluşmaktadır. Mezun olmak için gerekli olan 240 AKTS'nin (146 kredi) 150 AKTS'si (98 kredi) zorunlu derslerden, 90 AKTS'si (48 kredi) ise seçmeli derslerden oluşmaktadır.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin 170 krediyle mezun olabileceklerini bildirdi. Açık Öğretim Lisesi'nde mezuniyet için alınması gereken kredi 192 idi. Açık Öğretim Lisesi mezuniyet kredisi Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Bakanlık Makam Onayı ile 170 olarak belirlenmiştir.
Derslere girdikten sonra dönem sonu sınavına girerek başarılı olmalısınız. Eğer geçer not alırsanız o dersi vermiş sayılırsınız. Ancak tekrar kalırsanız yine büt sınavına girebilirsiniz. Alttan aldığınız dersleri vermeden mezun olamazsınız.
Toplamda 18 AKTS krediden fazla talepte bulunması durumunda önce YÖK Zorunlu Derslerin muafiyet işlemi yapılır. 8) Öğrenci YÖK Zorunlu Dersler dışındaki derslerden en fazla 6 ders için muafiyet talebinde bulunabilir. 6 dersten fazla muafiyet talep eden öğrencinin muafiyet başvurusu değerlendirilmez.
Eğer öğrencinin not ortalaması 2'nin üzerindeyse ama yalnızca bir dersi başarısız kalmışsa bu öğrenciye mezuniyet şansı verebilen sınava tek ders sınavı denmektedir. Öğrenci bu sınava girerek mezun olma şansı yakalayabilir. Bu dersten başarılı olan öğrenciler mezun olabilir.
Ortaöğretim sınıf geçme yönetmeliğini okuduğumuzda lisede kaç zayıfla sınıfta kalınır sorusunun cevabını, yıl sonu başarı puanı 50 den aşağı olanlar veya bir dönemde 3 dersten fazla zayıfı olanlar ve toplamda 6 dersten fazla zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yaparlar.
SINIFTA KALMA GERİ GELDİ
Resmi Gazete'de bugün yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre; liselerde alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.
12. sınıf öğrencilerinin başarısız veya sorumlu derslerinin olması üniversite sınavlarına girmelerinde herhangi bir engel oluşturmamaktadır. Dolayısıyla tüm 12. Sınıf öğrencileri sorumlu dersi olup olmamasına bakılmaksızın üniversite sınavlarına girebileceklerdir.
Dört yıllık lisans programlarının en az 136 kredi, iki yıllık ön lisans programlarının ise en az 68 kredilik dersleri kapsaması gerekmektedir. (3) Bir öğrencinin mezun olabilmesi için ön lisans programlarında en az 120, lisans programlarında en az 240 AKTS almış olması gereklidir.
LİSEDE AÇIĞA GEÇME KALDIRILDI MI? Açık liseye geçişi de kapsayan, ortaöğretim kurumları yönetmeliği maddelerinde değişiklik Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; Açık liseye yönetmelik kapsamında özel durumlar dışında geçiş izni verilmeyecek.
Hayır. AKTS yükünü tamamlamak mezuniyet için yeterli değildir.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
Dönemde sorumlu olduğunuz tüm dersleri eklemenize rağmen 30 AKTS'ye ulaşamıyorsanız nedeni bu olabilir. Bu durumda, önceki yarıyıllardan kalan dersleriniz varsa onları alabilir ya da eksik AKTS'nizi ilgili yarıyıldaki yeni açılan Üniversite Seçmelisi derslerden seçerek tamamlayabilirsiniz.
a) Öğretim planından en az 30 kredilik dersi tamamlayanlar ikinci sınıf, b) Öğretim planından en az 60 krediyi tamamlayanlar üçüncü sınıf, c) Öğretim planından en az 95 krediyi tamamlayanlar dördüncü sınıf, öğrencisi olarak tanımlanırlar.”
(7) Birinci yarıyıl öğrencileri hariç, alınabilecek dersi olan öğrenciler her dönemde en az 20 AKTS'lik ders seçmek zorundadır. (8) Öğrencinin, bir yarıyıldaki ders yükü, 30 AKTS; bir yıldaki ders yükü ise 60 AKTS'dir.
Genel bilgi olarak şu cevabı verebiliriz, Kayıtlı olduğu önlisans programında en az 120 AKTS kredilik, lisans programında en az 240 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarıyla tamamlayan, FF, YZ ve DZ notu olmayan Genel Not Ortalaması en az 2,00 olan ve diğer yükümlülüklerini yerine getiren öğrenciye, kayıtlı ...
☞ e-Devlet Sistemine giriş yapınız. ☞ Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama sayfasını bulunuz ve açınız. ☞ Bu sayfada eğer yükseköğretim mezunu iseniz diploma belgeniz görüntülenir.
MADDE 18 – (1) (Değişik:RG-15/8/2022-31924) Kayıtlı olduğu ön lisans programında en az 120 AKTS kredilik, lisans programında en az 240 AKTS kredilik ders alıp tüm derslerini başarıyla tamamlayan, FF, YZ ve DZ harf notu olmayan, GNO'su en az 2,00 olan ve diğer yükümlülüklerini yerine getiren öğrenciye Diploma düzenlenir ...
Mezun olabilirler. Tüm öğrenciler mezun olabilmek için 2.00 Genel Akademik Not Ortalamasını sağlamak zorundadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri